iPhone X: ontwerp en gezichtsherkenning bevestigd door Apple

20 reacties

Een fikse blunder van Apple. Het bedrijf heeft per ongeluk het ontwerp van de volgende iPhone bevestigd. Ook staat vast dat het toestel, dat in geruchten vaak ‘iPhone 8’ wordt genoemd, gezichten kan herkennen met een infraroodscanner.

Schematische afbeeldingen van de iPhone zonder home-knop blijken in de firmware van de HomePod te zitten. Dat is Apple’s slimme speaker die later dit jaar uitkomt, maar de firmware is nu al beschikbaar.

Dunne randen, geen home-knop

Op de afbeelding is een iPhone zonder home-knop en dunne schermranden te zien. Aan de bovenkant is een uitsparing voor de camera en sensoren gemaakt. De afbeelding zit diep in de HomePod-firmware verstopt, maar ontwikkelaar Steven Troughton-Smith wist ‘m te vinden in een framework dat gebruikt wordt voor de Wallet-app. De afbeelding komt overeen met het ontwerp dat we de afgelopen maanden vaak in geruchten hebben gezien. De iPhone 8 heeft intern de codenaam D22.

iphone 8 apple firmware 001
Links de afbeelding uit de HomePod-firmware, rechts een render van iDropnews – Klik/tap voor groter.

Ook gezichtsherkenning zeker

In taalbestanden in de firmware wordt ook verwezen naar Pearl ID en Touch ID. Dat eerste lijkt een codenaam voor gezichtsherkenning op basis van infrarood. Verderop staan zinnen als “Infrared Capture Stream”, “Face Detected” en “Too Close To Camera”. De zin “Biometric ID endbled, but netiher Touch ID nor Pearl ID is enabled” wijst erop dat de vingerafdruk­scanner behouden blijft.

iPhone 8 komt in september

De iPhone 8 wordt naar verwachting in september onthuld. Het moet een extra luxe optie naast de iPhone 7s worden. Het toestel zou een OLED-scherm van ongeveer 5,7-inch krijgen en door de dunne randen niet veel groter zijn dan de iPhone 7. Waar de sensor voor Touch ID geplaatst wordt is nog niet duidelijk. De home-knop verdwijnt en een realistische optie is Touch ID in de aan/uit-knop. Volgens een recent gerucht laadt de volgende iPhone ook draadloos op.

Reacties

20 reacties
 • Profielfoto
  Koekenbakker

  YES!!!!

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Dat is een afbeelding van de achterkant. .;)

 • Profielfoto
  wensink

  Och wat dom van Phill Shiller, gebeurt hem keer op keer..

 • Profielfoto
  Frans

  Dat wordt wel even wennen, zo’n hap uit de bovenkant… :~|

 • Profielfoto
  KarelWillem

  De tijd dat Apple voorop liep qua design e.d. is wel definitief voorbij, als dit het echt wordt.

 • Profielfoto
  Renato55

  Persoonlijk geloof ik niet zo in blunders en lekken. In mijn visie is het keiharde marketing, nieuwsgierigheid kweken en daardoor vraag creeëren. Ook ik ben een gewilllig slachtoffer?

 • Profielfoto
  Q-collective

  De tijd dat Apple voorop liep qua design e.d. is wel definitief voorbij, als dit het echt wordt.

  Over smaak valt niet te twisten. Persoonlijk vind ik het weer heel mooi.

 • Profielfoto
  Jurriaan

  Komt alleen in 256gb versie en kost 1400 euro.

 • Profielfoto
  Edwin

  Het zal inderdaad een rib uit ons lijf worden. Voor mij wel tenminste, want ik denk erover om hem dit keer los te kopen bij een Apple Store.

 • Profielfoto
  Nick Seamore

  Ik hoop dat hij geen afgeronde randen heeft maar zal helaas wel zo zijn, maar hopen mag. De voorkant ziet er zo in ieder erg mooi uit.

  @KarelWillem: Voorop lopen hoeft voor mij niet zo, als het maar weer een echt Apple kwaliteit heeft.

