Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 13 juli 2017

Outlook voor iOS krijgt grote make-over

Microsoft heeft Outlook voor iOS op een groot aantal punten verbeterd. De app uit Redmond was al een van de betere mail-apps voor iOS en krijgt nu een overzichtelijker menu, een verbeterde zoekfunctie en aangepaste weergave van gesprekken.

De nieuwe interface wordt geleidelijk naar gebruikers met Outlook, Gmail en Yahoo-accounts uitgerold. Gebruikers met een Office 365-account moeten wat langer wachten. Hier is een eerste blik op de vernieuwingen.

Nieuw menu

Het nieuwe menu laat je sneller switchen tussen verschillende mailboxen. Voorheen werden alle mappen van alle accounts onder elkaar getoond, maar nu kies je eerst duidelijk een account en daarna pas de map. Accounts worden met duidelijke, grote symbolen aangeduid. Dit kan overigens wel verwarrend zijn als je meerdere accounts bij dezelfde dienst hebt. Ook het menu aan de onderkant van de app is vernieuwd. Verderop meer daarover.

Voor (links) en na de update (rechts) – Klik/tap voor groter.

Makkelijker antwoorden

Microsoft maakt het ook makkelijker om op berichten te antwoorden. Onder een conversatie verschijnt meteen een invulveld voor je antwoord. Tijdens het antwoorden op een e-mail kun je door de hele conversatie scrollen. Het antwoordveld blijft dan voor de helft in beeld, voorheen nam het heel het scherm over. Wanneer je vanuit het postvak in naar een conversatie gaat, opent het gesprek automatisch bij het laatste bericht. Eerst moest je helemaal naar onder scrollen. Het zijn de kleine dingen.

Voor (links) en na de update (rechts)  – Klik/tap voor groter.

Nieuwe zoekfunctie

De grootste vernieuwing is nog niet voor iedereen zichtbaar. Microsoft pakt ook de zoekfunctie aan en maak deze slimmer met zijn eigen context-engine genaamd Microsoft Graph. Het nieuwe tabblad zoeken, voegt de tabbladen Bestanden en Personen, die voorheen onderin de app te vinden waren, samen. Daardoor wordt het menu met tabbladen onderaan rustiger en overzichtelijker. Ook als je geen zoekterm invult, zal de app automatisch relevante contacten, afspraken uit je agenda’s en bestanden tonen.

Het nieuwe zoek-tabblad (nee, dat zijn geen Stories) – klik/tap voor groter.

Deze functie is nog niet voor alle gebruikers beschikbaar, de uitrol is net gestart. Daarom is het vereenvoudigde menu met het nieuwe tabblad voor zoeken nog niet voor iedereen zichtbaar. Volgens Microsoft volgt dit voor gebruikers van Gmail, Outlook.com, iCloud en Yahoo binnen enkele dagen. Office 365-abonnees moeten langer wachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Outlook voor iOS krijgt grote make-over
Sluiten