‘Apple neemt productie iPhone 8 in eigen hand’

10 reacties

Een opmerkelijk gerucht rondom de iPhone 8 (of iPhone Edition). Apple zou zelf voor tientallen miljoenen dollars machines aan hebben geschaft om de productie van het toestel mogelijk te maken. Een belangrijke leverancier was afgehaakt.

Het gaat om de machines voor de productie van flexibele printplaten. Volgens het Koreaanse ET News is een Taiwanese leverancier afgehaakt. Mogelijk door Apple’s strenge eisen en de lage winstmarge.

Flexibele printplaten

Apple zou ongeveer 100 miljoen printplaten nodig hebben en had drie leveranciers. Nu één van de leveranciers afgehaakt is, was Apple genoodzaakt het ontstane tekort met een noodgreep op te vullen.Om het toestel op tijd te leveren, heeft Apple naar verluidt zelf machines gekocht om de printplaten te maken. Een onderaannemer leaset deze vervolgens weer en neemt de productie voor zijn rekening.

Het gaat om zogenaamde rigid flexible printed circuit boards, oftewel flexibele printplaten. Die zijn nodig om veel chips in een klein oppervlak te persen.

rigid flexible printed circuit boards
Voorbeeld van een flexibele printplaat – Klik/tap voor groter.

iPhone 8 is ambitieus project

Alles wijst erop dat Apple met de iPhone 8 een erg ambitieuze stap neemt. Niet alleen is de productie van de printplaten problematisch, ook het aantal OLED-schermen is beperkt. Volgens eerdere berichten Apple vertrouwt volledig op Samsung voor de levering van OLED-schermen voor het toestel. De iPhone-maker heeft LG opdracht gegeven nieuwe fabriek voor de productie van schermen op te zetten, maar deze is nog niet operationeel.

Apple verkoopt 78 miljoen iPhones per kwartaal, dus moet nieuwe materialen op grote schaal beschikbaar zijn. Naar verluidt verschijnt de iPhone 8 met OLED-scherm en dunne randen naast een ‘gewone’ iPhone 7s (Plus) in september. Het toestel wordt als exclusief model weggezet.

iphone 8 render 16x9
Concept gemaakt door: iDropnews – Klik/tap voor groter.

De iPhone 8 krijgt volgens actuele geruchten een OLED-scherm, twee accu’scamera met 3D-laser en ook betere speakers. Daarnaast zouden er functies voor AR/VR zijn, die aansluiten bij ARKit van iOS 11. Tot slot hoorden we dat opladen via de Lightning-poort sneller wordt door een nieuwe adapter en standaard die is afgeleid van USB-C.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  wensink

  Hopelijk maken ze geen domme keuzes zoals het verplaatsen van Touch ID naar de achterkant..

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Apple neemt helemaal niet de productie van de iPhone 8 in eigen hand. Alleen hebben ze machines betaald om een Koreaans bedrijf die printplaatjes te laten maken. Dat was voor het weekend al bekend.

 • Profielfoto
  steveb

  Ik blijf er bij
  De iPhone 7s komt in september
  De iPhone 8 komt later
  Misschien wordt de iPhone red wel deze speciale versie

 • Profielfoto
  IGBA

  Ik heb uit betrouwbare bron vernomen, dat Apple een deal heeft gemaakt met Elon Musk. De iPhone 8 wordt op Mars geproduceerd en gaat inderdaad iPhone Red heten.

  (Ik snap dus echt niet waarom er elke keer dat iemand een gerucht uit zijn poepert perst, de halve wereld dat als zoete koek slikt.)

 • Profielfoto
  Di May

  @ IGBA :

  Uit betrouwbare bron ?

  Weet uw bron dat niet dat nieuwe ‘Red M.iPh’ zal heten ?

 • Profielfoto
  knekkie

  hoezo heb je een flexible printplaat nodig in een model telefoon dat zelf niet flexibeler is dan will it bend ooit heeft laten zien?

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Heerlijk al die geruchten, concepten en roering algemeen. Apple bouwt weer ouderwets spanning op in de aanloop naar het event. Dat is wel anders geweest in afgelopen jaren. Laatste WWDC werd ik weer eens echt enthousiast, maar vele daarvoor niet meer. Hopelijk blijft het nog lang zo interessant als nu.

 • Profielfoto
  District

  @knekkie, ruimtebesparing denk ik.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  De iPhone 8 komt in 2018, wordt aangekondigd in september 2018. Wie nu nog steeds denkt dat een eventuele luxere iPhone ‘8’ zal heten…. natuurlijk gaat Apple dat niet doen. Volgens mij heet hij iPhone Edition (als het eenmalig is) of iPhone Pro, als hij langer blijft en vaker terugkomt.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  De iPhone 8 komt in 2018, wordt aangekondigd in september 2018. Wie nu nog steeds denkt dat een eventuele luxere iPhone ‘8’ zal heten…. natuurlijk gaat Apple dat niet doen. Volgens mij heet hij iPhone Edition (als het eenmalig is) of iPhone Pro, als hij langer blijft en vaker terugkomt.

  Ja, ergens denk ik dit ook wel. Ben erg benieuwd moet ik zeggen:-)