Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 21 juli 2017
Leestijd: 2 minuten

iPhone 8: ‘Touch ID zit in de powerknop’

De onthulling van de iPhone 8 (of: iPhone Edition) komt steeds dichterbij. Het radicaal nieuwe toestel met dunne randen en een groot scherm wordt naar verwachting in september gepresenteerd. Nog steeds is het niet duidelijk wat Apple met Touch ID van plan is.

Door de dunne randen is geen plaats meer voor Touch ID onder het scherm. Komt de vingerafdrukscanner dan in het scherm of aan de achterkant? Volgens een nieuw gerucht wordt het de powerknop aan de zijkant.

Technisch mogelijk

Technisch is dit mogelijk. Apple heeft een patent dat de plaatsing van Touch ID in de aan- en uitknop omschrijft. Bovendien heeft een andere fabrikant, Sony, het al eens gedaan. De vingerafdrukscanner van de Xperia Z5 uit 2015 zit in de powerknop aan de zijkant. Een succes was het echter niet, de herkenning van vingers was slecht en werkte soms helemaal niet.

Concept: Benjamin Geskin‏ – Klik/tap voor groter.

Dat het bij Sony in 2015 niet goed werkte, wil niet zeggen dat Apple het in 2017 niet voor elkaar krijgt. Plaatsing aan de zijkant lijkt een aardig compromis. Volgens eerdere berichten is het technisch erg lastig om Touch ID onder het scherm te plaatsen. Plaatsing aan de achterkant zorgt voor allerlei ongemakken, bijvoorbeeld wanneer de telefoon op een tafel ligt. De zijkant van een iPhone is echter altijd vrij en bereikbaar.

Bron van het gerucht is BGR. De website zegt zich op drie verschillende bronnen te baseren, maar heeft geen bewezen track-record als het om iPhone-geruchten gaat.

iPhone 8 in september onthuld

De iPhone 8 zou als extra luxe optie naast de iPhone 7s (Plus) geplaatst worden en voorzien zijn van een 5,7-inch OLED-scherm, twee accu’s een camera met 3D-laser en ook betere speakers. Daarnaast zouden er functies voor AR/VR zijn, die aansluiten bij ARKit van iOS 11. Tot slot hoorden we dat opladen via de Lightning-poort sneller wordt door een nieuwe standaard die is afgeleid van USB-C.

De de naam van het toestel is nog geen duidelijkheid. In het geruchtencircuit wordt veel over een iPhone 8 gesproken, maar dat wordt waarschijnlijk niet de definiete naam. iPhone Edition, iPhone Pro en iPhone Deluxe zijn namen die vaak genoemd worden. lees hier verder

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPhone 8: ‘Touch ID zit in de powerknop’
Sluiten