iPhone 8: module voor draadloos laden gelekt

29 reacties

De introductie van de iPhone 8 (of: iPhone Edition) in september komt steeds dichterbij, maar we hebben nog maar weinig concrete lekken gezien. Nu komt daar verandering in, een module die zorgt dat de volgende iPhone draadloos laadt, is gelekt.

Afbeeldingen van de module voor de iPhone 8 werden op het Chinese sociale netwerk Weibo gepubliceerd. We zien printplaat die onderdeel is van plateau dat gebruikt wordt om draadloos (via inductie) te laden.

Accessoire voor draadloos laden iPhone 8

Vergis je niet. Dit is geen onderdeel dat in de iPhone zit, maar een printplaat die in een plateau voor draadloos laden zit. Dit is waarschijnlijk het accessoire dat bij de iPhone geleverd of verkocht zal worden. Hoewel de echtheid niet te achterhalen is, staat op de printplaat wel “iPhone” met een serienummer. Ook lijkt een Lightning-aansluting aanwezig en levert het plateau 5 tot 10 watt energie. Iets dat overeen komt met de capaciteit van Apple-laders.

ipohne 8 draaldoze lader module
Klik/tap voor groter.

Niet écht draadloos

Je iPhone op een matje of plateau leggen om op te laden, is natuurlijk niet écht draadloos. Het werk met inductie en wordt door andere fabrikanten al langer ondersteund. Opmerkelijk is dat Apple in 2012 nog zei niets in deze methode te zien, maar eerder dit jaar wel lid is geworden van het Wireless Power Consortium, dat de open Qi-standaard voor draadloos laden beheert en promoot. Mogelijk kiest Apple nu toch voor de gangbare vorm van laden zonder kabel en kunnen gebruikers straks kiezen. Gemakkelijk opladen via een matje of plateau op tafel, of snelladen via een stekker.

Sneller laden met kabel

De iPhone 8 zou niet alleen draadloos laden, maar ook sneller kunnen opladen met een kabel. Iedere iPhone wordt nu met een kleine oplader van 5 watt geleverd. Als je een iPad-oplader van 12 watt gebruikt, is je iPhone veel sneller vol. Met de iPhone 8 gaat Apple naar verluidt een krachtige USB-C-oplader leveren.

ikea-laadplaat
Klik/tap voor groter.

iPhone 8 komt in september

De iPhone 8 zou in september als extra luxe optie naast de iPhone 7s (Plus) gepresenteerd worden. We hebben al een aardig idee hoe het toestel eruit gaat zien. Onlangs werden renders op basis van technische tekeningen van het toestel gepubliceerd. De home-knop komt te vervallen en de iPhone 8 krijgt een groot OLED-scherm met zeer dunne randen. Aan de voorkant is plaats voor een camera én 3D-scanner voor gezichtsherkenning. Over de naam van het toestel is nog een boel onduidelijk. In geruchten wordt vaak ‘iPhone 8’ gezegd, maar het toestel gaat waarschijnlijk anders heten.

iphone 8 front 001
Klik/tap voor groter.

Reacties

29 reacties
 • Profielfoto
  steveb

  Dat USB c een hoger vermogen kan leveren Ok.
  5V- 3A 15W dus net iets meer dan met de huidige iPad laders
  9V- 3A
  12V 3A of 5A
  20V 3A of 5A 60-100W = 8x zo krachtig de huidige iPad lader = 20x de kracht van de iphone
  Maar hoe ver kan lightning?
  Of wordt er een nieuwe poort verwacht in de iPhone zelf?

  wat kan de batterij aan?

 • Profielfoto
  Cest Mac

  Zie toch zeer veel nadelen in draadloos opladen. Zou ik zelf ook nooit willen. Dus altijd mooi aan de kabel. Lijkt mij ook absoluut geen probleem.

 • Profielfoto
  bartvdv

  Dus de verguisde manier die Samsung gebruikt en bij Ikea beschikbaar is wordt gewoonweg overgenomen, LOL.

 • Profielfoto
  steveb

  draadloos laden lijkt me eerder iets voor de muis, toetsenbord, trackpad,….

 • Profielfoto
  koolenboer

  Het komt wel het water en stofdicht zijn ten goede. iPhone 8 kan ook onder water? Dan zou draadloos laden een logische stap zijn.

 • Profielfoto
  Meneer Guggenheimer

  Ik sla deze iPhone 8 over. De 9 is vast veel beter!

 • Profielfoto
  Night

  En waarom Apple deze lader dan niet gelijk in de voet van de nieuwe serie iMac (pro) serie verwerkt, zal me dan weer voor altijd een raadsel blijven. Of moet er weer ruimte overblijven voor de gadget-ontwikkelaars?

