NLZiet start publieke bèta met live tv

6 reacties

Wie wel tv wil kijken, maar niet op een kabelabonnement zit te wachten, krijgt steeds meer opties. Streamingdienst NL Ziet gaat ook live & replay televisie aanbieden en start een publieke beta voor zijn apps op iOS en Android.

Momenteel biedt NL Ziet alleen een gezamenlijke uitzending gemist voor de programma’s van NPO, RTL en SBS in hoge kwaliteit. De live-functie maakt het mogelijk om 15 zenders via de apps en het web te kijken.

Zenderaanbod

Het is nog onduidelijk wanneer de live-dienst voor iedereen beschikbaar is. NL Ziet zoekt momenteel 2000 betatesters met een iPhone of iPad om live tv alvast te testen. Een abonnement op NL Ziet is vereist en de test duurt tot september. Het zenderaanbod is gelijk aan dat van de on-demand dienst en bestaat uit: NPO 1, NPO 2, NPO 3, RTL 4, RTL 5, RTL 7, RTL 8, RTL Z, SBS 6, Net 5, Veronica en SBS 9. Themakanalen als Telekids en Zapp zijn (nog) niet live te bekijken.

NL Ziet 16x9
De NL Ziet-app op iPhone, iPad en het web – Klik/tap voor groter.

NL Ziet zoekt testers

NL Ziet doet nog geen uitspraken over een lanceerdatum of kosten voor het live-pakket. Dit zal na de bètatest volgen. Wie wil testen, kan zich aanmelden door een vragenlijst in te vullen. De dienst zoekt 2000 iOS-gebruikers en zal de uitnodigingen via Apple’s eigen betadienst Testflight versturen. T-Mobile heeft met Knippr een soortgelijke dienst.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  plindeman

  Alleen voor betalende abonnees

 • Profielfoto
  knrd

  @plindeman dat is de webversie. De iOS versie kun je je zo aanmelden. Heb het zojuist gedaan dus ben benieuwd of ik geselecteerd wordt.

 • Profielfoto
  ItsMeMario

  Geen Apple TV app? Komop het is 2017! ??

 • Profielfoto
  xaddict

  Geen Comedy Central, Discovery of Animal planet… geen deal

 • Profielfoto
  xaddict

  NPO zenders kunnen al gratis bekeken worden, op commerciële zenders zoals SBS zit ik niet te wachten en de ziggo tv app is vooralsnog best oké.

 • Profielfoto
  Oldekamp

  Betalen voor een bètaversie waarvan geen enkele functionaliteit gegarandeerd is. Nee, ik sla even over..:roll: