iPhone 8: ‘Dit is het definitieve ontwerp’

27 reacties

De onthulling van de nieuwe iPhone komt steeds dichterbij. Apple toont nieuwe toestellen meestal begin september, maar hoe ziet die geruchtmakende iPhone 8 (of: iPhone Edition) er precies uit? Nieuwe renders moeten die vraag beantwoorden.

Natuurlijk zijn er al talloze iPhone 8-renders verschenen, maar die waren vooral op fantasie gebaseerd. Deze nieuwe renders zijn volgens zakenblad Forbes gemaakt op basis van officiële technische (CAD) tekeningen.

Groot scherm, geen home-knop, kleine balk bovenaan

De technische tekeningen zouden afkomstig zijn uit Apple’s Aziatische leveranciersketen. Renders op basis van de tekeningen tonen een iPhone met een groot scherm, geen home-knop en een kleine balk bovenin die de accustatus en het mobiele bereik toont. Wat verder opvalt is dat de power-knop aanzienlijk in grootte is toegenomen. Mogelijk omdat Touch ID in die knop wordt genitreerd.

iPhone 8 CAD render 001
Klik/tap voor groter.

Volgens Forbes is het scherm 5,8-inch en zijn de randen slechts 4 mm breed. Apple is op deze manier in staat om een groot scherm in een telefoon die amper groter is dan de iPhone 7 te integreren. Het scherm is overigens niet zo gebogen als dat van de Samsung Galaxy S8.

iPhone 8 CAD render 16x9
Klik/tap voor groter.

Aan de onderkant weinig verrassingen. Het ontwerp van de ‘iPhone 8’ lijkt aan de onderkant op dat van de iPhone 7. Twee openingen voor de microfoon, speaker en natuurlijk een Lightning-connector. Hoewel Apple bij de Mac overstapt naar USB-C, blijven iOS-apparaten een Lightning-connector houden. Sneller opladen zou wel mogelijk zijn omdat een krachtige lader die op basis van USB-C-standaarden werkt meegeleverd wordt.

iPhone 8 in september

De iPhone 8 zou als extra luxe optie naast de iPhone 7s (Plus) gepresenteerd worden. De nieuwe renders bevestigen veel details uit eerdere geruchten. Zo is er aan de voorkant plaats voor een camera én 3D-scanner voor gezichtsherkenning. Over de naam van het toestel is nog een boel onduidelijk. In geruchten wordt vaak ‘iPhone 8’ gezegd, maar het toestel gaat waarschijnlijk anders heten.

iPhone 8 CAD render 002
Klik/tap voor groter.

Hoewel Forbes als grote zakelijke uitgever een goede reputatie heeft, is dit bericht afkomstig uit het ‘contributor netwerk’ van het Amerikaanse blad. Dat wil zeggen dat het een bijdrage van een onafhankelijke blogger is die niet gecheckt wordt. In september weten we of deze renders een goed beeld hebben gegeven, dan wordt de nieuwe iPhone onthuld.

Reacties

27 reacties
 • Profielfoto
  SvS

  Gelukkig geen edge-to-edge.

  Maar deze wordt het (helaas) niet voor mij, niets ten nadele van het ontwerp, maar ze zullen er vast weer hoofdprijs voor vragen waar ik niet voor over heb. Beetje jammer van 3D gezichtsherkenning, ik hoop dat dat uit te schakelen is net als bij Touch ID instellingen. Alleen Touch ID volstaat. Al met al, als deze het wordt, is het wel weer een fraai ontwerp.

 • Profielfoto
  Koezel

  geen home-knop en een kleine balk bovenin die de accustatus en het mobiele bereik toont. Wat verder opvalt is dat de home-knop aanzienlijk in grootte is toegenomen

  Geen homeknop, wel homeknop?

 • Profielfoto
  Mario van Woensel

  ???

 • Profielfoto
  SRVDB

  Gaat Apple nou de s8 kopiëren?

