Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 11 juli 2017
Leestijd: 1 minuut

Adobe pakt prestaties Lightroom aan

Sinds het verdwijnen van iPhoto en Aperture zijn veel Mac-gebruikers overgestapt op Lightroom voor het bewerken en beheren van foto’s. De laatste tijd regent het klachten over slechte prestaties bij het importeren van en bladeren door foto’s.

In een blogpost zegt productmanager Tom Hogarty dat de klachten gehoord worden. Prestatieverbeteringen hebben de hoogste prioriteit en Adobe vraagt gebruikers met prestatieproblemen een vragenlijst in te vullen. 

Pijnpunten blootgelegd

Volgens Hogarty zijn veel pijnpunten rondom het gebruik van de GPU, het importeren en bladeren door foto’s al blootgelegd en wordt er gewerkt aan verbeteringen. Gebruikers klagen over thumbnails die lang laden en afnemende prestaties wanneer de applicatie lang open staat. Dit is bijvoorbeeld te merken bij het het verwerken van grote hoeveelheden panorama’s of HDR-afbeeldingen.

Klik/tap voor groter.

Lightroom als Aperture-vervanger

Ironisch genoeg hadden Apple’s professionele apps voor fotobewerking met dezelfde prestatieproblemen te kampen. Het bedrijf uit Cupertino besloot in 2014 iPhoto en Aperture volledig te schrappen en een nieuwe Foto’s-app met een beperkte functieset te bouwen.

Apple Aperture (2010) – Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Adobe pakt prestaties Lightroom aan
Sluiten