iPhone 8: ‘Touch ID zit in de powerknop’

Door: Raymon Mens - 29 reacties
iPhone 9 Plus

De onthulling van de iPhone 8 (of: iPhone Edition) komt steeds dichterbij. Het radicaal nieuwe toestel met dunne randen en een groot scherm wordt naar verwachting in september gepresenteerd. Nog steeds is het niet duidelijk wat Apple met Touch ID van plan is.

Door de dunne randen is geen plaats meer voor Touch ID onder het scherm. Komt de vingerafdrukscanner dan in het scherm of aan de achterkant? Volgens een nieuw gerucht wordt het de powerknop aan de zijkant.

Technisch mogelijk

Technisch is dit mogelijk. Apple heeft een patent dat de plaatsing van Touch ID in de aan- en uitknop omschrijft. Bovendien heeft een andere fabrikant, Sony, het al eens gedaan. De vingerafdrukscanner van de Xperia Z5 uit 2015 zit in de powerknop aan de zijkant. Een succes was het echter niet, de herkenning van vingers was slecht en werkte soms helemaal niet.

iphone 8 render 16x9
Concept: Benjamin Geskin‏ – Klik/tap voor groter.

Dat het bij Sony in 2015 niet goed werkte, wil niet zeggen dat Apple het in 2017 niet voor elkaar krijgt. Plaatsing aan de zijkant lijkt een aardig compromis. Volgens eerdere berichten is het technisch erg lastig om Touch ID onder het scherm te plaatsen. Plaatsing aan de achterkant zorgt voor allerlei ongemakken, bijvoorbeeld wanneer de telefoon op een tafel ligt. De zijkant van een iPhone is echter altijd vrij en bereikbaar.

Bron van het gerucht is BGR. De website zegt zich op drie verschillende bronnen te baseren, maar heeft geen bewezen track-record als het om iPhone-geruchten gaat.

iPhone 8 in september onthuld

De iPhone 8 zou als extra luxe optie naast de iPhone 7s (Plus) geplaatst worden en voorzien zijn van een 5,7-inch OLED-scherm, twee accu’s een camera met 3D-laser en ook betere speakers. Daarnaast zouden er functies voor AR/VR zijn, die aansluiten bij ARKit van iOS 11. Tot slot hoorden we dat opladen via de Lightning-poort sneller wordt door een nieuwe standaard die is afgeleid van USB-C.

De de naam van het toestel is nog geen duidelijkheid. In het geruchtencircuit wordt veel over een iPhone 8 gesproken, maar dat wordt waarschijnlijk niet de definiete naam. iPhone Edition, iPhone Pro en iPhone Deluxe zijn namen die vaak genoemd worden. lees hier verder

 

Reacties

29 reacties
 • Profielfoto
  GT1988

  Kan het me bijna niet voorstellen. Ik verwacht dat hij gewoon in het scherm verwerkt is. Als je nu die vingerafdruk op het scherm ziet als je Touch ID gaat instellen hebben veel mensen ook al de neiging om hun vinger op het scherm te leggen. Dit is veel intuïtiever dan in de home knop, en als Apple ergens om bekend staat in het gebruik van hun apparaten…

 • Profielfoto
  Boxerke

  Gisteren hebben hierover een opiniestuk gelezen. Over de homeknop touch id en grotere schermen… https://www.a-n-v.be/138113/opinie-apple-maakt-ons-al-jaren-klaar-voor-de-iphone-8/

 • Profielfoto
  Boxerke

  heb ik*

 • Profielfoto
  Spinozo

  @Boxerke: het blijft een noodgreep en zeker niet iets wat Apple al jaren van plan was. Het lukt nog niet om het door het scherm heen te doen, volgend jaar waarschijnlijk al wel. Ik hou mijn telefoon in ieder geval nooit zo vast dat ik makkelijk bij de uitknop zit, dus logisch en ergonomisch, zoals het artikel vermeld vind ik het niet.

