Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 5 juli 2017

iOS 11: sneller typen met Key Flicks op iPad

Het fijne aan een toetsenbord op het scherm is dat het eindeloos aan te passen is. Dat is precies wat Apple met iOS 11 heeft gedaan. Op de iPad kun je met ‘Key Flicks’ heel gemakkelijk leestekens en nummers typen door de toetsen naar onder te vegen.

Voorheen moest je de 123-toets gebruiken om cijfers en lees­tekens te typen. In iOS 11 staan ze in het grijs boven de letters. Wanneer je een letter naar onder veegt, type je het leesteken dat op de toets staat.

iOS 11 Key Flicks op iPad

Apple heeft de meestgebruikte leestekens en letters onder deze ‘Key Flicks’ gezet. In onderstaande animatie zie je dat we voor het typen van een prijs niet langer de 123-toets hoefden te gebruiken. Een letter naar beneden vegen om het euroteken en de cijfers te laten verschijnen is voldoende.

Klik/tap voor groter.

Werkt niet op 12,9-inch iPad Pro

Deze functie werkt alleen op de kleine iPads en niet op de 12,9-inch iPad Pro. Dat komt omdat het grote schermtoetsenbord al rij met cijfers en leestekens boven de eerste rij letters heeft staan. Als je een minder vaak gebruikt leesteken zoals een blokhaak wil typen, moet je alsnog de 123-toets gebruiken. Apple heeft het gebruik daarvan ook makkelijker gemaakt.

Klik/tap voor groter.

De toetsen die achter de 123-knop zitten, zijn ook veegbaar. De positie van de toetsen is overigens niet veranderd, al je automatisch met de 123-toets werkt, blijft alles op zijn plaats.

Meer iOS 11

iOS 11 is in september beschikbaar voor iPhone en iPad, maar nu al als publieke beta. Wij schrijven over grote en kleine nieuwigheden in de volgende versie van Apple’s besturingssysteem en hebben al een boel ontdekt! Je kunt alle berichten onder de tag nieuw in iOS 11 vinden.

Reageer op artikel:
iOS 11: sneller typen met Key Flicks op iPad
Sluiten