Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 31 juli 2017

Niantic gelast eerste Nederlandse Pokémon GO Fest af

Het is zomer en ontwikkelaar Niantic doet zijn best om de hype rondom Pokémon GO weer aan te jagen. Diverse Pokémon GO Festivals zouden het hoogtepunt moeten vormen, maar een groot deel van de Europese evenementen is onverwacht afgelast.

Het Nederlandse Pokémon GO Fest in Amstelveen, dat op 12 augustus plaats zou vinden, is tot nader order geschrapt. Ook evenementen in Denemarken, Tsjechië en Zweden zijn afgelast.

Eerste event viel in het water

Het eerste Pokémon GO Fest vond onlangs in Chicago plaats en viel door technische problemen in het water. Niet alleen konden mobiele providers de toestroom van gebruikers niet aan, ook de game zelf haperde. Niantic gaf alle spelers hun entreegeld terug en vergrootte te zone waarin speciale Pokémon te vinden waren, om zo de spelers te spreiden. In een blogpost schrijft de ontwikkelaar dat de Europese evenementen uitgesteld zijn om een goede ervaring te garanderen.

Klik/tap voor groter.

De evenementen in Parijs (Frankrijk), Oberhausen (Duitsland) en Barcelona (Spanje) op 16 augustus gaan wel door. Het is niet duidelijk waarom het Pokémon GO Fest in deze landen wel, maar Nederland, Denemarken, Tsjechië en Zweden niet doorgaat. Mogelijk kunnen telecomproviders de beschikbaarheid van het netwerk niet garanderen.

De ontwikkelaar belooft dat de evenementen later dit jaar alsnog plaats zullen vinden, maar noemt geen concrete datum.

Reageer op artikel:
Niantic gelast eerste Nederlandse Pokémon GO Fest af
Sluiten