 • Profielfoto
  iPhonefans

  Off topic

  Het zou zo maar eens kunnen zijn dat de ‘iP8’ niet tegelijk met de iP7s/iP7s+ wordt aangekondigd
  -lees verder waarom ik denk dat het de iPhone pro gaat heten-

  Er moet dan al zoveel worden verteld, zoals de watch3, tv5 dat er geen ruimte is om de iP8 goed over het daglicht te brengen

  Maar de belangrijkste overweging is dat het Steve Jobs theatre in sept nog niet gereed is.

  Daarom voorspel ik een apart event in okt/nov in de SJT, geheel gericht op de iP8 en alle noviteiten
  Waaronder augmended reality in optima forma met de nieuwe laser lens

  Het is de 10e ‘geboortejaar’ van de iPhone en een tribute aan onze Steve.

  (En kopen ze gelijk de tijd om de iP8 direct te kunnen leveren)

  Daarnaast denk ik dat de iP8 niet een one-off is.
   kan niet genoeg innovaties doorvoeren omdat hiervoor gelijk enorme productie capaciteit nodig is die simpel niet beschikbaar is (denk aan OLED en mOLED)

  Door een iPhone pro versie te introduceren creëeren Apple de ruimte om de innovaties door te voeren door die lagere volumes

 • Profielfoto
  steveb

  Het lijkt er steeds meer op dat de geruchten verzameld worden onder het iPhone 8 mistery
  Nog wel een jaar of 5 zullen duren voor we ze echt allemaal in volle glorie zullen zien.

  Het lijkt me zelfs al heel veel (misschien zelfs te veel) om dit jaar nog in een proto type te gieten.
  2 zo’n groete stapppen per jaar zou al groots zijn.
  Er blijft even veel werk om snellere processoren, grafics, 5g en WiFi, ram en geheugen, … in te bouwen die dit alles aan kan.
  Zie de sprongen die gemaakt worden met iMac pro om vr te maken. 10 core wordt 18
  32 gb ram wordt 128gb van een totaal nieuw snelheid en techniek. Videokaarten met 16 gb ram,….

  Met al dit werk kunnen ze nog wel een paar jaar verder denk ik

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Het gaat nog spannend worden. Alle rumors zijn geen marketing wat mij betreft. De vermoedelijke renders zijn best lelijk.
  De plek van Touch ID is onzeker. Terwijl Apple meer dan 1000 dollar wil vragen.

  Ik heb een aantal dealbreakers en de kans is steeds groter dat ik hem dus niet ge halen!

 • Profielfoto
  xaddict

  Touch in de power knop en een Home knop op het scherm lijken me een te gekke combi.

  Hoe grappig zou het zijn als Apple op dat event alléén met een iPhone 7S komt en verder niets. Van mij zouden ze een applausje krijgen ?

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Al wordt deze iPhone helemaal anders dan zijn voorgangers, als hij bol staat van de compromissen én hij kost meer dan 1000 euro, dan mogen ze het ding houden.

  Vorig jaar de 7 overgeslagen “want de iPhone 8 wordt een speciale editie die radicaal vernieuwend is.” Ga waarschijnlijk dit jaar de 8 overslagen, “want de 9 gaat alles doen wat Apple met de iPhone 8 nog niet kon én zal betaalbaarder zijn.”

 • Profielfoto
  Jojo890

  Is het weer komkommertijd?

  Heb veel industriële processen van dichtbij mee mogen maken. Maar als ze hier nog niet uit zijn dan komt die nieuwe iPhone er dit jaar niet.

 • Profielfoto
  wensink

  Dit is toch gewoon Phill Shiller aan het werk? Iedereen is straks extra onder de indrukt als hij toch in het scherm zit..

