Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 18 juli 2017

Microsoft brengt oude Skype-functies terug

Vorige maand kreeg Skype een grote make-over. De app werd kleurrijker, speelser en volgens Microsoft vooral meer fun. Veel gebruikers zaten echter niet op nóg een slap aftreksel van Facebook Messenger en Snapchat te wachten.

Na vele negatieve beoordelingen in de App Store, krijgt Skype nu een aantal oude functies terug. Zo is het weer mogelijk om te zien of contactpersonen online zijn en de deelfunctie is weer native voor iOS en Android.

Meer overzicht, lagere systeemeisen

Microsoft schrijft dat het geluisterd heeft naar feedback van gebruikers en alle frustraties aan wil pakken. Zo werd de mogelijkheid om contacten en gesprekken te verwijderen snel na de grote make-over toegevoegd. Iets dat over het hoofd was gezien bij het opnieuw ontwerpen van de app. Skype werkt ook weer met alle iPhones en iPads die iOS 9 of hoger ondersteunen. Eerder was een apparaat met 64-bits chip nodig.

In een volgende update wordt de leesbaarheid van de interface verbeterd en krijgt Skype verschillende thema’s, waaronder een donkere interface.

Status van contactpersonen (links) en donkere interface (rechts) – Klik/tap voor groter.

Nieuwe Skype-interface blijft

Tot slot benadrukt Microsoft dat de oude interface niet meer terug zal keren: “We bouwen aan een geweldige nieuwe ervaring voor alle gebruikers. Dit is alleen mogelijk met de nieuwe interface.”

https://www.youtube.com/watch?v=NwAuWPm7U5o

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Microsoft brengt oude Skype-functies terug
Sluiten