‘iPhone SE krijgt geen opvolger meer’

Door: Raymon Mens - 20 reacties

Is de tijd van klein voorbij? Apple plant naar verluidt geen opvolger voor de iPhone SE. In maart van dit jaar kreeg de 4-inch iPhone een kleine vernieuwing met meer opslagruimte voor dezelfde prijs, maar daar blijft het volgens een nieuw gerucht bij.

Bronnen binnen Apple’s productieketen vertellen de Chinese analist Pan Jiutang dat Apple zich focust op grotere telefoons. Dat zie je ook aan iOS 11, waar grote kopteksten binnen apps veel schermruimte vragen.

iPhone SE nog steeds populair

Ondanks de onzekere toekomst, is de iPhone SE erg populair. Het is de goedkoopste iPhone die zich met zijn A9-chip en 12-megapixel camera prima kan meten met de rest. Hoewel Apple zelf nog steeds de volle prijs van € 489 vraagt, is het 4-inch toestel bij diverse Apple Premium Resellers en andere webshops flink afgeprijsd en voor € 369 (32GB) verkrijgbaar.

Wil dit zeggen dat je beter geen iPhone SE meer kunt kopen? Absoluut niet. Door zijn aantrekkelijke prijs en goede specificaties krijg je veel waar voor je geld. Daarnaast gebruikt het toestel een moderne 64-bits chip en krijgt het nog jaren software-updates.

ios 11 4-inch scherm 001
iOS 11 voelt op een 4-inch scherm wat krap – Klik/tap voor groter.

In september onthult Apple naar verluidt drie nieuwe iPhones. Naast de iPhone 7s en iPhone 7s Plus wordt ook een iPhone 8 (of: iPhone Edition) gepresenteerd. Dit toestel zou een 5,7-inch OLED-scherm krijgen, maar door dunnere randen amper groter zijn dan de huidige iPhone 7. De toekomst is dus groter, in een kleinere behuizing.

Reacties

20 reacties
 • Profielfoto
  Kris

  Voorlopig ben ik nog uitermate tevreden met mijn SE en volgens de recente poll hier ben ik niet de enige die deze form factor kiest boven de andere bestaande mogelijkheden.

  Nu weet Ik natuurlijk niet wat de toekomst brengt, maar voor zover ik het nog wel kan overzien red ik me met m’n huidige SE zodanig goed dat ik me niet druk hoef te maken over een eventuele opvolger die al dan niet komt.

 • Profielfoto
  tracky2

  Apple die altijd aan haar klanten denkt? Veel vraag naar , maar… we maken het niet meer. Ben ik nu een afvallige ?;-)

 • Profielfoto
  koolenboer

  Dan niet Apple, de echte apple “liefde” is toch al aan het bekoelen

 • Profielfoto
  Eprom

  En in de weekend-poll blijkt dat nou net het populairste model/afmeting.

 • Profielfoto
  koolenboer

  Ik ben destijds ook van een 6plus overgestapt naar de SE. Fantastisch toestel voor een redelijke prijs. Maar laten daar de aandeelhouders van Apple nu net niet in geïnteresseerd zijn. Meer winst meer winst en nog meer winst is waar het om draait.

 • Profielfoto
  maconly

  die cook is wereldvreemd Apple is iets geweldigs wat achtergelaten is door Steve Jobs en waar iedereen winst mee kan maken.

  Maar een beetje slimheid kan geen kwaad , dus ook een klein toestel en kom ook met een zakelijk toestel met dubbele batterij en superieure ontvangst.

 • Profielfoto
  Q-collective

  Erg jammer, als deze geruchten kloppen natuurlijk.

 • Profielfoto
  gipsman

  De ultieme foute move die het iPhone imperium doet omvallen.

 • Profielfoto
  Oldekamp

  Grappig, ik zag bij jullie concullega’s van 9to5Mac juist net een artikel over een mogelijk nieuwe SE.:lol:

 • Profielfoto
  p.verheugt
 • Profielfoto
  sanderman

  Het is complete bullshit. Tegenwoordig begint elke door zichzelf benoemde “analist” maar wat te roeptoeteren. Ik geloof er dus ook helemaal niets van dat deze telefoon geen opvolger meer gaat krijgen. De SE wordt enorm goed verkocht.

 • Profielfoto
  koekiewous

  Tsja, Cook is geen Jobs. (En al helemaal niet iemand die aandeelhouders gaat vertellen wat klanten willen) Apple is overgenomen door mensen die er geld mee willen verdienen niet door mensen die goede producten innovatie en luisteren naar fans/klanten hoog hebben staan. Jammer hoor.

 • Profielfoto
  PowerMacje

  Ik heb een iPhone SE met iOS11 en vind het helemaal niet ‘krap’. Wanneer je naar beneden scrollt heb je geen last van die grote teksten en de zoekbalk (die overigens standaard niet getoond wordt) die getoond worden in de OMT-screenshot.

  Ik heb hiervoor een iPhone 6 gehad en de SE is een verademing; een snelle en robuuste telefoon met een scherm dat groot genoeg is. Ik hoefde maar tien minuten te wennen aan het ‘kleine’ scherm.

  Het zou dan ook erg jammer zijn als er geen opvolger zou komen volgend jaar, zal wel een geldkwestie zijn. Ik zit niet te wachten op een telefoon van €1000> of een iPhone 7s met dezelfde scherm-randen als nu.

 • Profielfoto
  Hydræ

  Het verbaast me niet als de productie van de SE stilzwijgend wordt gestopt. Het is het instapmodel onder de iPhones met weinig marges, een beetje hetzelfde als de Mac mini. Jammer voor klant, want voor velen is juist het kleine formaat zo handzaam. En de prijs natuurlijk, want het moet wel leuk blijven.

  Hetzelfde gebeurde met de iPhone 4S en iOS 8. Qua layout voelde het gepropt en onoverzichtelijk. Je móest wel upgraden naar een groter formaat scherm.

 • Profielfoto
  SvS

  Laten we het niet hopen! Ik ben supertevreden met 6s, geen spijt, maar ik kan me de voorkeur van grote groep gebruikers voor iPhone SE-formaat wel goed begrijpen!

  En daarbij is design nog steeds het mooiste van het rijtje, afgezien van witte vlakken op achterkant boven- en onderzijde. Maar dit is persoonlijk.;)

 • Profielfoto
  kris251069

  Zou heel jammer zijn. Zowel mijn vrouw als mijn dochter hebben er ėėn en zijn er uiterst tevreden over. Reden? Apple kwaliteit en gebruiksgemak (iOS) aan een relatief budget prijsje (naar Apple’s normen). En ik denk dat zij geen uitzondering zijn. Veel mensen willen een iPhone maar kunnen of willen er geen 1000 Euro aan besteden. De iPhone SE is de gulden middenweg. Apple’s iOS, zeer degelijke hardware en een mooie prijsstelling. De markt voor de SE is groot.

 • Profielfoto
  leavestone

  Opvallend gezien de weekend-poll

 • Profielfoto
  Nick Seamore

  Sinds dat Steve Jobs er helaas niet meer is en Tim Cook het hef in handen heeft genomen vind ook ik de innovatie sterk achteruit gegaan. Meneer Cook moet zich eens wat minder bezig houden met politiek en weer eens ouderwets liefdevol aan zijn belangrijkere taken werken waar hij voor aangenomen is. Anders moet hij zich maar alleen met politiek bezig gaan houden en iemand aan het roer zetten die wel met Apple producten begaan is.

 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl

  Een 128 GB SE kost nu 458. Heel aantrekkelijk omdat ik hem dan in één jaar kan afschrijven.