Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 11 juli 2017

Nieuw in iOS 11: notities vastpinnen

Ben je een grootgebruiker van de Notities-app op iPhone, iPad of Mac? Dan gaan iOS 11 en macOS 10.13 High Sierra het overzicht behouden makkelijker maken. Je kunt notities vastpinnen aan de bovenkant van de lijst, zo zijn ze altijd zichtbaar.

Vastgemaakte notities verschijnen altijd bovenin de app. Handig voor notities die je vaak nodig hebt of aanvult. Je pint een notitie vast voor naar links te vegen in het overzicht. Dit werkt met iOS 11 en macOS High Sierra.

Van eenvoudige app tot alleskunner

De Notities-app is de afgelopen jaren geëvolueerd van simpele app tot een alleskunner. De app begon als simpel kladblok met het ongebruikelijke font Marker Felt. Tegenwoordig is de tekst leesbaar en gebruikt een eigen synchronisatie­systeem dat met iCloud werkt.

De afgelopen jaren is de functionaliteit steeds verder uitgebreid met nieuwe functies voor opmaak, tekenen met de Apple Pencil en het met een wachtwoord beveiligen van notities. Nu komt daar de mogelijkheid om tabellen te maken en documenten te scannen bij.

Klik/tap voor groter.

Meer iOS 11

iOS 11 is in september beschikbaar voor iPhone en iPad, maar nu al als publieke beta. Wij schrijven over grote en kleine nieuwigheden in de volgende versie van Apple’s besturingssysteem en hebben al een boel ontdekt! Je kunt alle berichten onder de tag nieuw in iOS 11 vinden.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuw in iOS 11: notities vastpinnen
Sluiten