 • Profielfoto
  Frans

  Het handige van TouchID in de home knop is juist dat je de telefoon plat op tafel kunt leggen en dan met een druk van je vinger kunt ontgrendelen. Dat lukt dus niet met TouchID in de powerknop zonder de telefoon op te pakken. Bovendien zit de powerknop op een iPhone op een super onhandige plek. Meer dan de helft van de tijd druk ik onbedoeld een volumeknop in als ik de powerknop wil bedienen, die mogen ze van mij weer terug naar de bovenkant verplaatsen en de volumeknoppen naar rechterkant bovenaan, net zoals op een iPad (zorgt voor consistentie in user interface).

  Een iPhone zal toch een home knop moeten hebben, hetzij fysiek hetzij (virtueel) onder het scherm. Als het Apple niet lukt TouchID te implementeren in een home knop onder het scherm kunnen ze nog beter een fysieke home knop rechts boven maken. Daar zullen ze toch een rand moeten maken om de camera, de oor speaker en de oor sensor in te bouwen, de home knop kan daar best naast.

 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  @Frans, ik denk dat jij je best niet te veel bezig houdt met deze zaken, hoe ga je in vredesnaam de sluimerknop op de bovenkant van een iPhone 7 of iPhone 7 Plus kunnen bereiken?!?!?
  Wat wil je in godsnaam met een thuisknop met ingebouwde vingerafdrukscanner rechtsbovenaan je 5,8-inch scherm?!?!?!?!?

 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  @xaddict, precies, Apple zou zich kunnen voornemen om gewoon volgend jaar alles uit de kast te halen omdat het nu enkel met mogelijke compromissen zou kunnen gebeuren. Maar door al die lekken etc. zou er na dat event een enorm verlies in de waarde van aandelen ontstaan. De enige reden dat GTadvanced Technologies (het bedrijf gespecialiseerd in synthetische saffierproductie) in 2014 failliet is gegaan komt door alle geruchten dat de iPhone 6 een glas van saffier zou krijgen, na het event bleek niets minder waar en het bedrijf ging failliet. Door de geruchten kreeg het relatief klein bedrijf een ongeziene boost in aandeelhouders, na het event verkocht ieder zo snel als mogelijk zijn aandelen en een faillissement was onafwendbaar.
  Voor Apple zou het een ferme impact zijn moesten ze besluiten om het futuristische ontwerp dit jaar niet te onthullen, gewoon omdat iedereen dit verwacht door alle geruchten.

  @Jojo890, het is inderdaad komkommertijd, aangezien er nog geen concrete hardware-lekken zijn geweest stel ik me ook erg de vraag of ie dit jaar wel komt.

 • Profielfoto
  Arjan E.

  @Frans, ik denk dat jij je best niet te veel bezig houdt met deze zaken, hoe ga je in vredesnaam de sluimerknop op de bovenkant van een iPhone 7 of iPhone 7 Plus kunnen bereiken?!?!?
  Wat wil je in godsnaam met een thuisknop met ingebouwde vingerafdrukscanner rechtsbovenaan je 5,8-inch scherm?!?!?!?!?

  Blijkbaar heb jij meer informatie dan ons allemaal?

  Je refereert nu zelf naar een iPhone 7/7S en naar een schermformaat van 5,8 inch, wie heeft deze afmetingen officieel bevestigd dan? Vooralsnog zijn dit allemaal geruchten.

  Stel nou eens dat ze vanwege het jubilea eens terug zouden willen naar het formaat van de originele iPhone, dan zou het verhaal van Frans prima kunnen;-)

  Wat je veel ziet zijn allerlei speculaties, en theorieën die er op los gelaten worden, maar we weten het allemaal pas echt zeker als Apple het zelf heeft bevestigd.

  Dus waarom zou Frans zich hier niet te veel mee bezig houden en jij wel?

