Outlook voor iOS krijgt grote make-over

9 reacties

Microsoft heeft Outlook voor iOS op een groot aantal punten verbeterd. De app uit Redmond was al een van de betere mail-apps voor iOS en krijgt nu een overzichtelijker menu, een verbeterde zoekfunctie en aangepaste weergave van gesprekken.

De nieuwe interface wordt geleidelijk naar gebruikers met Outlook, Gmail en Yahoo-accounts uitgerold. Gebruikers met een Office 365-account moeten wat langer wachten. Hier is een eerste blik op de vernieuwingen.

Nieuw menu

Het nieuwe menu laat je sneller switchen tussen verschillende mailboxen. Voorheen werden alle mappen van alle accounts onder elkaar getoond, maar nu kies je eerst duidelijk een account en daarna pas de map. Accounts worden met duidelijke, grote symbolen aangeduid. Dit kan overigens wel verwarrend zijn als je meerdere accounts bij dezelfde dienst hebt. Ook het menu aan de onderkant van de app is vernieuwd. Verderop meer daarover.

outlook ios nieuw 001
Voor (links) en na de update (rechts) – Klik/tap voor groter.

Makkelijker antwoorden

Microsoft maakt het ook makkelijker om op berichten te antwoorden. Onder een conversatie verschijnt meteen een invulveld voor je antwoord. Tijdens het antwoorden op een e-mail kun je door de hele conversatie scrollen. Het antwoordveld blijft dan voor de helft in beeld, voorheen nam het heel het scherm over. Wanneer je vanuit het postvak in naar een conversatie gaat, opent het gesprek automatisch bij het laatste bericht. Eerst moest je helemaal naar onder scrollen. Het zijn de kleine dingen.

outlook ios nieuw 002
Voor (links) en na de update (rechts)  – Klik/tap voor groter.

Nieuwe zoekfunctie

De grootste vernieuwing is nog niet voor iedereen zichtbaar. Microsoft pakt ook de zoekfunctie aan en maak deze slimmer met zijn eigen context-engine genaamd Microsoft Graph. Het nieuwe tabblad zoeken, voegt de tabbladen Bestanden en Personen, die voorheen onderin de app te vinden waren, samen. Daardoor wordt het menu met tabbladen onderaan rustiger en overzichtelijker. Ook als je geen zoekterm invult, zal de app automatisch relevante contacten, afspraken uit je agenda’s en bestanden tonen.

outlook ios nieuw 003
Het nieuwe zoek-tabblad (nee, dat zijn geen Stories) – klik/tap voor groter.

Deze functie is nog niet voor alle gebruikers beschikbaar, de uitrol is net gestart. Daarom is het vereenvoudigde menu met het nieuwe tabblad voor zoeken nog niet voor iedereen zichtbaar. Volgens Microsoft volgt dit voor gebruikers van Gmail, Outlook.com, iCloud en Yahoo binnen enkele dagen. Office 365-abonnees moeten langer wachten.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Vilscon

  Ik ben een verfent tegenstander van Outlook, maar dat komt echter door de desktop variant. Juist de meer to-the-point en subtiele mail toepassingen, zoals Airmail en Spark, hebben mijn voorkeur.

  Voor mij interesseert iedere update niet, maar ik kan mij nog herinneren dat tijdens de introductie van Outlook for iOS, een jaar geleden, er veel discussie was omtrent privacy en het opslaan van jouw E-mails op de servers van Microsoft. Hoe is dat nu? Lijkt mij relevant voor anderen.

 • Profielfoto
  ZCase

  Nadeel van de vernieuwing is dat onder ‘alle accounts’ geen verzamelmap ‘ongewenste e-mail’ meer te zien is. Om foutief gerubriceerde spam na te lopen, moet je nu alle accounts afzonderlijk langs. Dat was me ook al opgevallen bij de laatste MacOS-versie. Gelukkig pakt Microsoft feedback snel op, dus ik zal het melden als ongemak.

 • Profielfoto
  diedrikringenier

  Zolang ze geen ondersteuning hebben voor sharepoint documenten kan ik deze app niet serieus nemen

 • Profielfoto
  csteelooper

  Zolang ze geen ondersteuning hebben voor sharepoint documenten kan ik deze app niet serieus nemen

  Hebben ze dat niet, dan? Ik weet dat Outlook voor Mac er wel mee overweg kan(/kon)

 • Profielfoto
  epsylon

  Volgens Microsoft volgt dit voor gebruikers van Gmail, Outlook.com, iCloud en Yahoo binnen enkele dagen. Office 365-abonnees moeten langer wachten.

  Toch vreemd dat de betalende klanten (Office365) het langst moeten wachten op nieuwe features. Welke visie zou daar achter zitten?

 • Profielfoto
  NapO

  in de oude outlook voor ios versies, liep alle email over de servers van office 365 ongeacht je een eigen exchange server hebt/had in je eigen bedrijf.

  zie dit artikel: https://blog.winkelmeyer.com/2015/01/warning-microsofts-outlook-app-for-ios-breaks-your-company-security/

  ik weet niet hoe het nu is maar ik kan me voorstellen dat het niet is aangepast….

  dit betekent dat microsoft al je email kan scannen / bekijken.
  Heb je een gmail account scant gmail ook al je email op je email gedrag en content. Gmail heeft aangegeven voor de betalende klant dit af te gaan schaffen….

  dus werk je bij een bedrijf met eigen exchange omgeving omwille van privacy bewaking bekijk dan even of je wil dat bill gates je email kan / mag lezen.

 • Profielfoto
  Sander

  En zo graaft Microsoft het graf van outlook nog een beetje dieper…

 • Profielfoto
  MacSjaak

  Ik gebruik de standaard mail op mijn Iphone en Ipad om o.a. mijn outlook.com adres binnen te halen. Wat is het eventuele voordeel of extra gemak om dit met een app te doen?

 • Profielfoto
  mhoeve

  Ik vind het ook uiterst merkwaardig dat betalende klanten van Office 365 hierop het langst moeten wachten. Die zouden juist het eerst aan de beurt moeten zijn, lijkt me, en pas een maand later de rest.