Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 13 juli 2017
Leestijd: 1 minuut

Nieuw in iOS 11: Weer-widget voor iPad

Hoewel de iPhone al sinds het prille begin een rekenmachine en weer-app heeft, ontbeert de iPad deze standaard bij iOS geleverde apps nog altijd. In iOS 11 lijkt Apple echter naar een weer-app voor de iPad toe te werken. Er is al een nieuwe widget met weer.

In iOS 10 werd op het lockscreen van de iPad alleen de actuele temperatuur getoond. iOS 11 bevat een weer-widget met de verwachting voor de komende uren, de minimale en maximale temperatuur en kans op regen.

Apple maakt beginnetje

Apple lijkt de widget nog maar net ontworpen te hebben, want een icoon ontbreekt in de derde betaversie van iOS 11 nog. Toch is het een prettige toevoeging die het installeren van een externe weer-app grotendeels overbodig maakt. Tik je op de widget, dan ga je naar de site weather.com die een meerdaagse voorspelling toont.

Klik/tap voor groter.

Nieuwe lockscreen geen verbetering

Op de weer-widget na is het lockscreen met widgets voor de iPad geen verbetering. Apple is terug gegaan naar een enkele kolom met veel ruimte links en rechts, het scherm van de iPad wordt niet optimaal benut. In iOS 10 was dit juist wél het geval en werden twee kolommen getoond.

Het lockscreen met widgets en twee kolommen van iOS 10 – Klik/tap voor groter.

Meer iOS 11

iOS 11 is in september beschikbaar voor iPhone en iPad, maar nu al als publieke beta. Wij schrijven over grote en kleine nieuwigheden in de volgende versie van Apple’s besturingssysteem en hebben al een boel ontdekt! Je kunt alle berichten onder de tag nieuw in iOS 11 vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuw in iOS 11: Weer-widget voor iPad
Sluiten