Download: Alle Mac-wallpapers sinds 2001

20 reacties

Iedere versie van OS X macOS wordt sinds 2001 gekenmerkt door een eigen wallpaper. Apple begon in 2001 met een aqua-thema, ging daarna over op abstracte ruimtebeelden en tegenwoordig krijgt iedere nieuwe release zijn eigen berg.

Staan ze jou allemaal nog bij? Designstudio Grafik Syndikat heeft alle Mac-wallpapers sinds 2001 opgepoetst en beschikbaar gesteld in 5K-resolutie. Je kunt ze hieronder downloaden. Ook leuk voor je iPhone of iPad!

OS X 10.0 Cheetah & 10.1 Puma (2001)

De allereerst versies van OS X uit 2011 hadden dezelfde wallpaper. Apple zette een nieuwe trend met de aqua-interface.
small_10-0_10.1

OS X 10.2 Jaguar (2002)

In 2002 veranderde weinig aan de wallpaper. De kleuren bleven behouden, maar in plaats van waterachtige vormen, werden strepen die kometen voor moesten stellen gebruikt.
small_10-2

OS X 10.3 Panther (2003)

Terwijl de interface van de Mac in 2003 een nieuwe brushed metal look kreeg, bleef de wallpaper aqua.
small_10-3

OS X 10.4 Tiger (2005)

Terwijl Apple overstapte naar Intel, bleef de wallpaper van OS X bij het vertrouwde aqua-thema. Dit is de laatste aqua-wallapper.
small_10-4

OS X 10.5 Leopard (2007)

Hoewel deze OS X-versie al in 2006 aangekondigd werd, liep de ontwikkeling ernstige vertraging op door iOS. Apple stapte met de wallpapers over op een nieuw thema, welkom in de ruimte.
small_10-5

OS X 10.6 Snow Leopard (2009)

Toen de iPhone de deur uit was, richtte Apple zich op een OS X-versie met officieel gezien geen nieuwe functies. Alleen verbeteringen onder de motorkap. De wallpaper van was wel nieuw, maar hield het ruimte-thema.
small_10-6

OS X 10.7 Lion (2011)

De wallpaper van OS X Lion is gebaseerd op het andromedastelsel, maar was visueel misschien iets te gedetailleerd om een goede wallpaper te zijn.
small_10-7

OS X 10.8 Mountain Lion (2012)

Net als bij Snow Leopard, bracht Apple in 2012 ook een OS X-versie uit die weinig nieuws aan boord had. De wallpaper bleef bij het ruimte-thema en is visueel wat rustiger dan zijn voorganger.
small_10-8

OS X 10.9 Mavericks (2013)

De katachtigen waren op, dus stapte Apple in 2013 over op indrukwekkende locaties in Californië voor de naamgeving van OS X. In 10.9 was een enorme golf de wallpaper.
small_10-9

OS X 10.10 Yosemite (2014)

Deze versie bracht een verfriste look naar de Mac die aan iOS 7 deed denken. Het thema van de wallpapers werd bergen.
small_10-10

OS X 10.11 El Capitan (2015)

We blijven in de bergen met een OS X-versie die is vernoemd naar een gebied in het Yosemite-gebied.
small_10-11

macOS 10.12 Sierra (2016)

Hoewel de naam van OS X gewijzigd werd naar macOS, bleef de wallapper bij het vaste thema: bergen.
small_10-12

macOS 10.13 High Sierra (2017)

Het fantastische marketingteam van Apple heeft dit jaar weer een verrassende naam uitgekozen, of toch niet? Gelukkig is de wallpaper van de volgende macOS-versie wel prima.
small_10-13

Reacties

20 reacties
 • Profielfoto
  Imade

  Wow… zit dus al pak um beet… 7/8 jaar op OS X/macOS te werken:P

 • Profielfoto
  Ruud Ravenhorst

  Mooi, dank je! Heeft iemand trouwens enig idee waar de wallappers onder High Sierra zijn te vinden? Dat is blijkbaar verplaatst, maar ik zie niet waar ze nu zitten…

 • Profielfoto
  koen

  /Library/Desktop Pictures/

 • Profielfoto
  Ezra

  Leopard all the way! ?

