‘LG bouwt fabriek voor OLED-schermen iPhone’

4 reacties

Apple is met de iPhone een van de premium-fabrikanten die geen OLED-schermen gebruikt. Hoe dat komt? Omdat de iPhone in enorme hoeveelheden geproduceerd moet worden en Apple geen vaste leverancier voor OLED-schermen heeft.

Daar kan nu snel verandering in komen. Naar verluidt bouwt LG een nieuwe fabriek voor OLED-panelen. Apple financiert een deel van de fabriek en kan de benodigde schermen van LG gaan afnemen.

Samsung en LG domineren de markt

LG is geen onbekende leverancier van OLED-schermen. Het Zuid-Koreaanse bedrijf levert OLED-panelen aan praktisch alle fabrikanten van televisies. Als het echter om kleine smartphone-schermen met hoge resoluties gaat, is Samsung marktleider. Het conglomeraat maakt naast eigen smartphones ook op grote schaal eigen schermen in eigen fabrieken.

iPhone oled
Klik/tap voor groter.

Voordelen OLED-scherm iPhone 8

Naar verluidt neemt Apple voor de iPhone 8 die in september verschijnt een grote hoeveelheid OLED-schermen bij Samsung af. Naast de iPhone 8 verschijnt naar verwachting ook een iPhone 7s (Plus) met LCD-scherm. Als het bedrijf in de toekomst alle telefoons van een OLED-scherm wil voorzien, moet de productiecapaciteit flink omhoog en is naast Samsung nog een leverancier nodig.

Naast LG zou Apple ook met Sharp, dat tegenwoordig eigendom van Foxconn is, werken aan de productie van OLED-schermen. Deze schermen hebben tegenover de LCD een aantal voordelen. Ze gebruiken minder energie en hebben toch een realistische kleurweergave. Dat komt omdat OLED geen achtergrondverlichting (backlight) nodig heeft. Dat zorgt voor minder energieverbruik, dieper zwart en een grotere kijkhoek.

De Apple Watch en MacBook Pro (Touch Bar) zijn momenteel de enige Apple-producten met een klein OLED-scherm.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  OLED heeft in tegenstelling tot LCD geen blacklight nodig? Nou ik wist niet dat LCD gebruik maakte van een blacklight, je leert hier elke dag nog wat bij;-)

 • Profielfoto
  DBLCreations

  OLED heeft in tegenstelling tot LCD geen blacklight nodig? Nou ik wist niet dat LCD gebruik maakte van een blacklight, je leert hier elke dag nog wat bij;-)

  Jaja, idd, Ons Barika das toch nogal een straffe madam e! Zowel knap als slim in technologie!

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Liquid_crystal_display

  Even op wiki leert al snel een kijk op de waarheid, hoewel er misschien een heeeeeeeeeeeeeeeeeeeel klein beetje juistheid in Raymond zijn verhaal zit want er wordt ook gesproken van CCFL (in combinatie met een reflex spiegel).

  CCFL, waarvan je de uitleg hier kan vinden:https://nl.wikipedia.org/wiki/CCFL

  Spreekt uiteindelijk over UV-light, wat voor sommigen ook wel als backlight gezien wordt. Dus toch een juistheid in dat verhaal hé Barika:-D

 • Profielfoto
  Spinozo

  Dus door het blacklight is oled zo mooi diep zwart DBL?

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Dus door het blacklight is oled zo mooi diep zwart DBL?

  Lol spin, is dat wat mijn comment beweerd misschien?