Eerste Pokémon GO Fest valt in het water door storingen

4 reacties

De tijd dat je overal Pokémon GO-trainers zag lopen, is voorbij. Toch is de game nog steeds populair. In Chicago kwamen 20.000 spelers bij elkaar tijdens het eerste door Niantic georganiseerde Pokémon GO Fest, maar dat mislukte door technische problemen.

De mobiele netwerken bezweken, er was geen Wi-Fi geregeld en de game zelf raakte overbelast en crashte. Niantic compenseert spelers die aanwezig waren in Chicago en activeert wereldwijd extraatjes.

Niantic-CEO uitgejoeld

Het ongenoegen van spelers die naar Chicago waren afgereisd werd duidelijk toen Niantic-CEO John Hanke het podium betrad om spelers te begroeten. In een video is te zien is hoe Hanke wordt uitgejouwd. Teleurgestelde spelers roepen “FIX YOUR GAME” en “WE CAN’T PLAY”.

Niantic kreeg de problemen deels onder controle door het gebied waar speciale Pokémon verschijnen te vergroten. Zo werden trainers door de stad verspreid, waardoor het mobiele netwerk weer bruikbaar was. In de game zelf werden bepaalde functies uitgeschakeld om servers te ontlasten.

https://twitter.com/therealzef/status/888830668381319171

Compensatie voor spelers wereldwijd

Aanwezige bezoekers krijgen het geld dat ze voor een kaartje hebben betaald (20 dollar) terug. Ook krijgen ze 100 dollar aan in-game-valuta cadeau. Aanvankelijk was het plan spelers in het park tijdens een gezamenlijke raid tegen een Legendary Pokémon te laten vechten. Als deze verslagen werd, zou het zeldzame wezen wereldwijd verschijnen. Die raid kwam er nooit, maar alle aanwezige spelers krijgen toch de legendarische Pokémon Lugia cadeau.

Wereldwijd krijgen spelers tot en met maandagavond de kans om Articuno en Lugia te vangen in Raid Battles. Ook krijgen spelers tot die tijd dubbele Stardust, Candy en XP. De afstand die nodig is voor het uitbroeden van eieren en lopen met een buddy wordt ook ingekort.

legendaryhero
Klik/tap voor groter.

Technische problemen zijn Niantic niet vreemd. Pokémon GO werd lange tijd geplaagd door serverproblemen die de ontwikkelaar maar moeilijk onder controle kreeg. Binnenkort is er ook een Pokémon GO Fest in Nederland. Op 12 augustus kunnen trainers de game samen in Amstelveen spelen.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Tijmen Kielen

  Tot zo ver de berichtgeving over Pokémon op OMT

 • Profielfoto
  csteelooper

  Tot zo ver de berichtgeving over Pokémon op OMT

  Sinds wanneer bepaal jij dat? Ik zie nergens de tag [moderator] achter je naam… ?

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Die heb ik wel en nij interesseert dit ook bijzonder weinig. Toch zal dit niet het laatste bericht over Pokèmon zijn.

  De tag die hier namelijk over gaat, is [redactie], en die zijn bezig deze site te vullen voor mensen die het wel interesseert en voor mensen die andere dingen interessant vinden. Moderators gaan hier over het forum, niet over het nieuws.

  Overigens wel interessant dat je een kaartje moet kopen om aan een game te mogen deelnemen.

 • Profielfoto
  csteelooper

  @Poezenbeest je hebt gelijk… Maar de tag [redactie] is niet zichtbaar bij mensen die wel lid zijn van die redactie (e.g. Raymon). Het ging mij slechts om de manier waarop @TijmenKielen.com de mededeling deed. Hij heeft net zo weinig zeggenschap over de feitelijke content op deze site als ik, of enig ander lid dat zich niet tevens lid van de redactie mag noemen. Ik ben zelf Pokémon Go-speler en hoewel ik er niet door geobsedeerd ben vond ik het eerder grappig dan irritant dat OMT dit artikel op de site plaatste. Overigens: het lijkt, van de nieuwsbronnen die ikzelf volg, of zij een van de weinigen zijn die zo over de festiviteit berichtten. Ook al is het wel degelijk zo dat je niet kunt zeggen dat alles van een leien dakje liep — integendeel…

  Wat betreft het feit dat je moest betalen voor deelname aan Go Fest heb je mijns inziens volledig gelijk. Ik hoop dat het hier in Amstelveen níet tegen betaling zal zijn; temeer omdat dan de kans op een blamage voor Niantic zoals deze een stuk kleiner wordt…