  @Edwin: Het is nog steeds niet verplicht om ook maar iets te kopen. Misschien dat je dat nog niet wist maar het is echt zo;-)

 • Profielfoto
  KarelWillem

  De tijd dat Apple voorop liep qua design e.d. is wel definitief voorbij, als dit het echt wordt.

  .
  Over smaak valt niet te twisten. Persoonlijk vind ik het weer heel mooi.

  .
  Ik heb het niet over smaak. Ik heb het over klakkeloos kopiëren van ontwerpen die al lang op de markt zijn.

  Maar laten we niet op de zaken vooruit lopen. Zo ‘vooruitstrevend’ als dit ontwerp zal het – Apple kennende – vast niet worden.

 • Profielfoto
  Antaeus

  Ik haak af! Veel te veel Samsung kwa ontwerp, totaal niet vernieuwend!
  Prachtig wat ie waarschijnlijk allemaal kan, maar daar zal inderdaad een mooi prijskaartje aan hangen. Wat voor een grote groep iPhone gebruikers niet is weg gelegd…

 • Profielfoto
  Pivni Pes

  O god, de afkeur over het design en opties is weer begonnen, de afhakers melden zich weer.
  Als de telefoon beschikbaar komt dan wilt iedereen hem hebben.
  Elk jaar zie je dezelfde trend voorbij komen.

  Wacht nou maar eens tot dat dat ding in de winkel ligt en gaat hem dan maar eens bekijken.

 • Profielfoto
  App69

  Vind dit toch een beter design dan de Samsung S8.

 • Profielfoto
  Koezel

  Het lijkt me onmogelijk om nog nog een design te ontwerpen wat op geen andere telefoon lijkt. Apple heeft ooit een trend neergezet en de rest volgde.
  Anno 2017 kun je over ieder ontwerp wel roepen dat het ergens op lijkt.

 • Profielfoto
  strigoi

  Inderdaad dat gezeur altijd over geruchten en designs voorafgaand aan een event. Dan koop je die iPhone toch niet, lekker belangrijk. Aanvullend: Ik snap echt niet dat altijd die verwachting omtrent design zo hoog is. Qua design valt er gewoon sinds de eerste iPhone niet meer zoveel te vernieuwen en dat is ook niet erg. Het zal een rechthoekig scherm blijven, wat verwacht je nou echt? Een rond of 6-hoekig scherm? Ik vind het juist knap dat ze toch om de 2 jaar er weer iets ‘anders’ van kunnen maken. Kijk liever eens naar de eerste versie van iOS en waar we nu zijn, de combinatie van hard- en software maakt dit product nog steeds zo onderscheidend en goed vergeleken met Android en andere spelers.

  Terugkomend op het gelekte design. Bij een zwarte voorkant kan ik me nog voorstellen dat je de achtergrond in de linker en rechterhoek ook zwart/donker laat en enkel de symbolen toont die nu ook in de bovenhoeken staan. Zeker met OLED is zwart ook echt zwart en dan zie je niks van die ‘hap’ aan de bovenkant. Ik ben wel benieuwd hoe ze dat met de andere kleuren gaan doen, ik zou in ieder geval bij elke kleur iPhone die hap gewoon zwart laten en software-matig zo het idee geven dat die hap niet bestaat;)

 • Profielfoto
  Leffe Blond

  Die hap aan de bovenkant dient nu als referentie om de iPhone rechtop te houden. Zo weet je wat onder en boven is. Vroeg was dit de taak van de home-knop. Maar qua esthetiek vind ik het net iets minder. Het zal wel wennen natuurlijk.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ik vond het wel leuk staan.
  Maar bij Essential vind ik het nog nét iets mooier uitgevoerd.

  Maar voorlopig zullen we wel eens gaan zien wat Apple er van maakt.

 • Profielfoto
  App69

  Maar bij Essential vind ik het nog nét iets mooier uitgevoerd.

  Ja. De bovenkant toch. Onderkant is a la Samsung. Maar komt die smartphone er ooit? Voorgesteld in mei en daarna niks meer gehoord.

  Essential will sell the phone unlocked in the US. There’s no word yet on a specific release date in the US, let alone in the UK or Europe.

 • Profielfoto
  App69


  Zie je op deze foto beter.