Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 1 juli 2017

KPN gaat Visual Voicemail voor iPhone ondersteunen

Goed nieuws voor iPhone-gebruikers die klant bij KPN zijn. De provider gaat op korte termijn Visual Voicemail voor de iPhone invoeren. Dit is onderdeel van het nieuwe voicemailplatform, waar klanten binnenkort naar worden overgezet.

Met Visual Voicemail kun je ingesproken berichten in een interface bekijken en in iedere volgorde afspelen. In Nederland was T-Mobile lange tijd de enige provider die deze dienst (tegen bijbetaling) aanbood.

Software-update activeert Visual Voicemail

Visual Voicemail was aanvankelijk een functie die provider aan moesten bieden om de iPhone te mogen verkopen. T-Mobile biedt dit als eerste provider die de iPhone in Nederland verkocht sinds 2008 aan, maar vraagt tegenwoordig een bijbetaling van € 1,99 per maand. Bij KPN wordt de dienst gratis en deze zal door middel van een software-update uitgerold worden naar consumenten en zakelijke klanten.

Klik/tap voor groter.

Oude berichten nog 14 dagen te beluisteren

KPN gaat klanten stapsgewijs migreren naar het nieuwe platform dat niet alleen Visual Voicemail mogelijk maakt, maar je ook je voicemail via SMS aan en uit laat zetten. Er verdwijnen ook een aantal functies. Zo is het niet meer mogelijk om een boodschapper direct terug te bellen met de toets 1. Tot slot meldt de provider dat oude berichten nog 14 dagen na de migratie te beluisteren zijn, daarna worden ze verwijderd.

In iOS 10 introduceerde Apple schriftelijke transcripties van voicemailberichten, maar dat werkt nog niet in het Nederlands.

Reageer op artikel:
KPN gaat Visual Voicemail voor iPhone ondersteunen
Sluiten