Nintendo Switch krijgt 21 juli eigen iOS-app

3 reacties

Je ziet Nintendo steeds vaker in de App Store. Niet alleen met games als Super Mario Run en Fire Emblem Heroes, maar straks ook met ondersteunende apps voor consoles. De Nintendo Switch krijgt op 21 juli een eigen, ondersteunende iOS-app.

De Switch Online-app werkt in eerste instantie alleen met Splatoon 2, dat op dezelfde dag uitkomt. Later moet de app met meer games en de complete online dienst voor de Nintendo Switch gaan werken.

Chatten, statistieken en aankopen

Voor wie niet bekend is met de game: Splatoon is een shooter zonder bloed, maar met verf. Gebruikers moeten in teams zo veel mogelijk grond claimen door een parcours in hun eigen kleur verven.

Nintendo Switch Online Splatnet 2 app 001
Klik/tap voor groter.

Met de app kunnen spelers statistieken bekijken zoals het oppervlak dat al ondergespoten is en welke wapens het meest worden gebruikt. Daarnaast is het mogelijk om met andere spelers te praten tijdens een wedstrijd. Tot slot is het mogelijk om via het ‘SplatNet’ nieuwe wapens te kopen.

Begin 2018 moeten meer games aangesloten worden op de app en Switch Online. De dienst gaat dan 20 euro per jaar kosten.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  whaha

  Het is al bekend dat het gewoon € 20,- wordt hoor.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Wordt idd in principe €20 maar denk dat Raymond gewoon de omrekening gemaakt had:-) Vandaar €18

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Ik had aan de hand van een Amerikaans persbericht idd de omrekening gemaakt. Maar op de Nederlandse site van Nintendo staat de europrijs inderdaad al. De omrekening daarom weggehaald uit het artikel.