  Ieder heeft een eigen visie en mening over het geheel en mag gewoon gedeeld worden hoor, en niet alleen wanneer het jou uitkomt;-)

 • Profielfoto
  iMac Lover

  Het zijn maar geruchten mensen, maak je niet druk met dit warme weer.
  Het is rokjes dag vandaag. Dat is veel belangrijker, dan een device, die niemand meer kan betalen

  Gr

 • Profielfoto
  DBLCreations

  @Frans, ik denk dat jij je best niet te veel bezig houdt met deze zaken, hoe ga je in vredesnaam de sluimerknop op de bovenkant van een iPhone 7 of iPhone 7 Plus kunnen bereiken?!?!?
  Wat wil je in godsnaam met een thuisknop met ingebouwde vingerafdrukscanner rechtsbovenaan je 5,8-inch scherm?!?!?!?!?

  Blijkbaar heb jij meer informatie dan ons allemaal?

  Je refereert nu zelf naar een iPhone 7/7S en naar een schermformaat van 5,8 inch, wie heeft deze afmetingen officieel bevestigd dan? Vooralsnog zijn dit allemaal geruchten.

  Stel nou eens dat ze vanwege het jubilea eens terug zouden willen naar het formaat van de originele iPhone, dan zou het verhaal van Frans prima kunnen;-)

  Wat je veel ziet zijn allerlei speculaties, en theorieën die er op los gelaten worden, maar we weten het allemaal pas echt zeker als Apple het zelf heeft bevestigd.

  Dus waarom zou Frans zich hier niet te veel mee bezig houden en jij wel?

  Ieder heeft een eigen visie en mening over het geheel en mag gewoon gedeeld worden hoor, en niet alleen wanneer het jou uitkomt;-)

  Ons Barika komt soms wat scherp uit de hoek maar ik vind he nog zo een lieve:P

  iMac Lover heeft het al gezegd, het is rokjes dag, dus Barika, hop:P

  Maar persoonlijk heb ik ook liever het verhaal van Frans en de touch id zo naast die sensor bar boven dan touch id op de achterkant van de telefoon. Dat is voor mij de absolute deal breaker. Niet de €1000, want als je een beetje telefoon wil betaal je die nu ook… Dus ik snap niet waarom mensen zich zo noodzakelijk druk maken om die €1000, welke eigenlijk nog goedkoop zou zijn, want in Amerika spreekt men eerder van $1200 of zelfs $1500, en zoals we weten, Apple rekent graag om in zijn eigen voordeel dus zal dat ong. hetzelfde in € zijn:-) €1500, kan ik begrijpen dat het voor vele mensen een deal breaker is. één ding mogen we thans niet vergeten, als je een smartphone koopt, koop je geen telefoon meer, je koopt een kleine zakcomputer, en voor wat het ding allemaal kan tegenwoordig: 4k opnames, mooie foto’s, internetten, mails, games, andere bepaalde apps die in pro situaties gebruikt worden, mja, het tikt allemaal aan hé;-) Het toestel moet dan liefst nog waterbestendig zijn zodat je er mee de douche in kan, of bellen onder water, want ik weet anders niet waarom mensen zonodig die waterbestendigheid willen (behalve dan voor de regen, waarmee de huidige 7 perfect mee om kan), en het moet uiteraard ook nog onbreekbaar zijn, dat mogen we zeker niet vergeten, het mag dan vooral ook niets kosten !!!

  Mijn voorkeur (om even terug ON topic te komen) gaat uiteraard nog altijd om touch id in het scherm zelf. Maar wanneer dit niet kan vindt ik Frans zijn oplossing nog niet eens zo slecht en op de zijkant zie ik het ook nog veel liever dan op de achterkant:-)

 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  @Arjan E., i.v.m. de sluimerknop refereerde ik naar de huidige generatie iPhone-modellen.
  @Arjan E., i.v.m. de zonderlinge plaatsing van de thuisknop die Touch ID combineert refereerde ik naar een zuiver hypothetische schermdiagonaal, ik zal mijn uitspraak even aanpassen, special voor jou x.

