Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 14 juli 2017
Leestijd: 1 minuut

iOS 11: éénhandig zoomen in Apple Maps

In iOS 11 krijgt Apple Maps een functie die het gebruik van de app met één hand een stuk prettiger gaat maken. Je kunt op de kaart in- en uitzoomen door dubbel op het scherm te tikken en je vinger naar boven of onder te bewegen.

Voorheen vereiste dit een knijpbeweging, waarbij je de telefoon met twee handen vast moest houden. Dat is onhandig als je onderweg bent en je handen vol hebt. Google Maps heeft dit overigens al sinds 2012.

Naast deze kleine, maar nuttige verbetering, voegt Apple ook ondersteuning voor FlyOver met virtual reality toe. Dit gebruikt Apple’s eigen ARKit en laat je een aantal steden in 3D bekijken. Je kunt je iPhone of iPad bewegen en rondlopen om steden vanuit verschillende hoeken te bekijken.

Klik/tap voor groter.

Meer iOS 11

Apple voegt in iOS 11 meer optimalisaties toe doe die het makkelijker maken om een iPhone met één hand te gebruiken. Zo krijgt de volgende iOS-versie ook een klein toetsenbord dat aan de linker of rechterkant van het scherm geplaatst wordt. Op deze manier kan je duim overal bij. (Zie → Nieuw in iOS 11: klein toetsenbord voor éénhandig gebruik)

iOS 11 is in september beschikbaar voor iPhone en iPad, maar nu al als publieke beta. Wij schrijven over grote en kleine nieuwigheden in de volgende versie van Apple’s besturingssysteem en hebben al een boel ontdekt! Je kunt alle berichten onder de tag nieuw in iOS 11 vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iOS 11: éénhandig zoomen in Apple Maps
Sluiten