Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 31 juli 2017

iPhone X: ontwerp en gezichtsherkenning bevestigd door Apple

Een fikse blunder van Apple. Het bedrijf heeft per ongeluk het ontwerp van de volgende iPhone bevestigd. Ook staat vast dat het toestel, dat in geruchten vaak ‘iPhone 8’ wordt genoemd, gezichten kan herkennen met een infraroodscanner.

Schematische afbeeldingen van de iPhone zonder home-knop blijken in de firmware van de HomePod te zitten. Dat is Apple’s slimme speaker die later dit jaar uitkomt, maar de firmware is nu al beschikbaar.

Dunne randen, geen home-knop

Op de afbeelding is een iPhone zonder home-knop en dunne schermranden te zien. Aan de bovenkant is een uitsparing voor de camera en sensoren gemaakt. De afbeelding zit diep in de HomePod-firmware verstopt, maar ontwikkelaar Steven Troughton-Smith wist ‘m te vinden in een framework dat gebruikt wordt voor de Wallet-app. De afbeelding komt overeen met het ontwerp dat we de afgelopen maanden vaak in geruchten hebben gezien. De iPhone 8 heeft intern de codenaam D22.

Links de afbeelding uit de HomePod-firmware, rechts een render van iDropnews – Klik/tap voor groter.

Ook gezichtsherkenning zeker

In taalbestanden in de firmware wordt ook verwezen naar Pearl ID en Touch ID. Dat eerste lijkt een codenaam voor gezichtsherkenning op basis van infrarood. Verderop staan zinnen als “Infrared Capture Stream”, “Face Detected” en “Too Close To Camera”. De zin “Biometric ID endbled, but netiher Touch ID nor Pearl ID is enabled” wijst erop dat de vingerafdruk­scanner behouden blijft.

iPhone 8 komt in september

De iPhone 8 wordt naar verwachting in september onthuld. Het moet een extra luxe optie naast de iPhone 7s worden. Het toestel zou een OLED-scherm van ongeveer 5,7-inch krijgen en door de dunne randen niet veel groter zijn dan de iPhone 7. Waar de sensor voor Touch ID geplaatst wordt is nog niet duidelijk. De home-knop verdwijnt en een realistische optie is Touch ID in de aan/uit-knop. Volgens een recent gerucht laadt de volgende iPhone ook draadloos op.

Reageer op artikel:
iPhone X: ontwerp en gezichtsherkenning bevestigd door Apple
Sluiten