Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 31 juli 2017

Nieuwe Microsoft-app brengt iPhone en PC bij elkaar

Microsoft heeft een nieuwe app genaamd Continue on PC uitgebracht die Windows 10 beter met iPhone en iPad laat samenwerken. Gebruikers kunnen een taak die ze op hun iOS-apparaat zijn gestart, naar een PC pushen en deze op Windows afmaken.

De app werkt met iOS 10 of nieuwer en vereist de Windows 10 Fall Creators Update, die momenteel als publieke beta beschikbaar is. Continue on PC ondersteunt taken als surfen, e-mail en Office-documenten.

Overdacht via deel-menu iOS

De app van Microsoft nestelt zich in het deel-menu van iOS. Vanuit daar kun je een webpagina, e-mail of document naar een PC sturen. Er zijn twee opties: direct overdragen, waarna de browser, je e-mailapplicatie of Office op Windows zal openen. Daarnaast kun je een takenlijst maken en taken laten op je PC afmaken. Een Microsoft Account is vereist.

Klik/tap voor groter.

Apple heeft sinds 2014 een soortgelijke functie voor iOS en macOS. Je kunt taken van iOS naar de Mac overdragen door middel van Continuity. Daarnaast kan de Mac een aantal taken van iOS overnemen, zoals telefoongesprekken beantwoorden. Dit heet Handoff.

Apple’s methode werkt met Bluetooth en Wi-Fi, terwijl Microsoft data via het internet overdraagt. Het werkt daarom vanaf iedere locatie, ook als je iPhone en PC niet bij elkaar in de buurt zijn.

Reageer op artikel:
Nieuwe Microsoft-app brengt iPhone en PC bij elkaar
Sluiten