  “Wat wil je in godsnaam met een thuisknop met ingebouwde vingerafdrukscanner rechtsbovenaan je 4,7-inch scherm?!?!?!?!?”

  Ahja, moest men terug een speciale editie uitbrengen met het formaat van de originele iPhone zie ik al helemaal niet waarom ze zo’n thuisknop er even rechtsbovenaan tegenaan gaan gooien, waar moet de cameramodule aan de achterkant dan naartoe? Middenonderaan aan de achterkant?
  Zeer ergonomisch!

  Bij het ietwat serieus speculeren naar onbevestigde details dienen bepaalde zaken in acht te worden genomen. Meer bepaald de rapporten van professionele analisten met een goede geloofwaardigheid waaronder Luca Todesco, Ming-Chi Kuo en Benjamin Geskin, zo’n 3,5-inch model zit er niet aan te komen, dat weet jij net zo goed als ik.

  Dit laatste doet er zelfs niet toe, Frans vond gewoon dat het ergonomisch beter leek om de sluimerknop bovenaan te hebben en de thuisknop met geïntegreerde Touch ID rechtsbovenaan te hebben aangezien dit ergonomischer zou zijn. Ik snap van die ingeving geen iota, daarmee dat ik uitkijk naar zijn verklaring, puur uit interesse;-)

  @DBLCreations, dankje, ik vind je ook wel lief <3
  Treft wel dat ik lesbisch ben :-p

 • Profielfoto
  Arjan E.

  ik zal mijn uitspraak even aanpassen, special voor jou x

  Wat dat betreft hoef je je uitspraak van mij niet aan te passen, ook jij hebt recht op een eigen mening/beeldvorming;-)

  Ahja, moest men terug een speciale editie uitbrengen met het formaat van de originele iPhone zie ik al helemaal niet waarom ze zo’n thuisknop er even rechtsbovenaan tegenaan gaan gooien, waar moet de cameramodule aan de achterkant dan naartoe? Middenonderaan aan de achterkant?
  Zeer ergonomisch!

  Zou mijns inziens op dezelfde plek kunnen blijven zitten met de touch id er naast aan de andere kant, best wel ergonomisch als je het mij vraagt, telefoon in je hand zoals je hem ook vast hebt met bellen, en dan unlocken met je wijsvinger in plaats van je duim, touch id is immers (her)programmeerbaar, bovendien hou je op die manier meer scherm over;-)

  Bij het ietwat serieus speculeren naar onbevestigde details dienen bepaalde zaken in acht te worden genomen. Meer bepaald de rapporten van professionele analisten met een goede geloofwaardigheid waaronder Luca Todesco, Ming-Chi Kuo en Benjamin Geskin, zo’n 3,5-inch model zit er niet aan te komen, dat weet jij net zo goed als ik

  Wat deze personen doen is hetzelfde wat wij doen hier: speculeren, met als uitzondering dat zij vaak wel ingelichte bronnen van binnen uit hebben, maar zoals eerder gezegd: het is pas officieel als Apple het zelf heeft bevestigd;-)

  Frans vond gewoon dat het ergonomisch beter leek om de sluimerknop bovenaan te hebben en de thuisknop met geïntegreerde Touch ID rechtsbovenaan te hebben aangezien dit ergonomischer zou zijn. Ik snap van die ingeving geen iota, daarmee dat ik uitkijk naar zijn verklaring, puur uit interesse;-)

  Mogelijke verklaring hiervoor heb ik gegeven op je tweede stelling, echter ben ik ook benieuwd naar Frans zijn visie:lol:

  Dat ik ietwat kritisch reageerde op je verhaal was omdat je Frans probeerde op te leggen zich hier niet meer mee bezig te houden, en dat lijkt me nog altijd aan Frans om te bepalen.