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Leopard en Snow Leopard waren meesterlijk.

 • Profielfoto
  koen

  Dat Grafiksyndicat (prachtige naam, trouwens!) heeft zelf ook behangpapier:

  https://grafiksyndikat.com/wallpaper/

 • Profielfoto
  Bryan

  Snow Leopard is wel écht goud!

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Van windhoos 7 overgestapt naar Mountain Lion en nooit spijt gekregen. Geweldige zet was dat. Ik mis die tijd wel.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Van windhoos 7 overgestapt naar Mountain Lion en nooit spijt gekregen. Geweldige zet was dat. Ik mis die tijd wel.

  Bij mij was het definitieve breekpunt Windows Vista op mijn Sony Vaio. Wat een draak van een OS. Zakelijk werk ik nog wel eens op Windows maar privé komt Windows er never nooit niet meer terug..

 • Profielfoto
  Ome Kor

  Hier ook dankzij Vista, wat een verademing was Snow Leopard toen.

 • Profielfoto
  Furbz

  Hier nummer 3 dankzij Vista. Snow was flawless t.o.v. vriend Vista
  en 7

 • Profielfoto
  m4v3r1ck

  TOP! @Raymon heb je er ook een .zip van?

  Voor de liefhebbers alle .png in een zipje: https://m4v3r1ck.stackstorage.com/s/iw5IugJRMzyDef5

  Cheers

 • Profielfoto
  seek

  Ze worden steeds lelijker en onbruikbaarder als achtergrond.

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Ze worden steeds lelijker en onbruikbaarder als achtergrond.

  Daar ben ik het mee eens. Sierra was na dat gedrocht van El Capitan weer wat mooier, zeker op Retina-scermen, maar die geel-grijze zooi in High Sierra gaat bij mij onmiddellijk na het upgraden m’n desktop af.

  Zo’n landschapsfoto vind ik gewoon te druk als achtergrond. Ik heb ten tijde van Snow Leopard en Lion wél maandenlang de standaardachtergrond gebruikt.

 • Profielfoto
  UtregCity

  Hier nummero quatro van Vista naar Snow. Heerlijk.:cool:

 • Profielfoto
  Bart119

  Van windows XP naar Panther en later Tiger gegaan, hierna terug naar Windows 7 en later 10

  Momenteel Windows 10 & Sierra

 • Profielfoto
  ¿`„

  tsja mooie plaatjes hoor… maar eh.. toch even zeiken….

  Zo vind ik het wel jammer dat ze zijn afgestapt van het geven van dierennamen aan het Os. De katten waren inderdaad wel op maar om nu steeds het Os de naam te geven van puur Amerikaanse bergen/parken is wel jammer. Ik vind dat Apple dan gebieden elders in de wereld ook in een naam zou moeten laten ‘shinen’. Hymalya, serengettii of wat dacht je van MacOS Waddensea:P

