iOS 11 synchronseert iCloud-foto’s via 4G

Raymon op 12 juli 2017 8 reacties Laatste door fzelders

Goed nieuws voor iedereen die binnenkort op vakantie gaat en een grote databundel heeft. iOS 11 synchroniseert iCloud-foto’s niet alleen via Wi-Fi, maar ook via 4G. Zo worden foto’s die je maakt altijd meteen naar je iCloud-fotobibliotheek geüpload.

De optie staat standaard aan, maar het is mogelijk om uploaden via 4G een dag te pauzeren. Permanent uitschakelen kan ook. Apple doseert de synchronisatie zodat deze niet iedere minuut je accu opvreet.

Handmatig uitschakelen of pauzeren

De Foto’s-app toont onderaan een voortgangsbalk met de optie om de synchronisatie voor één dag te onderbreken. Handig als je in het buitenland bent of de laatste dag van de maand krap in je databundel zit. Wil je helemaal nooit foto’s via mobiele data synchroniseren? Dan kun je dat via InstellingenFoto’sMobiele data regelen. Daar kun je ook onbeperkte updates inschakelen. De fotobibliotheek zal doorlopend worden bijgewerkt, maar dat kost wel meer data. Alleen inschakelen als je een ruime of onbeperkte databundel hebt.

ios 11 4g synchronisatie foto's

Klik/tap voor groter.

Nieuw bestandsformaat foto’s en video’s

Apple heeft de synchronisatie via 4G waarschijnlijk ingeschakeld omdat foto’s en video’s die met iOS 11 gemaakt zijn minder ruimte innemen. Dit komt omdat JPG en H.264 vervangen zijn door HEIF en HEVC. Deze nieuwe bestandsformaten met efficiëntere compressie zorgen voor bestanden die 40 procent kleiner zijn. (Zie → Apple neemt afscheid van JPG en H.264, de voordelen)

icloud foto's mobiele data ios 11

Klik/tap voor groter.

Meer iOS 11

iOS 11 is in september beschikbaar voor iPhone en iPad, maar nu al als publieke beta. Wij schrijven over grote en kleine nieuwigheden in de volgende versie van Apple’s besturingssysteem en hebben al een boel ontdekt! Je kunt alle berichten onder de tag nieuw in iOS 11 vinden.

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

8 reacties

Profielfoto

SusanUSA op 12 juli 2017

Is dit nieuw?

Profielfoto

m4v3r1ck op 12 juli 2017

Oke! @Raymon met welk proggie maak jij die gedeeltes van een screenshot lichter? Zie er goed uit!

Cheers

Profielfoto

Raymon [moderator] op 12 juli 2017

Is dit nieuw?

Ja. Voordat artikelen in de serie “nieuw in iOS 11” geschreven worden, checken we altijd met een iPhone met iOS 10 ernaast of dit niet al in iOS 10 zat.

Oke! @Raymon met welk proggie maak jij die gedeeltes van een screenshot lichter? Zie er goed uit!

Cheers

Dank, ik vond het mooier dan pijlen enzo. Doe dit in Pixelmator, maar het kan met iedere editor die lagen ondersteunt. Wat je doet: leg een zwarte laag over het hele screenshot, zet deze op 30 procent opacity en knip die stukken die je licht wil hebben uit deze laag.

Profielfoto

Frans op 12 juli 2017

Prachtig dat het kan, maar jammer dat het standaard aan staat. Alles wat (veel) geld kan kosten zou standaard uit moeten staan vind ik.

Eigenlijk zou de optie slim moeten zijn. Afhankelijk van de hoeveelheid data in je bundel valt uit te rekenen wat je per dag kunt gebruiken. Een slimme foto upload zou bijvoorbeeld alleen foto’s kunnen uploaden via 4G zolang de resterende hoeveelheid data groter is dan de daglimiet x resterend aantal dagen.

Ik kan me ook voorstellen dat iOS bij houdt wanneer je aansluiting hebt op een WiFi netwerk. Als verwacht wordt dat je binnenkort over WiFi kan beschikken wordt even gewacht met het uploaden van foto’s. Dit zou ook nog via een melding aan de gebruiker overgelaten kunnen worden (Wil je deze foto nu uploaden of wachten tot je straks thuis bent?)

Kortom, de foto upload functie zou een stuk slimmer gemaakt kunnen worden.

Profielfoto

SusanUSA op 12 juli 2017

Erg triest dat Apple het tot nu toe blijkbaar niet goed vond dat je synchroniseerde via 3/4G.

Profielfoto

Loyd op 12 juli 2017

Hoezo leuk voor de vakantiefoto’s. IOS 11 is toch pas in september beschikbaar?

Profielfoto

Elduderino op 13 juli 2017

Erg triest dat Apple het tot nu toe blijkbaar niet goed vond dat je synchroniseerde via 3/4G.

Hoezo triest? Is het zo’n drama? Zou er iemand bij Apple gezegd hebben, dat het niet goed voor ons was?
Of is het gewoon een optie die achterwege is gelaten, kijkend naar de mobiele abonnementen niet geheel verrassend.

Profielfoto

fzelders op 01 september 2017

Maar als je via een Mifi communiceert gaat de iPhone dus gewoon door met iCloud sync. 😞
Mijn oplossing: In het buitenland een andere camera app gebruiken met een eigen “Light box”, zoals Camera+ of ProCamera

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?