Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 13 juli 2017
Leestijd: 2 minuten

‘iPhone 8 krijgt camera met 3D-laser’

Over de ‘iPhone 8’ (of: iPhone Edition) is nog een boel onduidelijk, maar één ding is zeker: het toestel krijgt een verbeterde camera. Ieder jaar weet Apple weer te verrassen met innovaties aan de camera. Dit jaar staat naar verluidt een 3D-laser op de planning.

Ingewijden vertellen Fast Company dat Apple de laser gaat gebruiken voor augmented reality met ARKit, maar ook voor een razendsnelle autofocus. Een laser kan de afstand tot een object namelijk erg snel bepalen.

Snelheid van het licht

Het principe is erg simpel. De telefoon meet de tijd die tussen het zenden van de laserstraal en het opvangen van de reflectie zit. De lichtsnelheid wordt zo gebruikt om de afstand te schatten. Dat komt goed van pas bij augmented reality, waar virtuele objecten in de juiste schaal in de echte wereld geplaatst worden. Apple lanceert samen met iOS 11 zijn eigen oplossing, genaamd ARKit.

Eerder gingen ook al geruchten over een 3D-camera in de iPhone 8, maar dat ging over de selfiecamera aan de voorkant. Die zou ook kunnen profiteren van een 3D-laser voor het herkennen van gezichten. Volgens eerdere berichten wil Apple het mogelijk maken op met je gezicht in te loggen.

iPhone 8 in september verwacht

De iPhone 8 wordt in september verwacht. Het toestel wordt naar verluidt voorzien van een OLED-scherm, twee accu’s en betere speakers. Ook zouden er functies voor AR/VR zijn, die aansluiten bij ARKit van iOS 11. Onlangs hoorden we ook dat opladen via de Lightning-poort sneller wordt door een nieuwe adapter en standaard die is afgeleid van USB-C.

De naam van het volgende toestel is nog een mysterie. Soms wordt gesproken over een iPhone Pro of iPhone Edition, maar zolang de naam nog niet bekend is, houden we het op iPhone 8. (Zie → Waarom de ‘iPhone 8’ anders gaat heten)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘iPhone 8 krijgt camera met 3D-laser’
Sluiten