Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 12 juli 2017
Leestijd: 1 minuut

iOS 11 synchronseert iCloud-foto’s via 4G

Goed nieuws voor iedereen die binnenkort op vakantie gaat en een grote databundel heeft. iOS 11 synchroniseert iCloud-foto’s niet alleen via Wi-Fi, maar ook via 4G. Zo worden foto’s die je maakt altijd meteen naar je iCloud-fotobibliotheek geüpload.

De optie staat standaard aan, maar het is mogelijk om uploaden via 4G een dag te pauzeren. Permanent uitschakelen kan ook. Apple doseert de synchronisatie zodat deze niet iedere minuut je accu opvreet.

Handmatig uitschakelen of pauzeren

De Foto’s-app toont onderaan een voortgangsbalk met de optie om de synchronisatie voor één dag te onderbreken. Handig als je in het buitenland bent of de laatste dag van de maand krap in je databundel zit. Wil je helemaal nooit foto’s via mobiele data synchroniseren? Dan kun je dat via InstellingenFoto’sMobiele data regelen. Daar kun je ook onbeperkte updates inschakelen. De fotobibliotheek zal doorlopend worden bijgewerkt, maar dat kost wel meer data. Alleen inschakelen als je een ruime of onbeperkte databundel hebt.

Klik/tap voor groter.

Nieuw bestandsformaat foto’s en video’s

Apple heeft de synchronisatie via 4G waarschijnlijk ingeschakeld omdat foto’s en video’s die met iOS 11 gemaakt zijn minder ruimte innemen. Dit komt omdat JPG en H.264 vervangen zijn door HEIF en HEVC. Deze nieuwe bestandsformaten met efficiëntere compressie zorgen voor bestanden die 40 procent kleiner zijn. (Zie → Apple neemt afscheid van JPG en H.264, de voordelen)

Klik/tap voor groter.

Meer iOS 11

iOS 11 is in september beschikbaar voor iPhone en iPad, maar nu al als publieke beta. Wij schrijven over grote en kleine nieuwigheden in de volgende versie van Apple’s besturingssysteem en hebben al een boel ontdekt! Je kunt alle berichten onder de tag nieuw in iOS 11 vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
iOS 11 synchronseert iCloud-foto’s via 4G
Sluiten