Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 11 juli 2017

iOS 11 beta 3 verbetert bestanden-app, notificaties en meer

Maandagavond bracht Apple de derde betaversie van iOS 11 voor iPhone en iPad uit. Natuurlijk bevat de nieuwste beta bugfixes en verbeteringen voor de stabiliteit, maar er zijn ook een aantal vernieuwingen die je bij dagelijks gebruik gaat merken.

Apple heeft het lockscherm met notificaties aangepakt, maakt een beginnetje met live streaming en breidt de Bestanden-app verder uit. Een overzicht van de belangrijkste vernieuwingen:

1) Alle notificaties zonder vegen

In eerdere betaversies van iOS 11 toonde Apple alleen de meest recente notificaties op het lockscherm. Om alle notificaties van een dag te bekijken, moest je op het lockscherm naar boven vegen. Nogal ingewikkeld. In de derde beta van iOS 11 verschijnen al je notificaties weer direct zonder extra veeg naar boven. Een notificatie sluiten door deze naar links te vegen is echter nog niet mogelijk.

iOS 11 beta 2 (links) met notificaties achter een veeg naar boven verborgen en iOS 11 beta 3 (rechts) met alle notificaties standaard in beeld – Klik/tap voor groter.

2) Bestanden-app

Er zijn nieuwe opties in de Bestanden-app verschenen. Zo is er nu ondersteuning voor Dropbox, al moet de Dropbox-app zelf ook bijgewerkt worden voor een optimale werking. Ook kan de app verbinding maken met OS X Server en bestanden uit gedeelde mappen halen. Apple heeft nog veel werk te doen voordat de app écht bruikbaar is. Zo is het nog niet mogelijk om een map op de opslagruimte van je iOS-apparaat zelf aan te maken en worden USB-sticks niet herkend.

Klik/tap voor groter.

3) Beginnetje livestreaming?

Een van de nieuwe opties binnen iOS 11 is de mogelijkheid om je scherm op te nemen met een knop in het bedieningspaneel (control center). In de derde beta is een optie “Start uitzending” verschenen. Deze doet nog niets, maar hint naar het live kunnen streamen van je scherm.

Klik/tap voor groter.

4) Apps sluiten op iPad veranderd

Het sluiten van apps op de iPad kan nu net als op de iPhone door ze naar boven te vegen in de app-picker. In eerdere betaversies moest je lang op een app drukken en op een kruisje bovenaan tappen.

Klik/tap voor groter.

5) Apps verplaatsen met 3D Touch

Het verplaatsen van apps op je homescherm (in ‘wiggle’ modus zetten) was met 3D Touch altijd een uitdaging. Je moest het app-icoon indrukken en vasthouden, maar niet 3D Touch activeren. In iOS 11 beta 3 maakt Apple dit makkelijker. Gewoon stevig drukken (3D Touch) en het icoon vast blijven houden.

Klik/tap voor groter.

Nieuwe publieke beta volgt

Deze verbeteringen zitten vooralsnog alleen in de derde iOS 11-beta voor ontwikkelaars. Later deze week (of volgende week) komt Apple met een nieuwe publieke beta die bovenstaande vernieuwingen ook zal bevatten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iOS 11 beta 3 verbetert bestanden-app, notificaties en meer
Sluiten