Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 28 juli 2017

Meer voor minder: iPod touch in prijs verlaagd

Woensdag werd bekend dat Apple stopt met de verkoop van de iPod nano en iPod shuffle. De iPod touch blijft gewoon te koop, maar is in prijs verlaagd. Beter gezegd: je krijgt meer opslagruimte voor minder geld. De vanaf-prijs blijft ongewijzigd 229 euro.

Voor dat geld krijg je nu 32GB in plaats van 16GB opslagruimte. De modellen met 16GB en 64GB opslag zijn geschrapt. Je krijgt nu 128GB voor 339 euro, dat was voorheen de prijs van de iPod touch met 64GB opslagruimte.

Alle apparaten nu minimaal 32GB

De iPod touch was het enige Apple-apparaat dat nog met 16GB opslag geleverd werd. Eerder dit jaar kreeg de iPhone SE standaard 32GB opslagruimte. Nu ook de goedkoopste iPod 32GB ruimte heeft, hebben we het tijdperk met 16GB opslag definitief achter ons gelaten.

Klik/tap voor groter.

De nieuwe prijzen zijn redelijk voor een apparaat dat sinds juli 2015 niet is veranderd. De iPod heeft nog steeds een A8-chip, die ook in de iPhone 6 zit. De camera is 8 megapixel en technisch gelijk aan die van de iPhone 5c. Of de iPod touch ooit nog een vernieuwing krijgt is onduidelijk. Het huidige model is compatibel met iOS 11 en krijgt volgend jaar waarschijnlijk ook nog een update naar iOS 12.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Meer voor minder: iPod touch in prijs verlaagd
Sluiten