 • Profielfoto
  koen

  Gelekt door Reince Priebus?

 • Profielfoto
  Pivni Pes

  Ik sla deze iPhone 8 over. De 9 is vast veel beter!

  Ik sla de 9 over, ik denk dat de 10 wel een stuk beter zal zijn.
  O wacht, misschien wacht ik wel op de iPhone 11, dat is een beter idee denk ik.

 • Profielfoto
  Cenobyte

  En waarom Apple deze lader dan niet gelijk in de voet van de nieuwe serie iMac (pro) serie verwerkt, zal me dan weer voor altijd een raadsel blijven. Of moet er weer ruimte overblijven voor de gadget-ontwikkelaars?

  Gelukkig werk jij niet bij Apple. Omdat jij dat zou willen betekent dat nog niet dat iedereen dat wil (en bereid is om nog meer voor een computer te betalen die toch al veel te duur is).

 • Profielfoto
  maconly

  Draadloos laden ?

  Aan dat laadstation zit een draadje .

  Kunnen ze bij apple nou niet eens een phone maken die gewoon 24 uur intensief gebruikt kan worden , van de week weer een reisdag waarbij m’n 7s plus me weer in de steek liet.

  Domme ontwerpers die alleen maar in dunner kunnen denken.

 • Profielfoto
  TimTimA

  Misschien is het een prototype, maar gelet op de kwaliteit van het soldeerwerk kan ik me niet voorstellen dat dit door enige vorm van kwaliteitscontrole bij Apple heen komt…

 • Profielfoto
  Furbz

  Wat TimTimA zegt.
  Volgens deze man is het een cheapass module van Alibaba.
  Volgens hem zijn dit ook niet de siliconen die door Apple gebruikt
  worden.

  https://www.youtube.com/watch?v=4RGZBp8tdCU

 • Profielfoto
  queenfan

  Draadloos laden ??

  Inductieladen er zit een draadje aan heaadstation.

 • Profielfoto
  Afplaktape

  Draadloos laden is imo een leuke feature voor op je bureau. Thuis zal ik vooralsnog blijven en laden met de kabel van mij iPad aangezien dit, zoals ook in het artikel vermeld wordt, toch echt een stuk sneller is.

  Offtopic: Weet iemand of de iPhone 8 (of edition of pro oid) standaard geleverd gaat worden met de airpods? Ik zit eraan te denken om over te stappen op de airpods maar als ze bij de nieuwe iPhone zitten dan stel ik deze aankoop nog even uit…

 • Profielfoto
  nieuwsgroepen

  @ Afplaktape.

  Ik zou in elk geval nog even wachten met die AirPods. Het schijnt dat de AirPods 2 een veel beter geluid hebben en langer op één accu lading mee gaan.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  En waarom Apple deze lader dan niet gelijk in de voet van de nieuwe serie iMac (pro) serie verwerkt, zal me dan weer voor altijd een raadsel blijven. Of moet er weer ruimte overblijven voor de gadget-ontwikkelaars?

  Gelukkig werk jij niet bij Apple. Omdat jij dat zou willen betekent dat nog niet dat iedereen dat wil (en bereid is om nog meer voor een computer te betalen die toch al veel te duur is).

  Als Apple echt met draadloos laden bezig is vindt ik dat nu nog niet zo een heel slecht idee en ik kan me ook niet inbeelden dat die iMac zo veel duurder zou kosten dan wat hij nu al is. En als we nu toch over die prijs bezig zijn, uiteraard is het een dure machine maar je moet ook kijken wat je er voor terug krijgt, geef mij enige zelfde specs, (reken er dus ook een 27″ 5k scherm bij) en dan spreken we elkaar terug:-)

  @Furbz, dat is ook het filmpje dat ik hier wou linken, enige herformulering wil ik wel even doen, want het is niet EverythingApplePro die dat zegt, maar hij refereert naar iemand die dat zegt en ook bewijzen aantoont dat je zo een stukken kan kopen uit gelijk welke electronica online zaak of waar dan ook.

 • Profielfoto
  Sannetju

  @nieuwsgroepen
  AirPods 2 … nou ik denk dat @Afplaktape wel ff een paar jaar kan wachten tot Apple daarmee komt, het leven is te kort om altijd maar te wachten…. of heb ik wat gemist…:?:

 • Profielfoto
  Sannetju

  @Meneer Guggenheimer
  Dat moet u zeker doen *proest#

 • Profielfoto
  appievanr

  Dus, straks kan ik mijn inductie kookplaat ook gebruiken om de iPhone 8 op te laden?

