Legendary Pokémon dit weekend in Pokémon GO

0 reacties

Pokémon GO is inmiddels meer dan een jaar uit. De kans is daarom groot dat je alle Pokémon die te vangen zijn al hebt. Daar komt dit weekend verandering in, dan laat ontwikkelaar Niantic namelijk een of meerdere Legendary Pokémon los.

Legendary Pokémon zijn extreem zeldzaam en machtig. Om ze te laten verschijnen, moeten spelers op zaterdag en zondag wereldwijd samenwerken tijdens het eerste Pokémon GO Fest in Grant Park, Chicago.

Wereldwijd samenwerken

Allereerst krijgen spelers in Chicago de opdracht om tijdens een ‘challenge window’ zo veel mogelijk Pokémon te vangen. Daarna krijgen spelers wereldwijd een vergelijkbare opdracht. Als die met succes wordt afgerond, verschijnt de eerste Legendary Pokémon in het park in Chicago. Verslaan de spelers in Chicago de Legendary Pokémon in een gezamenlijke raid? Dan verschijnen de zeldzame wezens op zondag ook bij raids wereldwijd.

Legendary Pokémon zijn extra sterk en krachtiger, maar hebben beperkingen. Ze kunnen wel in raids, boss fights en gym battles gebruikt worden, maar niet ingezet worden om een gym te verdedigen. Het is nog niet duidelijk of één of meerdere Legendary Pokémon verschijnen. In de video zijn Zapdos, Moltres, Articuno en Lugia te zien.

Pokémon GO Fest ook naar Nederland

Ontwikkelaar Niantic organiseert niet alleen in de VS, maar ook in Europa een aantal Pokémon GO Fests. Het Nederlandse festival is op 12 augustus. Het centrum van Amstelveen wordt dan een zone waar je Pokémon kunt vangen die normaal niet in Europa voorkomen. Denk aan Farfetch’d, Heracross en Kangaskhan.

pokemon go safari zone
Klik/tap voor groter.

Reacties

0 reacties