  We zijn hier allemaal op dit forum omdat we dezelfde passie hebben voor Apple devices, en iedere visie daarop is wat mij betreft welkom, hoe onrealistisch het ook mag zijn voor anderen;-)

  En P.s. : ik vind je niet onaardig hoor, vond alleen je opmerking naar Frans iets te scherp, en heb daar wat van gezegd;-)

  No hard feelings van deze kant

 • Profielfoto
  iMac Lover

  My goodness
  @Barika komt uit de kast, geweldig voor z’n Belgische schone.
  Iemand uit België waar men nog steeds last heeft van de kabeljauwse twisten tussen de Walen en de Vlamingen

  Dit moet je kunnen.

  On topic ik wacht rustig af hoe de nieuwe iPhone er uit gaat zien.

 • Profielfoto
  Frans

  @Barika Cala Saidah, Gewoon je telefoon even anders vasthouden wanneer je die knoppen wilt bedienen. Niet te krampachtig vasthouden aan wat je gewend bent en wat meer out-of-the-box denken.

 • Profielfoto
  Frans

  @Arjan E. ?

 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  @Arjan E., ik moet wel toegeven dat ik die ene uitspraak onzorgvuldig had opgesteld.

  Touch ID aan de achterkant is ergonomisch gezien niet slecht, maar ik denk dat onze beste Frans bedoelt om de thuisknop met Touch ID rechtsbovenaan het scherm te zetten, ik begrijp niet met welke vinger je daar moet geraken maarja.

  Wat ik wou zeggen is dat zaken uit je duim zuigen niet serieus kan genomen worden, wanneer je een realistische voorspelling wil doen kan je bepaalde feiten die de eerdergenoemde analisten eerder maakten niet even aan je laars lappen, dan ben je aan het fantaseren.

  P.s.: ik vind je superlief <3

  @Frans, de enige manier waarop ik ergonomisch gezien mijn telefoon prettig kan vasthouden wanneer ik het hoekje helemaal rechtsbovenaan moet aantikken is wanneer ik hem ondersteboven vasthoudt, ik snap zelfs geen kappa van jouw idee. x

 • Profielfoto
  adb1973

  GTadvanced Technologies (het bedrijf gespecialiseerd in synthetische saffierproductie) in 2014 failliet is gegaan komt door alle geruchten dat de iPhone 6 een glas van saffier zou krijgen, na het event ble

  Sorry Barika -aangezien je van feiten houdt – van je bovenstaande bewering klopt werkelijk helemaal niets:

  https://www.macrumors.com/2017/01/09/apple-mesa-arizona-data-center-cabinets/

  Er zijn behalve dit linkje tientallen artikelen geschreven over het feit dat de hele grote fabriek in Mesa gewoon geen saffier van voldoende kwaliteit kon leveren (sterker nog het productieproces bleek een drama, er kwam vooral gebarsten halffabrikaten uit de ovens) en dat prototypetests bovendien uitwezen dat de schermen juist kwetsbaarder waren i.p.v. sterker dan ion-X glas. Het is misschien wel één van de grootste productiefails uit de geschiedenis van Apple dat hier zwaar in had geïnvesteerd.

  De geruchten waren in die zin dus gewoon ‘waar’ en zeker niet de oorzaak van het faillissement.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  @Arjan E., i.v.m. de sluimerknop refereerde ik naar de huidige generatie iPhone-modellen.
  @Arjan E., i.v.m. de zonderlinge plaatsing van de thuisknop die Touch ID combineert refereerde ik naar een zuiver hypothetische schermdiagonaal, ik zal mijn uitspraak even aanpassen, special voor jou x.

  “Wat wil je in godsnaam met een thuisknop met ingebouwde vingerafdrukscanner rechtsbovenaan je 4,7-inch scherm?!?!?!?!?”

