Nieuw in iOS 11: Weer-widget voor iPad

5 reacties

Hoewel de iPhone al sinds het prille begin een rekenmachine en weer-app heeft, ontbeert de iPad deze standaard bij iOS geleverde apps nog altijd. In iOS 11 lijkt Apple echter naar een weer-app voor de iPad toe te werken. Er is al een nieuwe widget met weer.

In iOS 10 werd op het lockscreen van de iPad alleen de actuele temperatuur getoond. iOS 11 bevat een weer-widget met de verwachting voor de komende uren, de minimale en maximale temperatuur en kans op regen.

Apple maakt beginnetje

Apple lijkt de widget nog maar net ontworpen te hebben, want een icoon ontbreekt in de derde betaversie van iOS 11 nog. Toch is het een prettige toevoeging die het installeren van een externe weer-app grotendeels overbodig maakt. Tik je op de widget, dan ga je naar de site weather.com die een meerdaagse voorspelling toont.

ipad lockscreen ios 11
Klik/tap voor groter.

Nieuwe lockscreen geen verbetering

Op de weer-widget na is het lockscreen met widgets voor de iPad geen verbetering. Apple is terug gegaan naar een enkele kolom met veel ruimte links en rechts, het scherm van de iPad wordt niet optimaal benut. In iOS 10 was dit juist wél het geval en werden twee kolommen getoond.

ipad lockscreen ios 10
Het lockscreen met widgets en twee kolommen van iOS 10 – Klik/tap voor groter.

Meer iOS 11

iOS 11 is in september beschikbaar voor iPhone en iPad, maar nu al als publieke beta. Wij schrijven over grote en kleine nieuwigheden in de volgende versie van Apple’s besturingssysteem en hebben al een boel ontdekt! Je kunt alle berichten onder de tag nieuw in iOS 11 vinden.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Vilscon

  Laten ze maar weer terugkomen met die twee kolommen layout zoals in iOS 10, zoals in het artikel getoond.. Mis het eigenlijk best wel.

  Maar dan wel notificaties & widgets apart.

 • Profielfoto
  DNibbeling

  Ik vervloek die lay-out met 2 kolommen. Vind het juist fijn dat het er weer 1 is. Zeker omdat ik ook een iPhone heb. Staat alles lekker hetzelfde op beide apparaten

 • Profielfoto
  tuuur

  Zelf kunnen kiezen tussen 1 of 2 zou mooi zijn

 • Profielfoto
  Vilscon

  Ik vervloek die lay-out met 2 kolommen. Vind het juist fijn dat het er weer 1 is. Zeker omdat ik ook een iPhone heb. Staat alles lekker hetzelfde op beide apparaten

  Maar als je de notificaties rechts hebt en de widgets links op een iPad, oftewel gescheiden van elkaar net als op de iPhone, dan is dat alsnog precies hetzelfde?;) Enige verschil is dat alles nu op een scherm staat en de visuele ruimte nuttig besteed wordt, i.t.t het gebeurt bij iOS 11?

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Ik vind zelf een kolom beter werken. Dat is minder zoeken in twee kolommen dus efficiënter. Tenminste, zo zie ik dat. Maar ik ben wel benieuwd naar iOS 11 op iPad. Zelf heb ik helaas nog een iPad mini 2 dus die komt helaas niet in aanmerking voor splitscreen en dergelijk. Misschien neem ik binnen een nieuwe iPad Pro. Lijkt mij wel een geweldig apparaat.