Snapchat-update brengt 3 nieuwe functies

Raymon op 06 juli 2017 1 reactie Laatste door sedikit

Het lijkt wel of iedere app tegenwoordig Stories heeft. Daarom doen Snapchat, Instagram en vele anderen hun best om je met nieuwe en leuke functies te overtuigen hun app te gebruiken. Vandaag voegt Snapchat drie nieuwe functies toe.

Je kunt de achtergrond van Snaps nu van effecten voorzien en een stemvervormer los van filters gebruiken. De grootste verandering is de optie om een link naar een website aan een Snap toe te voegen.

Links in Snaps

Je kunt een link zowel aan een Story als een Snap naar een of meerdere contactpersonen toevoegen. Gebruik het paperclip-icoon na het maken van een foto of video en voer de URL in. De ontvanger kan omhoog vegen om de link te openen. Snapchat neemt hiermee een stap die Instagram niet durft te zetten. Het platform van Facebook staat links niet toe om spam tegen te gaan.

snapchat link 001

Klik/tap voor groter.

Achtergrond opleuken

Onder het schaar-pictogram is een nieuwe optie te vinden om de achtergrond van je Snap op te leuken. Je kunt kiezen uit verschillende patronen, smileys en bloemen. Door met je vinger over een object te vegen, blijft het op de voorgrond. Zo verander je alleen de achtergrond.

Stemfilters

Tot slot zijn stemfilters toegevoegd. Bepaalde filters hadden altijd al een effect voor je stem, maar die zijn nu ook los te activeren. Ze zijn na het maken van een Snap te vinden onder het geluid-icoon rechtsonder.

Snapchat voegt de laatste tijd in hoog tempo nieuwe functies toe. Enkele weken terug kwam de app nog met een wereldkaart (Snap Map) om Stories te bekijken. Sinds kort is de Spectacles-bril die met de app gebruikt kan worden ook in Nederland te koop.

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

1 reactie

Profielfoto

sedikit op 06 juli 2017

“Snapchat’s newest feature is also its biggest privacy threat”
Hier te lezen:
https://goo.gl/tfvuFU
en
https://goo.gl/x4jhES

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?