Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 19 juli 2017
Leestijd: 1 minuut

iOS-app voor Nintendo Switch beschikbaar

Je ziet Nintendo steeds vaker in de App Store. Niet alleen met games als Super Mario Run en Fire Emblem Heroes, maar ook met een ondersteunende app voor de Nintendo Switch. De console heeft nu een eigen app die extra’s biedt tijdens het gamen.

De app Nintendo Switch Online is een aanvulling op de gelijkname online gamedienst van Nintendo die aanstaande vrijdag (21 juli) in de lucht gaat. Vooralsnog werkt het alleen met Splatoon 2, dat ook vrijdag uitkomt.

Voicechat, statistieken en aankopen

Tijdens het spelen van Splatoon 2 (een shooter zonder bloed, maar met verf) kunnen gebruikers via hun smartphone met elkaar praten. Omdat de console geen ingebouwde microfoon heeft, worden de speakers en microfoon van een telefoon gebruikt voor voicechat. Daarnaast zijn allerlei statistieken te zien, zoals hoeveel van een wereld door een team veroverd is en welke wapens het meest worden gebruikt. Tot slot kunnen gebruikers elkaar via de app uitnodigen voor een spel en nieuwe items kopen.

Klik/tap voor groter.

Nintendo Switch Online is voorlopig gratis

Switch Online is in eerste instantie gratis en werkt alleen met Splatoon 2. Begin 2018 moet de volledige versie van de dienst met ondersteuning voor meer games online gaan, een abonnement kost dan 20 euro per jaar. Voor die prijs stelt Nintendo als bonus ook een groot aantal klassieke NES-games beschikbaar. Hoewel de app nu te downloaden is, lukt inloggen nog niet. De servers gaan op vrijdag 21 juli online, samen met de release van Splatoon 2.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iOS-app voor Nintendo Switch beschikbaar
Sluiten