Niantic gelast eerste Nederlandse Pokémon GO Fest af

7 reacties

Het is zomer en ontwikkelaar Niantic doet zijn best om de hype rondom Pokémon GO weer aan te jagen. Diverse Pokémon GO Festivals zouden het hoogtepunt moeten vormen, maar een groot deel van de Europese evenementen is onverwacht afgelast.

Het Nederlandse Pokémon GO Fest in Amstelveen, dat op 12 augustus plaats zou vinden, is tot nader order geschrapt. Ook evenementen in Denemarken, Tsjechië en Zweden zijn afgelast.

Eerste event viel in het water

Het eerste Pokémon GO Fest vond onlangs in Chicago plaats en viel door technische problemen in het water. Niet alleen konden mobiele providers de toestroom van gebruikers niet aan, ook de game zelf haperde. Niantic gaf alle spelers hun entreegeld terug en vergrootte te zone waarin speciale Pokémon te vinden waren, om zo de spelers te spreiden. In een blogpost schrijft de ontwikkelaar dat de Europese evenementen uitgesteld zijn om een goede ervaring te garanderen.

pokemon go safari zone
Klik/tap voor groter.

De evenementen in Parijs (Frankrijk), Oberhausen (Duitsland) en Barcelona (Spanje) op 16 augustus gaan wel door. Het is niet duidelijk waarom het Pokémon GO Fest in deze landen wel, maar Nederland, Denemarken, Tsjechië en Zweden niet doorgaat. Mogelijk kunnen telecomproviders de beschikbaarheid van het netwerk niet garanderen.

De ontwikkelaar belooft dat de evenementen later dit jaar alsnog plaats zullen vinden, maar noemt geen concrete datum.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  koekiewous

  Gaay toch weg met je Pokémon. We zijn geen kleine meisjes van 7. #donthavetocatchthemallif>8

 • Profielfoto
  Rickth64

  Niantic gelast… niet last. Heeft niks met lassen te maken;)

 • Profielfoto
  KR1275

  Die Raymon… vergeet je lasbril niet tijdens het aflassen… (het moet zijn ‘gelast…af’).

 • Profielfoto
  whaha

  Het is toch uitgesteld?

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Gaay toch weg met je Pokémon. We zijn geen kleine meisjes van 7. #donthavetocatchthemallif>8

  Geen meisje van 7? Waarom gebruik je dan in hemelsnaam een hashtag? Het is hier geen Instagram!

 • Profielfoto
  csteelooper

  Gaay toch weg met je Pokémon. We zijn geen kleine meisjes van 7. #donthavetocatchthemallif>8

  Geen meisje van 7? Waarom gebruik je dan in hemelsnaam een hashtag? Het is hier geen Instagram!

  @Ruwepit: +1

  @koekiewous: je doet je bijnaam eer aan… Je moest voor de gein maar eens even op onderzoek gaan. Dan kom je er achter hoeveel mensen van (meer dan) twee keer jouw leeftijd nog daadwerkelijk Pokémon Go spelen… Het is geen verplichting om te spelen, hoor… Als je het niet wil, doe je het lekker niet. Maar laat anderen in hun waarde alstublieft.

 • Profielfoto
  PeterPanFan

  Balen dit