  Ahja, moest men terug een speciale editie uitbrengen met het formaat van de originele iPhone zie ik al helemaal niet waarom ze zo’n thuisknop er even rechtsbovenaan tegenaan gaan gooien, waar moet de cameramodule aan de achterkant dan naartoe? Middenonderaan aan de achterkant?
  Zeer ergonomisch!

  Bij het ietwat serieus speculeren naar onbevestigde details dienen bepaalde zaken in acht te worden genomen. Meer bepaald de rapporten van professionele analisten met een goede geloofwaardigheid waaronder Luca Todesco, Ming-Chi Kuo en Benjamin Geskin, zo’n 3,5-inch model zit er niet aan te komen, dat weet jij net zo goed als ik.

  Dit laatste doet er zelfs niet toe, Frans vond gewoon dat het ergonomisch beter leek om de sluimerknop bovenaan te hebben en de thuisknop met geïntegreerde Touch ID rechtsbovenaan te hebben aangezien dit ergonomischer zou zijn. Ik snap van die ingeving geen iota, daarmee dat ik uitkijk naar zijn verklaring, puur uit interesse;-)

  @DBLCreations, dankje, ik vind je ook wel lief <3
  Treft wel dat ik lesbisch ben :-p

  @ Barika: Verdorie, weer geen chance:(:P

 • Profielfoto
  DBLCreations

  @Arjan E., i.v.m. de sluimerknop refereerde ik naar de huidige generatie iPhone-modellen.
  @Arjan E., i.v.m. de zonderlinge plaatsing van de thuisknop die Touch ID combineert refereerde ik naar een zuiver hypothetische schermdiagonaal, ik zal mijn uitspraak even aanpassen, special voor jou x.

  “Wat wil je in godsnaam met een thuisknop met ingebouwde vingerafdrukscanner rechtsbovenaan je 4,7-inch scherm?!?!?!?!?”

  Ahja, moest men terug een speciale editie uitbrengen met het formaat van de originele iPhone zie ik al helemaal niet waarom ze zo’n thuisknop er even rechtsbovenaan tegenaan gaan gooien, waar moet de cameramodule aan de achterkant dan naartoe? Middenonderaan aan de achterkant?
  Zeer ergonomisch!

  Bij het ietwat serieus speculeren naar onbevestigde details dienen bepaalde zaken in acht te worden genomen. Meer bepaald de rapporten van professionele analisten met een goede geloofwaardigheid waaronder Luca Todesco, Ming-Chi Kuo en Benjamin Geskin, zo’n 3,5-inch model zit er niet aan te komen, dat weet jij net zo goed als ik.

  Dit laatste doet er zelfs niet toe, Frans vond gewoon dat het ergonomisch beter leek om de sluimerknop bovenaan te hebben en de thuisknop met geïntegreerde Touch ID rechtsbovenaan te hebben aangezien dit ergonomischer zou zijn. Ik snap van die ingeving geen iota, daarmee dat ik uitkijk naar zijn verklaring, puur uit interesse;-)

  @DBLCreations, dankje, ik vind je ook wel lief <3
  Treft wel dat ik lesbisch ben :-p

  @ Barika: Verdorie, weer geen chance:(:P Oh, en andere krijgen hier al zelfs hartjes en kusjes! T’kan ni op:-D:P

 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  @and1973, ik denk dat jij mijn zicht op de feiten niet zo goed begrijpt, moest er geen enkel lek geweest zijn omtrent GTAdvanced zou er na september mogelijk een kleine daling zijn in de waarde van hun aandelen, ten gevolgen van het missen van een release voor de iPhone 6. Nu zat het zo dat er enorm sterke geruchten waren dak

 • Profielfoto
  Barika Cala Saidah

  Laat die laatste zin ook maar.

  @DBLCreations, xoxox

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Laat die laatste zin ook maar.

  @DBLCreations, xoxox

  Ziet ge het! Heb het gezegd hé, een lieveke:P

  Nu ben ik blij se! Haha:-D

  :grin: