Mac: Sla volledige webpagina’s als PDF of PNG op met Paparazzi

16 reacties

Als je graag dingen bewaart en opslaat, mag de app Paparazzi niet op je Mac ontbreken. Deze app maakt het erg eenvoudig om een volledige kopie van een webpagina als PDF of PNG op te slaan. Het resultaat ziet er net zo goed uit als in de browser.

Natuurlijk kun je ook met de printfunctie van Safari proberen. Daarbij verschuiven elementen echter vaak en wordt een website opgebroken in meerdere pagina’s. Paparazzi doet het beter.

Verschillende resoluties en formaten

De app laat je ook verschillende gesimuleerde schermresoluties kiezen en zal een website met die resolutie opslaan. Dat maakt Paparazzi ook nuttig om snel een impressie van een responsive websites op iPhone-resolutie op te slaan. Deel de resolutie door twee als je een Retina-apparaat wil simuleren. Paparazzi kan webpagina’s als PDF, PNG, JPG en TIFF opslaan. PDF-bestanden zijn altijd één geheel en niet opgebroken in verschillende A4-pagina’s. Zo blijft de opmaak van de website intact.

Schermafbeelding 2017-07-05 om 20.11.19
Klik/tap voor groter.

Het is ook mogelijk om een tekstbestand met websiteadressen in te laden en de webpagina’s in één batchbewerking op te slaan. Werk je graag op de terminal? Dan kun je optioneel het commando ‘psi’ installeren en Paparazzi helemaal vanuit de terminal bedienen. De app is een gratis download buiten de Mac App Store.

Voorbeeld van het eindresultaat

Dit is de voorpagina van OMT, opgeslagen met Paparazzi voordat dit artikel werd gepubliceerd.

One More Thing-Alles over Apple, iPhone, iOS, Mac en Apple Watch (2017-07-05 20-10-27)
Klik/tap voor groter.

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  DBLCreations

  Als PDF of als PNG, Ik denk dat die PNG “HEIF” moet zijn hehe:-D Ik zit nog met dat artikel in mijn hoofd:-D

 • Profielfoto
  Vilscon

  Hoe zit het met een website met animeren de onderdelen, op basis van waar je zit op de pagina? Of parallax scrollende achtergronden? Is er eigenlijk nog een voordeel ten opzichte van de andere Apps die precies hetzelfde doen?

 • Profielfoto
  sedikit

  Werkt perfect! Inderdaad net zo groot als de pagina hier. Alleen merkwaardig, maar maakt mij verder niet uit: het door Paparazzi gemaakte .PDF-document van deze pagina laat mijn avatar rechts-boven weg. Staat nu “AANMELDEN”.

 • Profielfoto
  Roel Van Gils

  Alleen merkwaardig, maar maakt mij verder niet uit: het door Paparazzi gemaakte .PDF-document van deze pagina laat mijn avatar rechts-boven weg. Staat nu “AANMELDEN”.

  Dat is niet zo gek. De app gebruikt een eigen webkit renderer en heeft geen toegang tot jouw cookies of andere Safari-data. Daarom krijg je de pagina zoals iemand ‘m te zien krijgt die niet aangemeld is.

 • Profielfoto
  xaddict

  1. Paparazzi bestaat echt al heel lang
  2. De print functie van browsers werkt anders omdat sites print CSS aan kunnen leveren. Een site bepaalt dus zelf hoe deze eruit ziet op ‘papier’
  3. @sedikit: paparazzi is een losstaande browser. Sessies en cookies (die bepalen of je ingelogd bent op een site) verlaten nooit de browser. Zo Kun je bijvoorbeeld met vier verschillende accounts ingelogd zijn op een site via vier verschillende browsers (Chrome, opera, safari en Firefox bijv). Je kunt in paparazzi waarschijnlijk wel je inloggegevens voor een site uit Safari gebruiken omdat op een Mac de inloggegevens vaak ook in Keychain opgeslagen worden, dat buiten alle browsers staat.

 • Profielfoto
  Roel Van Gils

  Ik gebruik voor dit doeleind al heel erg lang (ik denk al bijna 10 jaar) deze app: https://www.pagelayers.com. Die heeft als grote voordeel dat hij in webpagin’s kan opslaan als een gelaagd Photoshop-bestand waarin elk element een eigen laag krijgt die ook net eens netjes genest zijn op basis van het pagina-DOM. Redelijk geniaal eigenlijk.

 • Profielfoto
  sedikit

  @Roel van Gils en @Luuk Lamers, dank. Dan weet ik dat ook weer!

 • Profielfoto
  computer space

  Ook superhandig als je een keer een grote Google maps plaat nodig hebt. Even je scherm 5000×5000 pixels maken…

 • Profielfoto
  Late Night Freak

  Zou wat zijn als je een pagina incl afbeeldingen op zou kunnen slaan als ePub. Een beetje zoals de reader weergave in safari, alleen dan op te slaan in iBooks.

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Wat ik me dan afvraag bij de post van Sedkit: kan je dan wel ‘printen’ in bijvoorbeeld je profiel, of in elk ander gedeelte van een site waarvoor een inlog nodig is?

  Verder enorm handig voor bijvoorbeeld scripties!

 • Profielfoto
  xaddict

  @Zerk in de gewone weergave Kun je paparazzi gebruiken als browser. Je kunt dus inloggen bij OMT en naar je instellingen gaan bijvoorbeeld. Als je vanuit daar de printweergave aanklikt Kun je die pagina dus opslaan

  In een gewone browser is dit overigens ook het geval natuurlijk. Als je een gewone pagina wilt printen gebruik je gewoon CMD+P. Als je een ingelogde pagina wilt printen log je in, ga je naar de pagina en druk je daar op CMD+P.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Gebruik die app al jaren, super handig!

 • Profielfoto
  remart

  Interessant. En @Roel Van Gils, bedankt voor PageLayers tip, meteen aangeschaft.

 • Profielfoto
  Webbiker

  Ik zie niet wat deze app nu meer doet dan bijvoorbeeld de Awesome Screenshot extensie voor Chrome en Firefox. Deze extensie maakt het ook nog mogelijk om de screenshot te voorzien van arceringen en commentaar en heeft verschillende deel opties.

 • Profielfoto
  Night

  Sjeez! Over oud nieuws gesproken, zeg… dit programma bestaat al meer dan 12 jaar !!!

  En is ook al vele malen aan bod gekomen op OMT:
  https://www.google.nl/search?q=paparazzi+site%3Awww.onemorething.nl%2Fcommunity%2F

 • Profielfoto
  iMac Lover

  Bedankt voor de tip
  Het werkt feilloos