iOS 11: nieuwe iPhone sneller klaar voor gebruik

6 reacties

Een nieuwe iPhone of iPad in gebruik nemen kan nogal een gedoe zijn. Apple ID invoeren, Wi-Fi-wachtwoord opzoeken, reservekopie terugzetten en daarna ook nog alle apps opnieuw toestemming geven voor zaken als locatie­voorzieningen.

In iOS 11 maakt Apple het configureren van een nieuwe iPhone een stuk sneller. Je kunt draadloos instellingen en wachtwoorden overzetten en daarnaast haalt iOS 11 meer informatie uit een iCloud-backup.

Telefoons bij elkaar houden en gaan

Wanneer een nieuwe (of herstelde) iPhone met iOS 11 een ander toestel in de buurt detecteert, zal je automatisch gevraagd worden of je de instellingen wil overzetten. De nieuwe iPhone zal vervolgens een 3D-code tonen die je met de oude iPhone moet scannen. Bezitters van een Apple Watch zullen deze manier van configureren herkennen.

ios 11 data transfer 16x9
Klik/tap voor groter.

Minder stappen doorlopen

Deze nieuwe methode bespaart je het intypen van wachtwoorden en verkort het proces behoorlijk. Zonder de draadloze overdracht van instellingen en wachtwoorden, bestaat het proces uit 19 stappen. Wanneer je de nieuwe methode gebruikt en instellingen uit een iCloud-backup overneemt, ben je na 12 stappen klaar.

Ook nieuw is de optie voor het overnemen van een lokatie-instellingen uit een iCloud-backup. Instellingen voor Zoek mijn iPhone en toestemmingen die je apps voor locatievoorzieningen hebt gegeven, kunnen uit de back-up teruggezet worden, zodat je niet bij gebruik van apps gevraagd wordt naar toestemming om je locatie te volgen.

ios 11 nieuwe iphone configureren 001
Klik/tap voor groter.

Meer iOS 11

iOS 11 is in september beschikbaar voor iPhone en iPad, maar nu al als publieke beta. Wij schrijven over grote en kleine nieuwigheden in de volgende versie van Apple’s besturingssysteem en hebben al een boel ontdekt! Je kunt alle berichten onder de tag nieuw in iOS 11 vinden.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  i.am.will

  Eindelijk…

 • Profielfoto
  Niels

  Stelt allemaal niet zoveel voor, dit synchroniseert je instellingen en iCloud-account en de rest verloopt via het terugzetten van een iCloud back-up. Kortom, iets wat voorheen ook gewoon zo ging bij het instellen van een nieuwe iPhone.

 • Profielfoto
  Vilscon

  Komop. Lekker boeiend dat het lang duurt? Vanuit usability perspectief gezien zijn 19 stappen veel te veel, maar het boeit toch niet? Een investering van enkele minuten voor een lange tijd plezier en productiviteit. Hoe sneller hoe beter, maar best overdreven als mensen zich hier druk over gaan maken..:)

 • Profielfoto
  Sannetju

  Misschien wel handig, we wachten af:heart:

 • Profielfoto
  /dev/enschede

  Mwah… ik vond de oude procedure ook niet heel ingewikkeld.

 • Profielfoto
  farl4web

  Ik was eigenlijk meer onder de indruk van die 3D code die je moet scannen.:smile: