Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 28 juli 2017

iPhone 8: module voor draadloos laden gelekt

De introductie van de iPhone 8 (of: iPhone Edition) in september komt steeds dichterbij, maar we hebben nog maar weinig concrete lekken gezien. Nu komt daar verandering in, een module die zorgt dat de volgende iPhone draadloos laadt, is gelekt.

Afbeeldingen van de module voor de iPhone 8 werden op het Chinese sociale netwerk Weibo gepubliceerd. We zien printplaat die onderdeel is van plateau dat gebruikt wordt om draadloos (via inductie) te laden.

Accessoire voor draadloos laden iPhone 8

Vergis je niet. Dit is geen onderdeel dat in de iPhone zit, maar een printplaat die in een plateau voor draadloos laden zit. Dit is waarschijnlijk het accessoire dat bij de iPhone geleverd of verkocht zal worden. Hoewel de echtheid niet te achterhalen is, staat op de printplaat wel “iPhone” met een serienummer. Ook lijkt een Lightning-aansluting aanwezig en levert het plateau 5 tot 10 watt energie. Iets dat overeen komt met de capaciteit van Apple-laders.

Klik/tap voor groter.

Niet écht draadloos

Je iPhone op een matje of plateau leggen om op te laden, is natuurlijk niet écht draadloos. Het werk met inductie en wordt door andere fabrikanten al langer ondersteund. Opmerkelijk is dat Apple in 2012 nog zei niets in deze methode te zien, maar eerder dit jaar wel lid is geworden van het Wireless Power Consortium, dat de open Qi-standaard voor draadloos laden beheert en promoot. Mogelijk kiest Apple nu toch voor de gangbare vorm van laden zonder kabel en kunnen gebruikers straks kiezen. Gemakkelijk opladen via een matje of plateau op tafel, of snelladen via een stekker.

Sneller laden met kabel

De iPhone 8 zou niet alleen draadloos laden, maar ook sneller kunnen opladen met een kabel. Iedere iPhone wordt nu met een kleine oplader van 5 watt geleverd. Als je een iPad-oplader van 12 watt gebruikt, is je iPhone veel sneller vol. Met de iPhone 8 gaat Apple naar verluidt een krachtige USB-C-oplader leveren.

Klik/tap voor groter.

iPhone 8 komt in september

De iPhone 8 zou in september als extra luxe optie naast de iPhone 7s (Plus) gepresenteerd worden. We hebben al een aardig idee hoe het toestel eruit gaat zien. Onlangs werden renders op basis van technische tekeningen van het toestel gepubliceerd. De home-knop komt te vervallen en de iPhone 8 krijgt een groot OLED-scherm met zeer dunne randen. Aan de voorkant is plaats voor een camera én 3D-scanner voor gezichtsherkenning. Over de naam van het toestel is nog een boel onduidelijk. In geruchten wordt vaak ‘iPhone 8’ gezegd, maar het toestel gaat waarschijnlijk anders heten.

Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
iPhone 8: module voor draadloos laden gelekt
Sluiten