Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 26 juli 2017

iOS 11 rekent af met de ergernissen van gratis Wi-Fi

In een trein, tram, winkel of bus, overal is gratis Wi-Fi. Dat brengt ook ergernissen met zich mee. Bijvoorbeeld wanneer je langs een winkel loopt en je iPhone vanzelf verbinding maakt met het Wi-Fi netwerk. Dat werkt natuurlijk niet, omdat je eerst moet inloggen.

In iOS 11 rekent Apple af met die ergernissen. Zo kun je bepalen of je wel of geen automatische verbinding met een bepaald netwerk wil maken. Inloggen op portals bij het verbinding maken kan ook automatisch.

Automatische verbinding per netwerk

In iOS 10 kon je al aangeven of je iPhone automatisch verbinding mag maken met beschikbare netwerken, of dat om een verbinding gevraagd moet worden. Thuis wil je natuurlijk automatisch verbinding maken, maar met een publiek Wi-Fi-netwerk van een tram of bus die langsrijdt natuurlijk niet. Je verbinding wordt dan vaak onderbroken omdat je eerst moet inloggen. Vervelend bij het streamen van muziek.

In iOS 11 kun je per netwerk aangeven of de iPhone automatisch verbinding mag maken. Standaard staat het ingeschakeld, maar bij publieke netwerken kun je het uitschakelen. Als je verbinding met een publiek Wi-Fi-netwerk wil maken, kun je dat handmatig doen. De nieuwe opties bevinden zich onder het i-icoon achter de naam van het netwerk.

Klik/tap voor groter.

Automatisch inloggen

Een andere handige, nieuwe functie is automatisch inloggen op publieke Wi-Fi-netwerken. Vaak moet je na het maken van verbinding met een publiek Wi-Fi-netwerk niet alleen voorwaarden accepteren, maar ook een (generieke) gebruikersnaam en wachtwoord invoeren. iOS 11 kan de inloggegevens onthouden en zorgen dat je automatisch ingelogd wordt. Helaas worden voorwaarden nog niet automatisch geaccepteerd.

Klik/tap voor groter.

Meer iOS 11

iOS 11 is in september beschikbaar voor iPhone en iPad, maar nu al als publieke beta. Wij schrijven over grote en kleine nieuwigheden in de volgende versie van Apple’s besturingssysteem en hebben al een boel ontdekt! Je kunt alle berichten onder de tag nieuw in iOS 11 vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iOS 11 rekent af met de ergernissen van gratis Wi-Fi
Sluiten