 • Profielfoto
  Afroman

  Ziet er goed uit zo! Was bang dat je een uitsparing kreeg voor de speaker bovenin maar dat is nu netjes weggewerkt

 • Profielfoto
  Vilscon

  Hoop dat die randen er in het echt iets anders uit gaan zien. Lijkt net of er een bumper case om de iPhone heen zit.. Geen mooi gezicht.

  De randen aan de zijkant lijken ook vrijwel hetzelfde als de huidige iphone. Deze zijn al smaller, kunnen wel iets smaller overigens.

  Gedeelde mening op dit moment over het ontwerp. Wel benieuwd waar ze de tijd gaan stoppen als je niet op het startscherm zit..

 • Profielfoto
  wacon

  Eigenlijk is er met het huidig ontwerp van smartphones nauwelijks ruimte voor design of innovaties anders dan de techniek die onderhuids zit. Spijtig eigenlijk toch.

  Als ik zoveel geld aan een phone uitgeef zou ik wel eens wat anders in mijn handen willen. Gewoon uit visueel oogpunt. Alleen dwingt het huidig ontwerp/gebruik van smartphones tot dergelijk product blijkbaar

 • Profielfoto
  Mosher Sabur

  @Koezel ze bedoelen dat de sluimer knop groter is geworden

 • Profielfoto
  PowerMac

  Cannot innovate my ass! ……

 • Profielfoto
  oblomov

  Volgens Forbes is het scherm 5,8-inch en zijn de randen slechts 4 mm breed. Apple is op deze manier in staat om een groot scherm in een telefoon die amper groter is dan de iPhone 7 te integreren.

  Amper groter dan de iPhone 7 of de 7 Plus?

 • Profielfoto
  Vilscon

  Volgens Forbes is het scherm 5,8-inch en zijn de randen slechts 4 mm breed. Apple is op deze manier in staat om een groot scherm in een telefoon die amper groter is dan de iPhone 7 te integreren.

  Amper groter dan de iPhone 7 of de 7 Plus?

  5.8″ scherm in een 5.0″ behuizing, aldus bovenstaande renders van ondertussen een maand of meer terug.

  Onthoud wel dat een langer scherm bij dezelfde verhouding (16:9, breedbeeld) dus automatisch wél breder wordt. Vandaar dat ie wellicht niet langer zal worden (duim-yoga), maar je het wel in de breedte van het toestel zal gaan merken.

 • Profielfoto
  Wim Van Hemelrijk

  Is er in iOS 11 niet terug gebruik gemaakt van streepjes ipv bolletjes om de signaalsterkte weer te geven?

 • Profielfoto
  App69

  Is er in iOS 11 niet terug gebruik gemaakt van streepjes ipv bolletjes om de signaalsterkte weer te geven?

  Ja.

 • Profielfoto
  Macnido

  Wat een lelijke samsung telefoon. Apple moet maar weer terug naar het ‘kopiëren’ van de klassieke Braun designs.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Eigenlijk is er met het huidig ontwerp van smartphones nauwelijks ruimte voor design of innovaties anders dan de techniek die onderhuids zit. Spijtig eigenlijk toch.

  Sorry, maar dat ben ik niet met je eens; een slap excuus wat door onder ander HTC gebruikt wordt om klakkeloos een succesontwerp bijna 1-op-1 over te nemen. Triest vindt ik het en een schande voor het beroep product designer. Er is zat te verzinnen: (Om maar even wat voorbeelden te geven)

  Zo kan ik nog wel even doorgaan…

 • Profielfoto
  koekiewous

  Ik baal vooral dat er geen kleinere iPhone komt / blijft (met upgrade).

 • Profielfoto
  Nick Seamore

  ‘contributor netwerk’???

  Raymon, had je hier niet mee kunnen beginnen?

