Nieuwe Microsoft-app brengt iPhone en PC bij elkaar

14 reacties

Microsoft heeft een nieuwe app genaamd Continue on PC uitgebracht die Windows 10 beter met iPhone en iPad laat samenwerken. Gebruikers kunnen een taak die ze op hun iOS-apparaat zijn gestart, naar een PC pushen en deze op Windows afmaken.

De app werkt met iOS 10 of nieuwer en vereist de Windows 10 Fall Creators Update, die momenteel als publieke beta beschikbaar is. Continue on PC ondersteunt taken als surfen, e-mail en Office-documenten.

Overdacht via deel-menu iOS

De app van Microsoft nestelt zich in het deel-menu van iOS. Vanuit daar kun je een webpagina, e-mail of document naar een PC sturen. Er zijn twee opties: direct overdragen, waarna de browser, je e-mailapplicatie of Office op Windows zal openen. Daarnaast kun je een takenlijst maken en taken laten op je PC afmaken. Een Microsoft Account is vereist.

microsoft send to PC
Klik/tap voor groter.

Apple heeft sinds 2014 een soortgelijke functie voor iOS en macOS. Je kunt taken van iOS naar de Mac overdragen door middel van Continuity. Daarnaast kan de Mac een aantal taken van iOS overnemen, zoals telefoongesprekken beantwoorden. Dit heet Handoff.

Apple’s methode werkt met Bluetooth en Wi-Fi, terwijl Microsoft data via het internet overdraagt. Het werkt daarom vanaf iedere locatie, ook als je iPhone en PC niet bij elkaar in de buurt zijn.

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  Tee Loo

  Mooi!
  Ik blijf bij Apple’s ecosysteem. ?

 • Profielfoto
  wensink

  Continuity werkt voor geen meter.

 • Profielfoto
  LT Barclay

  @wensink. Duh de Fall creators update is in Beta.

 • Profielfoto
  Mac Daddy

  De creators update is niet in beta overigens.

  Maar leuk dat ze hierover nadenken. Alleen zal je dus in Word in iOS iets moeten doen, waarmee je dan in Windows verder kan, denk ik. Want bijvoorbeeld de standaard mail app op de iPhone zal wel niet werken.

 • Profielfoto
  bing Geen

  Hij opent de browser maar daar blijft het dan ook bij…..

 • Profielfoto
  Helios

  @LT Barclay
  Hij zei dat Continuity voor geen meter werkt, da’s de implementatie van Apple.

  @Mac Daddy
  De Creators Update is inmiddels live, maar het gaat hier over de Fall Creators Update die later dit jaar uit moet komen.

 • Profielfoto
  Mac Daddy

  @Helios: Aha. Ik wist niet dat ze met een nieuwe bezig waren. Handige benaming ook. Ik heb een tijd terug de creators update binnen gehaald en vond het al raar als die beta zou zijn.

 • Profielfoto
  csteelooper

  Continuity werkt voor geen meter.

  Oh nee? Heb er hier geen problemen mee… Werkt als een tierelier… iPhone ↔ iMac en iPhone ↔ Apple Watch werken allemaal prima… Wat ik wel maf vindt: als ik een pagina in Chrome open heb op iOS stelt de iMac Safari voor als Hand-off app. Maar als ik op dat voorstel inga, wordt wel degelijk de juiste URL geopend… Werkt dus wel… Ook alle andere functies werken perfect voor mij. Met andere woorden: “(…) werkt voor geen meter” is een beetje gechargeerd… Misschien je eigen configuratie eens onderzoeken? Wat werkt er precies niet, bijvoorbeeld…?

 • Profielfoto
  Oldekamp

  Continuity werkt voor geen meter.

  Oh nee? Heb er hier geen problemen mee… Werkt als een tierelier…

  Ook hier geen enkel probleem, werkt feilloos. Check je ‘Internetaccounts’ op je Mac.;-)

 • Profielfoto
  Xcode

  Goed nieuws. Voor mijn werk gebruik ik (helaas) een PC, ben blij dat Microsoft daar rekening mee houdt.

 • Profielfoto
  polansky

  Werkt uitstekend, kan Apple nog een puntje aan zuigen.

  Valt me zo ie zo op dat veel Apple gebruikers nogal vastgeroest zijn in hun gedachte omtrent Windows. Apple mag die gebruikers koesteren, want er is veel ten goede verandert in Windows de afgelopen jaren.

 • Profielfoto
  Tee Loo

  Werkt uitstekend, kan Apple nog een puntje aan zuigen.

  Valt me zo ie zo op dat veel Apple gebruikers nogal vastgeroest zijn in hun gedachte omtrent Windows. Apple mag die gebruikers koesteren, want er is veel ten goede verandert in Windows de afgelopen jaren.

  Valt ook veel in te halen bij Microsoft…

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Continuity werkt voor geen meter.

  Oh nee? Heb er hier geen problemen mee… Werkt als een tierelier… iPhone ↔ iMac en iPhone ↔ Apple Watch werken allemaal prima… Wat ik wel maf vindt: als ik een pagina in Chrome open heb op iOS stelt de iMac Safari voor als Hand-off app. Maar als ik op dat voorstel inga, wordt wel degelijk de juiste URL geopend… Werkt dus wel… Ook alle andere functies werken perfect voor mij. Met andere woorden: “(…) werkt voor geen meter” is een beetje gechargeerd… Misschien je eigen configuratie eens onderzoeken? Wat werkt er precies niet, bijvoorbeeld…?

  Werkt bij mij ook gewoon goed:-)

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Werkt uitstekend, kan Apple nog een puntje aan zuigen.

  Valt me zo ie zo op dat veel Apple gebruikers nogal vastgeroest zijn in hun gedachte omtrent Windows. Apple mag die gebruikers koesteren, want er is veel ten goede verandert in Windows de afgelopen jaren.

  Van jou had ik zoals gewoonlijk geen andere reactie verwacht. En ja, ik ben ook een Apple fan sinds 2009. Vastgeroest nog net niet, al blijf ik wel lekker bij macOS zitten omdat ik er nog niet echt gezever mee gehad heb. Met Windows daarentegen…

  Hoewel ik mijn eigen computers bouwde stuitte ik over het algemeen wel op problemen, was het niet met driver-problemen vond windows wel iets anders uit. Dit is (voor mij) onbestaande in de macOS wereld.

  Ik blijf er wel versteld van staan waarom jij eigenlijk op een Apple fan-forum komt, telkens jij je mond (of in dit geval je teksten neerpent) over Apple komt er enkel negatief uit. En nee, dat komt niet omdat Apple alleen maar slecht is… (Ik zeg het al op voorhand in u plaats);-)

  Enfin, als het maar werkt voor u zeker?