Podcast-app Pocket Casts werkt met Sonos

3 reacties

Podcast-fans die via een Sonos willen luisteren, hebben weinig keuze. Afgezien van het beperkte TuneIn Radio is er geen manier om podcasts direct af te spelen. Daar komt verandering in nu Pocket Casts als eerste podcast-app met Sonos integreert.

De integratie is nog in betafase, maar de belangrijkste functies werken al. Zo wordt de lijst met beluisterde en nieuwe podcasts gesynchroniseerd en houdt de app bij waar je een podcast pauzeert.

Pocket Casts met Sonos gebruiken

Je kunt bijvoorbeeld onderweg via de iOS-app beginnen met luisteren en thuis op een Sonos-speaker direct verder luisteren waar je gebleven was. Dat werkt een stuk prettiger dan TuneIn Radio, dat alleen een lijst met afleveringen toont en geen podcast-abonnementen of synchronisatie-functie heeft.

Om Pocket Casts met Sonos te gebruiken, dien je de meest actuele versie van de app geïnstalleerd te hebben. Kies daarna in de Sonos-app voor Muziekservices toevoegen en selecteer Pocket Casts. Een gratis Podcast Casts account is vereist om met Sonos te synchroniseren.

sonos pocket casts
Klik/tap voor groter.

Sonos werkt de laatste tijd hard aan het ondersteunen van meer diensten. Zo werken Apple Music en Spotify al enige tijd met het speakersysteem. Onlangs werd ook Plex-integratie toegevoegd. De eveneens populaire podcast-app Overcast krijgt in de toekomst ook Sonos-integratie. Ontwikkelaar Marco Arment laat op Twitter weten nog op de activering van een API te wachten.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Rivanov

  Fantastisch! Dit is een hele goede stap van Pocket Casts. Nu Overcast nog, aangezien ik deze app gebruik.

  Heb nu al een ‘service’ in Sonos dat Overcast implementeert, maar dat is geen native oplossing.

  https://github.com/josh/overcast-sonos

 • Profielfoto
  snorlexxx

  Dit is echt super!!!?

 • Profielfoto
  DaveFlash

  ruim 2 jaar later, Overcast is er nog niet op Sonos, iemand van OMT enig idee waar die intergratie is gebleven? die tweet waar naar jullie linken van Marco Arment is ook foetsie…