 • Profielfoto
  iMac Lover

  Het is bekend, dat auto’s steeds meer op elkaar gaan lijken. En wel om de heel eenvoudige redenen. Deze virhicles worden voordat deze in productie gaan langdurig getest in windtunnels.
  Mensen, die liggen te mopperen op dit topic, dat cellphones steeds meer op elkaar gaan lijken, moeten niet mopperen. Fabrikanten van cellphones zoals HTC, Samsung, Nokia, Apple und so weiter proberen telefoons in de markt te zetten, die ergonomisch het beste past in onze kinderhanden. Anders gezegd een Handy moet lekker in de hand liggen en éénvoedig te bedienen zijn.
  Het onderscheid die de smartphones nog hebben is het besturingssysteem
  Kies je voor Andriod of IOS. Windows doet niet meer mee.
  Er zijn nog maar weinig fabrikanten, die cellphone schermen leveren. Ik dacht Samsung, Sharp en LG. Dit geld waarschijnlijk ook voor de batterij, die in onze telefoons zitten

  Ik kan zo doorgaan, denk maar aan de cellphone camera, die veelal door Sony wordt geproduceerd
  Daarom gaan onze cellphones steeds meer op elkaar lijken. Het onderscheid blijft natuurlijk het besturing systeem en de prijs

  De keus is aan u

  Gr

 • Profielfoto
  Arjan E.

  geen home-knop en een kleine balk bovenin die de accustatus en het mobiele bereik toont. Wat verder opvalt is dat de home-knop aanzienlijk in grootte is toegenomen

  Geen homeknop, wel homeknop?

  WoW, de touch id wordt in de home knop behandeld met salpeterzuur?

  Nieuwe techniek zeker?:lol:

  @ Raymond: genitreerd moet waarschijnlijk zijn geïntegreerd?

  On topic: op het eerste gezicht ziet het er een beetje apart uit, zal denk ik een kwestie van wennen zijn;-)

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Ik persoonlijk vind het niet echt een mooi design. Dan vond ik het design van “EveryThingApplePro” mooier. Vooral de “Ceramic White”:-) Maar zal wel aan mij liggen.

 • Profielfoto
  Frans

  Ik vind het wel een strak ontwerp. Relatief veel scherm ten opzichte van de grootte van de telefoon. Best mooi!
  Alleen de positie van de power knop, tegenover de volume knoppen, vind ik niet geweldig. Met mijn iPhone 6 heb ik regematig het probleem dat ik onbedoeld het volume bedien als ik de power knop wil bedienen of, erger, het omgekeerde. Gelukkig hoef je die knoppen niet zo vaak te bedienen, maar zonder home knop zal die functie waarschijnlijk in de power knop geintegreerd worden en dan zou het wel eens een dingetje kunnen worden.
  Misschien houdt ik hem verkeerd vast?;-)

 • Profielfoto
  maconly

  Ik wil meer accu , gisteren een dagje Rome foto’s maken beetje internet en 2 telefoontjes en volgeladen batterij om 4 uur op 6%
  Dus geen foto’s meer.

  Kunnen die dunner fetish figuren bij apple daar niet eens aan doen bij een + €1000 phone ?

 • Profielfoto
  knekkie

  Eigenlijk is er met het huidig ontwerp van smartphones nauwelijks ruimte voor design of innovaties anders dan de techniek die onderhuids zit. Spijtig eigenlijk toch…

  Dat ben ik ook niet met je eens.

  Er zijn nog genoeg andere vormfactors het onderzoeken waard. Dit kan nieuwe mogelijkheden met zich mee brengen die je productiever maken op een smartphone.

  Wie weet waar Apple mee komt. Het jubileum model kan net zo goed een compleet nieuwe form factor zijn. Het idee van een opvouwbare telefoon lijkt mij dan zeer interessant.

  Ik zie ze al op het podium staan.

  “its a phone, its a tablet, its a foldable computing device…. you get it?


  Lenovo ziet wel brood in deze form factor en heeft zelfs een werkend prototype

 • Profielfoto
  wacon

  @Maikelw en anderen die reageerden.

  Er is idd wel degelijk ruimte binnen deze maatvoeringen voor design. Alleen waarom doet Apple dit dan niet. Naast het gemak in gebruik, dus de techniek en het IOS vind ik weinig progressie in de ontwerpen zitten.