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Ik heb met windows XP gewerkt (meesterlijk OS), dan VISTA en Windows 7. In 2009 (toen er bij mij leukemie geconstateerd werd en ik een paar maanden in het ziekenhuis moest verblijven) had ik de beslissing genomen om een laptop te kopen. Maar ik wist dat het een Macbook zou worden omdat ik al genoeg “griezel” verhalen over windows laptops gehoord had en ik had zeker geen ongelijk! Het is toen uiteindelijk een Macbook Pro geworden (ik geloof in die tijd één van de goedkopere, €1540 ong.) Ik kwam toen bij Snow Leopard uit. Man wat een verandering/verademing, dat was één van mijn beste beslissingen ooit, zelfs toen al was het scherm gewoon zo mooi, ik herinner mij nog altijd heel goed dat “welkomsttekstje”:-D Dat je welkom heette in zowat alle talen en dat funky toontje er bij, ach, waar zijn de tijden. Dat was echt een stabiel OS (vond ik persoonlijk toch). Ik werkte dus met een Macbook Pro mid 2009 en later kocht ik ook een Apple led cinema display 27″ (die hier nu nog altijd voor mijn neus staat), om meer een desktop ervaring te hebben thuis. Die stond dan naast mijn 24″ HP scherm van mijn zelfgebouwde computer met Windows 7 professional op. Een computer dat in die tijd heel erg goeie hardware had, GTX black edition, Quadcore cpu, 4GB ram (ocharme:P ) mijn eigen behuizing, leds in (omdat ik dat nou eenmaal mooi vond), ach, ik kan zo wel even doorgaan, het komt er op neer dat die windows computer mij in totaal €4000 gekost heeft tov mijn Macbook Pro van €1500. Misschien zijn er mensen die dezelfde ervaring hebben als mij hier, maar bij mij is het zo gegaan dat ik na een tijd meer op mijn Macbook pro met 27″ scherm er aan verbonden zat dan op mijn “krachtige windows computer”. Uiteindelijk die computer ook gewoon verkocht voor een appel en een ei en sindsdien ben ik altijd in het Apple eco-systeem gebleven. Het beviel mij zo goed dat ik een volledige omschakeling gemaakt had, want net zoals velen vond ik Apple heel erg duur (maar wel heel mooi design) wat ik op oudere leeftijd ook meer begon te appreciéren:-)

  Na mijn MBP 2009 heb ik een Mac Mini gekocht omdat mijn MBP 2009 de geest had gelaten en ik niet meteen had voor een nieuwe. En toen in 2012 de eerste Macbook Pro retina gekocht:-D Ook nooit geen spijt van gehad, was echt een krachtige laptop en die staat hier nog steeds. Hoewel die ook wel het uiterste voor mij gedaan heeft en ik nu sinds een paar weken een Mac Pro 2013 heb (ook totaal geen spijt van)!

  Ik heb sinds ik in het Apple systeem gestapt ben een: MBP 15″ 2009, iPad 3, iPod Touch, iPhone 5, iPhone 6s +, TimeCapsule 3TB MPBR 15″ 2012, een Apple tv (vorige generatie nog, ik geloof dat dat Apple tv 3 is?) Mac Pro 2013 Apple cinema led display 27″ en het thunderbolt scherm 27″, allemaal in mijn bezit gehad:-)

  Tot op heden nog geen spijt gehad en nooit meer omgekeken naar Windows. hoewel ik moet toegeven dat de innovatie een beetje mank is bij Apple en dat ik ook wel een klein beetje met open mond naar de Surface studio heb staan kijken. Niet dat ik een touchscreen op mijn Macbook pro zou willen, ook niet noodzakelijk op een iMac (hoewel dat wel fijn zou zijn voor sommige dingen). Ik denk eerder aan een Apple scherm zoals het thunderbolt display maar dan met touch!

  Ik ben intussen dus ook een echte Apple fanaat geworden:P

  Ik ben het ergens ook wel eens met marco.nl ivm de kat namen, ik vond die ook wel fijn en het onderscheidde Apple nog net ietsje meer van de rest. Hoewel de benamingen nu ook wel ongewoon zijn natuurlijk.

  Ik ben ook één van de personen die in de nieuwe MBP het opstart geluid mist en het Apple logo dat oplicht. Dat waren voor mij gewoon dingen die Apple onderscheidde.

  Maar goed, ik ben wel benieuwd naar wat Apple nu in de toekomst gaat brengen. Ik kijk vooral uit naar de nieuwe Mac Pro 2018/2019

 • Profielfoto
  Aiko

  Foto’s? Ik heb al sinds MacOS 6.8 een egaal grijze kleur als achtergrond.

 • Profielfoto
  Aiko

  Systeem 6.8 heette dat toen nog, moet ik mezelf snel nog even herstellen…