  Heb een (3,7 kW met boostfunctie) dus, lijkt me dat de iPhone 8 dan binnen een paar tellen vol is.

 • Profielfoto
  steveb

  Waarom zijn er nergens renders of speculaties over de iPhone 7s en 7splus? Die ook in september zouden komen?

 • Profielfoto
  BensApple

  als je een auto hebt met een ingebouwde QI lader is het toch best handig

 • Profielfoto
  Furbz

  Waarom zijn er nergens renders of speculaties over de iPhone 7s en 7splus? Die ook in september zouden komen?

  Ik vermoed dat men verwacht dat deze dezelfde formfactor heeft en
  een kleine speed bump. Die “8” wordt natuurlijk anders.

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Ik zie totaal het nut hier niet van, wat is de moeite om even een draadje in je telefoon te prikken?

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Natuurlijk altijd handiger dat draadloos laden. Je hoeft niet steeds nieuwe kabeltjes te kopen die om de paar maanden kapot gaan, je hoeft niet te priegelen met een klein stekkertje, maar legt je iPhone simpelweg erop én je kunt tegelijk laden en toch je Lightning aansluiting gebruiken voor headphone of (niet Bluetooth) speaker, zoals de mooie Apple iPod Stereo speaker die ik nog altijd heb. Prima dus!

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Natuurlijk altijd handiger dat draadloos laden. Je hoeft niet steeds nieuwe kabeltjes te kopen die om de paar maanden kapot gaan, je hoeft niet te priegelen met een klein stekkertje, maar legt je iPhone simpelweg erop én je kunt tegelijk laden en toch je Lightning aansluiting gebruiken voor headphone of (niet Bluetooth) speaker, zoals de mooie Apple iPod Stereo speaker die ik nog altijd heb. Prima dus!

  Kabeltjes die om de paar maanden kapot gaan? Wat doe jij met je kabels? Ik heb nooit geen problemen gehad met geen enkel van mijn kabels:|

 • Profielfoto
  Koezel

  Inductieladen, misschien handig. Maar dat ding ligt op een vaste plaats. Met een losse lader kan ik op de plek die mij het beste uitkomt laden.
  Sneller dan met een lader gaat (voorlopig) nog niet lukken.

  In de voet van een Imac? De inductielader is er nog niet eens en nu al word er geklaagd…

 • Profielfoto
  Afroman

  Natuurlijk altijd handiger dat draadloos laden. Je hoeft niet steeds nieuwe kabeltjes te kopen die om de paar maanden kapot gaan, je hoeft niet te priegelen met een klein stekkertje, maar legt je iPhone simpelweg erop én je kunt tegelijk laden en toch je Lightning aansluiting gebruiken voor headphone of (niet Bluetooth) speaker, zoals de mooie Apple iPod Stereo speaker die ik nog altijd heb. Prima dus!

  Kabeltjes die om de paar maanden kapot gaan? Wat doe jij met je kabels? Ik heb nooit geen problemen gehad met geen enkel van mijn kabels:|

  Ik ben altijd voorzichtig met mijn spullen, maar ik heb meer 30-pin connector en Lighting kabels versleten dan USB kabels. Die gaan bizar snel kapot. Ook bij voorzichtig/normaal gebruik. Ik verplaats mijn kabels nooit maar heb er een aan mijn bureau, een in de auto en een in mijn tas en toch gaan ze stuk.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Natuurlijk altijd handiger dat draadloos laden. Je hoeft niet steeds nieuwe kabeltjes te kopen die om de paar maanden kapot gaan, je hoeft niet te priegelen met een klein stekkertje, maar legt je iPhone simpelweg erop én je kunt tegelijk laden en toch je Lightning aansluiting gebruiken voor headphone of (niet Bluetooth) speaker, zoals de mooie Apple iPod Stereo speaker die ik nog altijd heb. Prima dus!

  Kabeltjes die om de paar maanden kapot gaan? Wat doe jij met je kabels? Ik heb nooit geen problemen gehad met geen enkel van mijn kabels:|

  Ik ben altijd voorzichtig met mijn spullen, maar ik heb meer 30-pin connector en Lighting kabels versleten dan USB kabels. Die gaan bizar snel kapot. Ook bij voorzichtig/normaal gebruik. Ik verplaats mijn kabels nooit maar heb er een aan mijn bureau, een in de auto en een in mijn tas en toch gaan ze stuk.

  Idd vreemd, er rust een vloek op bij jou denk ik:P