Microsoft brengt oude Skype-functies terug

13 reacties

Vorige maand kreeg Skype een grote make-over. De app werd kleurrijker, speelser en volgens Microsoft vooral meer fun. Veel gebruikers zaten echter niet op nóg een slap aftreksel van Facebook Messenger en Snapchat te wachten.

Na vele negatieve beoordelingen in de App Store, krijgt Skype nu een aantal oude functies terug. Zo is het weer mogelijk om te zien of contactpersonen online zijn en de deelfunctie is weer native voor iOS en Android.

Meer overzicht, lagere systeemeisen

Microsoft schrijft dat het geluisterd heeft naar feedback van gebruikers en alle frustraties aan wil pakken. Zo werd de mogelijkheid om contacten en gesprekken te verwijderen snel na de grote make-over toegevoegd. Iets dat over het hoofd was gezien bij het opnieuw ontwerpen van de app. Skype werkt ook weer met alle iPhones en iPads die iOS 9 of hoger ondersteunen. Eerder was een apparaat met 64-bits chip nodig.

In een volgende update wordt de leesbaarheid van de interface verbeterd en krijgt Skype verschillende thema’s, waaronder een donkere interface.

skype 001
Status van contactpersonen (links) en donkere interface (rechts) – Klik/tap voor groter.

Nieuwe Skype-interface blijft

Tot slot benadrukt Microsoft dat de oude interface niet meer terug zal keren: “We bouwen aan een geweldige nieuwe ervaring voor alle gebruikers. Dit is alleen mogelijk met de nieuwe interface.”

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  Verwijderen

  Ik ben gestopt met Skype

 • Profielfoto
  tuuur

  Het is verrekte irritant als je met meerdere de webcam gebruikt en even de chatberichten wilt lezen. Ik zie de meerwaarde niet echt van de nieuwe iPhone app

 • Profielfoto
  Admim85

  II vond het al zo vaag dat ik opeens kleurtjes moest kiezen en dat er een soort snapchat achtig iets in Skype geslopen was. Ik vind het net een kermisattractie als ik eerlijk ben. Het enige goede is dat ze nu eindelijk dynamic fonts ondersteunen waardoor ik de gewone chat beter kan lezen. Ik gebruik over het algemeen toch liever Facetime.

 • Profielfoto
  Fietsbel

  Skype slap aftreksel? Bijna alle chatprogramryymatjes zijn aftreksels van Skype. En ik begrijp niet waarom volwassenen puberapps als Whatsapp en Snapchat gebruiken, ik denk dat men bang is niet ‘hip’ genoeg te zijn.

 • Profielfoto
  Fietsbel

  Skype werkt gewoon, ook bij mindere verbinding

 • Profielfoto
  Fietsbel

  Whatsapp voice werkt bijna nooit goed

 • Profielfoto
  Fietsbel

  Conclusie: Whatsapp is slap aftreksel van Skype, en FaceTime en Messenger zijn betere aftreksels

 • Profielfoto
  TANE

  Na jaren zakelijk gebruik (30 euro per jaar) van Skype afscheid genomen van Skype. Voicemail hadden ze zonder te vermelden verwijderd. Het is nu niets meer dan een chat app. Daar hebben we genoeg van.

 • Profielfoto
  Neubie

  Moet er een actie worden gedaan om de status van contacten weer te zien ? Ik heb de laatste update van een paar dagen geleden maar zie de status nog niet verschijnen bij de contacten.

 • Profielfoto
  iMac Lover

  Ik gebruik Skype dagelijks. En wel om de eenvoudige redenen.
  Ik heb een vriendin in Edmonton Canada, die geen Apple stuf in huis heeft.
  Bij andere contacten in Florida gebruik ik ook meestal Skype. Terwijl men wel een Mac, iPad en iPhone heeft. Skype heeft ook bij slechte WIFI een stabielere verbinding dan FaceTime.

  Face Time sucks regelmatig bij gesprekken met mensen aan de andere kant van de wereld. Skype nauwelijks.

 • Profielfoto
  whaha

  Gamers schijnen over te stappen op Discord.

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Skype heeft aan belangrijke mate aan noodzaak ingeboet. Audio- en videokwaliteit is prima, maar er zijn gewoon teveel andere kanalen bijgekomen waar ik mee (moet) werken. Behalve HipChat, heb ik volgens mij nu op alle platformen wel een community waar ik iets mee moet. Ik zou wel voelen voor een single client voor meerdere platformen.
  De nieuwe interface van Skype vind ik verwarrend en verspilling van ruimte. De kleurverloopjes vind ik helemaal niks. Ik wil 1 strakke neutrale kleur. Niet gevonden hoe ik dat instel. Hoe ik van een groepaudiochat bij de tekst moest komen kostte me wel even zoeken. Al met al: de vorige interface was cleaner en zakelijker. Precies zoals ik het wilde. De nieuwe interface is van het type “alles went behalve een vent”

 • Profielfoto
  gbruit

  Mijn handige dualphone, gewone telefoon in de woonkamer met eigen (skype) nummer werkt niet meer/wordt niet meer ondersteund. “We bouwen aan een geweldig nieuwe ervaring..” is de boodschap. Nou dat is gelukt: geen skype meer voor mij, een geweldig nieuwe ervaring.