Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 5 juli 2017

Mac: Sla volledige webpagina’s als PDF of PNG op met Paparazzi

Als je graag dingen bewaart en opslaat, mag de app Paparazzi niet op je Mac ontbreken. Deze app maakt het erg eenvoudig om een volledige kopie van een webpagina als PDF of PNG op te slaan. Het resultaat ziet er net zo goed uit als in de browser.

Natuurlijk kun je ook met de printfunctie van Safari proberen. Daarbij verschuiven elementen echter vaak en wordt een website opgebroken in meerdere pagina’s. Paparazzi doet het beter.

Verschillende resoluties en formaten

De app laat je ook verschillende gesimuleerde schermresoluties kiezen en zal een website met die resolutie opslaan. Dat maakt Paparazzi ook nuttig om snel een impressie van een responsive websites op iPhone-resolutie op te slaan. Deel de resolutie door twee als je een Retina-apparaat wil simuleren. Paparazzi kan webpagina’s als PDF, PNG, JPG en TIFF opslaan. PDF-bestanden zijn altijd één geheel en niet opgebroken in verschillende A4-pagina’s. Zo blijft de opmaak van de website intact.

Klik/tap voor groter.

Het is ook mogelijk om een tekstbestand met websiteadressen in te laden en de webpagina’s in één batchbewerking op te slaan. Werk je graag op de terminal? Dan kun je optioneel het commando ‘psi’ installeren en Paparazzi helemaal vanuit de terminal bedienen. De app is een gratis download buiten de Mac App Store.

Voorbeeld van het eindresultaat

Dit is de voorpagina van OMT, opgeslagen met Paparazzi voordat dit artikel werd gepubliceerd.

Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mac: Sla volledige webpagina’s als PDF of PNG op met Paparazzi
Sluiten