  Gezien de voorbeelden die jullie geven is dat er dus wel maar wordt niet gedaan.
  Voor mij persoonlijk zouden ze zeker meer de ‘Braun’ design kan op mogen gaan. Maar andere radicaal andere ontwerpen dan nu ook welkom.

  Kijk bij de auto’s en met name de midsize SUV’s die erg populair zijn de recente jaren. Eén fabrikant komt met een redelijk fris ontwerp en nu zijn al deze SUV’s binnen hetzelfde segment er voor 80/90% hetzelfde uit. Zijdelings van afstandje bekeken nauwelijks uit elkaar te houden. Zonden toch.

  In de jaren 80 maakten ze in oa Duitsland toffe audio spulletjes. De techniek kwam uit Japan van Sony en/of Aiwa maar in Duitsland gaven ze er een eigen schwung aan. Oa Wega Modul 42 serie(Braun design invloeden), Uher Paco(origineel Aiwa), Wega 205(Aiwa), BASF HiFi Mini(Aiwa). Hetzelfde maar toch heel anders

 • Profielfoto
  DBLCreations

  @Maikelw en anderen die reageerden.

  Er is idd wel degelijk ruimte binnen deze maatvoeringen voor design. Alleen waarom doet Apple dit dan niet. Naast het gemak in gebruik, dus de techniek en het IOS vind ik weinig progressie in de ontwerpen zitten.

  Gezien de voorbeelden die jullie geven is dat er dus wel maar wordt niet gedaan.
  Voor mij persoonlijk zouden ze zeker meer de ‘Braun’ design kan op mogen gaan. Maar andere radicaal andere ontwerpen dan nu ook welkom.

  Kijk bij de auto’s en met name de midsize SUV’s die erg populair zijn de recente jaren. Eén fabrikant komt met een redelijk fris ontwerp en nu zijn al deze SUV’s binnen hetzelfde segment er voor 80/90% hetzelfde uit. Zijdelings van afstandje bekeken nauwelijks uit elkaar te houden. Zonden toch.

  In de jaren 80 maakten ze in oa Duitsland toffe audio spulletjes. De techniek kwam uit Japan van Sony en/of Aiwa maar in Duitsland gaven ze er een eigen schwung aan. Oa Wega Modul 42 serie(Braun design invloeden), Uher Paco(origineel Aiwa), Wega 205(Aiwa), BASF HiFi Mini(Aiwa). Hetzelfde maar toch heel anders

  Het is duidelijk dat jij van Braun houd:P Nu, ik begrijp je punt ergens wel over design, dat Apple het niet echt veranderd en daar heb je uiteraard gelijk in. Maar je zei dat er geen veranderingen niet meer mogelijk zijn en dat is een beetje verkeerd.

  Aan de andere kant vindt ik de voorbeelden die aangegeven zijn eigenlijk helemaal niet mooi. Zoals ik al eerder vermeld heb, de youtuber genaamd: EverythingApplePro Heeft in enkele video’s van hem een paar mooie designs laten zien, en ik ben helemaal verliefd op die Ceramic white iPhone die hij samen met nog iemand gerenderd heeft:-) En dat is zelfs nog in het huidige design maar toch een totaal ander design, maar dus wel nog plat en rechthoekig als je het zo wilt noemen.

  Heel erg knap hoor:-)

  De foldable dingen had ik al gezien op CES video’s op youtube, ze zijn misschien praktisch maar niet erg mooi, althans, dat vindt ik persoonlijk toch. Ik vind het te lomp, groot en dik, zeker als je naar het huidige formaat van telefoons kijkt:-)

 • Profielfoto
  KR1275

  Veel te dunne randen. Hoe ga je er voor zorgen dat -ie niet uit je handen klettert??

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Veel te dunne randen. Hoe ga je er voor zorgen dat -ie niet uit je handen klettert??

  Door niet lomp te zijn?:P