Nieuwe iconen en meer in iOS 11 beta 4

12 reacties

Maandagavond heeft Apple de vierde betaversie van iOS 11 uitgebracht. Vooralsnog kunnen alleen ontwikkelaars met de nieuwe beta aan de slag, maar een publieke beta volgt. iOS 11 beta 4 brengt een aantal veranderingen, waaronder nieuwe app-iconen.

De iconen voor de App Store, iTunes Store, Herinneringen, Notities en Contacten zijn vernieuwd. Daarnaast werken notificaties beter en is zoeken naar updates in de App Store een heel stuk sneller geworden.

Nieuwe app-iconen

De meeste app-iconen in iOS 10 gaan al sinds 2013 mee, toen kreeg iOS een compleet nieuw ontwerp. Vier jaar later heeft Apple besloten om de iconen opnieuw te ontwerpen. In eerdere betaversies van iOS 11 kregen de App Store en iTunes Store al een nieuw icoon, nu zijn ook de iconen voor Herinneringen, Notities en Contacten vernieuwd.

iconen iOS 10 iOS 11
Je ziet afwisselend iOS 10 en iOS 11 (met dock) – Klik/tap voor groter.

Notificaties

Apple wilde in iOS 11 het notificatiescherm vernieuwen en een stuk simpeler maken, maar krabbelt steeds meer terug naar iOS 10-functies. Aanvankelijk werden alleen recente notificaties getoond zonder een extra handeling maar Apple bracht in de vorige beta het scherm met alle notificaties terug.

In beta 4 wordt het weer mogelijk om over notificaties te vegen om ze snel te verwijderen, bekijken of de geassocieerde app te openen. Bij het openen van een app staat op moderne apparaten de toegangscode niet langer centraal, maar Touch ID.

ios 11 beta 4 notificaties 001
Klik/tap voor groter.

Meer instellingen

iOS 11 beta 4 brengt ook een aantal nieuwe of verbeterde opties in het instellingen-menu. Zo is het nu mogelijk om AirDrop in- en uit te schakelen via het menu InstellingenAlgemeen. Deze optie zit ook in het bedieningspaneel (control center) maar is verborgen achter de instellingen voor Wi-Fi en Bluetooth. Daarnaast wordt nu de totale opslagcapaciteit van een apparaat getoond in het Instellingen-menu. Voorheen toonde iOS de effectief beschikbare capaciteit, die was altijd lager omdat systeembestanden ook de nodige ruimte innemen.

ios 11 beta 4 instellingen 001
Klik/tap voor groter.

Kleine veranderingen

 • De strepen van het Wi-Fi-icoon zijn nu dikker. Dat kun je in de animatie bovenaan dit artikel zien.
 • In de App Store is nu een ‘pull to refresh’ (veeg naar beneden om te vernieuwen) mogelijk om de laatste updates te laden. Voorheen moest je steeds van tabblad wisselen.
 • De multitasking-weergave (dubbel op home-knop drukken) wordt niet meer geopend als er geen apps op de achtergrond geopend zijn.
 • De Gezondheid-app toont bij Apple Watch-bezitters nu ook de bekende cirkels met voortgang in het overzichtsscherm met activiteit per dag.
ios 11 beta 4 gezondheid 001
Klik/tap voor groter.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Vergis ik me nu, of zijn de letters van het Agenda-icoon vetter geworden? Best lelijk, als je het mij vraagt.

 • Profielfoto
  Neal Bader

  Die capaciteit aanpassing lijkt mij eerlijk redelijk slecht. Ik vind het veel handiger om te zien wat ik KAN hebben ipv wat ik heb gekocht (in totaal dan)

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Vergis ik me nu, of zijn de letters van het Agenda-icoon vetter geworden? Best lelijk, als je het mij vraagt.

  Ja, veel dingen worden in iOS 11 weer een beetje dikker. Zo ook het Wi-Fi-icoon.

 • Profielfoto
  m4v3r1ck

  Dikker font ivm het nieuwe scherm van de iPhone 8?

 • Profielfoto
  Antaeus

  Herinneringen ziet er echt een stuk minder mooi uit!!!!

 • Profielfoto
  PimPamPet

  Rekenmachine heeft ook een facelift gekregen. Icoon en app

 • Profielfoto
  iRob

  Sinds de eerste public beta van iOS11 werken de notificaties op mijn Pebble Time (smartwatch) niet meer. Iemand met een Developer account die kan melden of dit door beta 4 verholpen is?

 • Profielfoto
  Merman

  Ik heb de publieke beta op mijn iPad. Ben ik de enige die Airplay echt een hel vind? Of ik zie alleen maar beeld, of ik hoor alleen geluid op mijn TV. Synchrone weergave aan- en uitzetten werkt niet en sommige video’s kunnen alleen nog maar met synchrone weergave waardoor je niks anders kan doen met je Ipad terwijl een video op staat….ik hoop echt dat dit verbetert…

 • Profielfoto
  pippen2

  Airplay is inderdaad een ramp in iOS 11. Ik hoop ook dat het nog anders wordt, want nu wordt niet gestimuleerd om het te gebruiken. Terwijl het eigenlijk zo handig zou kunnen zijn.

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  iOS 11 is weer een mooie update. Ogenschijnlijk een bescheiden stap maar zodra als je achterom kijkt zie dat je weer een heel stuk verder bent.

 • Profielfoto
  BlueSky

  Nu is net publieke beta 3 ook online

 • Profielfoto
  Merman

  Helaas geen verbetering in Airplay