Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 4 juli 2017

NPO-app vernieuwd met aanbevelingen, HD-beeld en meer

De NPO heeft een nieuw videoplatform gelanceerd en zijn app vernieuwd. De omroep heeft zich op het gebied van functionaliteit duidelijk door Netflix laten inspireren en laat een veelgehoorde wens in vervulling gaan. Uitzendingen zijn in HD terug te kijken.

Full-HD (1080p) beeld is overigens niet gratis. De NPO vraagt € 2,95 per maand voor NPO Start Plus met HD-beeld, geen reclame en de mogelijkheid om oude seizoenen van programma’s en series terug te kijken.

Meer functies in NPO-app

Naast HD-beeld tegen betaling, biedt de NPO-app ook een aantal nieuwe functies. Allereerst is het nu mogelijk om je te registeren en profielen aan te maken. Net als bij Netflix kan één hoofdaccount meerdere profielen voor bijvoorbeeld gezinsleden hebben. Kinderen kunnen een apart account met kijkwijzer-beperkingen krijgen. Opmerkelijk is dat registeren niet via de app kan, maar via npo.nl moet.

Eenmaal ingelogd kun je programma’s kiezen om te volgen, afleveringen opslaan om later te kijken (niet offline) en je kijkhistorie raadplegen. Omdat je kijkhistorie opgeslagen wordt, kun je vanaf alle apparaten verder kijken. In de toekomst volgen persoonlijke aanbevelingen op basis van je kijkhistorie.

Klik/tap voor groter.

NPO Start Plus biedt meer dan HD

Het betaalde abonnement biedt niet alleen HD-beeld, maar stelt je ook in staat om programma’s langer terug te kijken. Standaard zijn programma’s 7 dagen terug te kijken, maar met NPO Start Plus kun je bijvoorbeeld het hele vorige seizoen Flikken Maastricht nog zien. Als een serie aan een nieuw seizoen begint, kun je alle oude seizoenen terugkijken. Het gaat hierbij vooral om dramaseries, waarvan de ‘gemist-rechten’ na enige tijd verlopen. Het langer aanbieden van deze programma’s kost extra geld. Vandaar dat de NPO hiervoor kosten in rekening brengt.

Naast NPO Start Plus, blijft NL Ziet bestaan. Deze dienst geeft je voor een tientje per maand toegang tot de gezamenlijke ‘uitzending gemist’ van de (NPO), RTL én SBS in Full-HD. De NPO komt ook met een Apple TV-app, maar die is nog in ontwikkeling. Tot die tijd werken AirPlay en Chromecast zowel voor live als gemist.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
NPO-app vernieuwd met aanbevelingen, HD-beeld en meer
Sluiten