Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 25 juli 2017

Nieuwe iconen en meer in iOS 11 beta 4

Maandagavond heeft Apple de vierde betaversie van iOS 11 uitgebracht. Vooralsnog kunnen alleen ontwikkelaars met de nieuwe beta aan de slag, maar een publieke beta volgt. iOS 11 beta 4 brengt een aantal veranderingen, waaronder nieuwe app-iconen.

De iconen voor de App Store, iTunes Store, Herinneringen, Notities en Contacten zijn vernieuwd. Daarnaast werken notificaties beter en is zoeken naar updates in de App Store een heel stuk sneller geworden.

Nieuwe app-iconen

De meeste app-iconen in iOS 10 gaan al sinds 2013 mee, toen kreeg iOS een compleet nieuw ontwerp. Vier jaar later heeft Apple besloten om de iconen opnieuw te ontwerpen. In eerdere betaversies van iOS 11 kregen de App Store en iTunes Store al een nieuw icoon, nu zijn ook de iconen voor Herinneringen, Notities en Contacten vernieuwd.

Je ziet afwisselend iOS 10 en iOS 11 (met dock) – Klik/tap voor groter.

Notificaties

Apple wilde in iOS 11 het notificatiescherm vernieuwen en een stuk simpeler maken, maar krabbelt steeds meer terug naar iOS 10-functies. Aanvankelijk werden alleen recente notificaties getoond zonder een extra handeling maar Apple bracht in de vorige beta het scherm met alle notificaties terug.

In beta 4 wordt het weer mogelijk om over notificaties te vegen om ze snel te verwijderen, bekijken of de geassocieerde app te openen. Bij het openen van een app staat op moderne apparaten de toegangscode niet langer centraal, maar Touch ID.

Klik/tap voor groter.

Meer instellingen

iOS 11 beta 4 brengt ook een aantal nieuwe of verbeterde opties in het instellingen-menu. Zo is het nu mogelijk om AirDrop in- en uit te schakelen via het menu InstellingenAlgemeen. Deze optie zit ook in het bedieningspaneel (control center) maar is verborgen achter de instellingen voor Wi-Fi en Bluetooth. Daarnaast wordt nu de totale opslagcapaciteit van een apparaat getoond in het Instellingen-menu. Voorheen toonde iOS de effectief beschikbare capaciteit, die was altijd lager omdat systeembestanden ook de nodige ruimte innemen.

Klik/tap voor groter.

Kleine veranderingen

  • De strepen van het Wi-Fi-icoon zijn nu dikker. Dat kun je in de animatie bovenaan dit artikel zien.
  • In de App Store is nu een ‘pull to refresh’ (veeg naar beneden om te vernieuwen) mogelijk om de laatste updates te laden. Voorheen moest je steeds van tabblad wisselen.
  • De multitasking-weergave (dubbel op home-knop drukken) wordt niet meer geopend als er geen apps op de achtergrond geopend zijn.
  • De Gezondheid-app toont bij Apple Watch-bezitters nu ook de bekende cirkels met voortgang in het overzichtsscherm met activiteit per dag.
Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe iconen en meer in iOS 11 beta 4
Sluiten