Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 24 juli 2017

iOS 11: Apple TV makkelijk bedienen met ingebouwde remote

iOS 11 is goed nieuws voor gebruikers van een Apple TV. Om de settopbox met je iPhone of iPad te bedienen is niet langer een losse app nodig. Apple heeft de Remote-app in het bedieningspaneel (control center) geïntegreerd. Zo heb je ‘m altijd bij de hand.

Met de virtuele afstandsbediening alles wat je ook met de fysieke Apple TV Remote kunt. Je dient de nieuwe afstandsbediening wel handmatig in het bedieningspaneel te plaatsen. Zo doe je dat:

Apple TV Remote iOS 11 activeren

In iOS 11 is de inhoud van het bedieningspaneel helemaal aanpasbaar, je kunt de Apple TV Remote dan ook zelf toevoegen. Ga naar InstellingenBedieningspaneelPas regelaars aan en voeg daar de Apple TV Remote toe. Deze verschijnt vervolgens in het bedieningspaneel wanner je vanaf de onderkant van je scherm naar boven veegt.

Klik/tap voor groter.

Apple TV Remote iOS 11 gebruiken

Vanuit het bedieningspaneel tik je op het icoon met de Apple TV om de Remote te openen. Vervolgens is de functionaliteit gelijk aan die van de fysieke afstandsbediening. Je veegt in het dele bovenaan om door menu’s te bladeren, gebruikt de menu-knop om een stap terug te keren en kunt met de Microfoon-knop Siri of de zoekfunctie oproepen. De knop met een TV-scherm brengt je direct terug naar het hoofdmenu, zie dit als de home-knop van de Apple TV.

Klik/tap voor groter.

Kleine handigheidjes

Omdat de afstandsbediening softwarematig is, heeft Apple allemaal kleine handigheidjes toegevoegd. Zo veranderen de knoppen wanneer je muziek of een video afspeelt. Bij het afspelen van muziek verschijnen naast de Menu-knop twee knoppen voor het vorige en volgende nummer. Je kunt ze ook inhouden en zo voor door- of terugspoelen gebruiken. Bij het bekijken van een film verschijnen knoppen die je snel 10 seconden vooruit of terug laten skippen. Wanneer een invulveld, voor bijvoorbeeld een gebruikersnaam of wachtwoord, verschijnt, kun je gewoon vanaf je iPhone typen.

Klik/tap voor groter.

Apple TV herstarten of sluimeren

Loopt je Apple TV vast of wil je de settopbox in sluimerstand zetten? Dat kan ook met de ingebouwde Remote van iOS 11. Om te herstarten druk je de home-knop (met TV) en play/pauze-knop tegelijk in. Om de Apple TV te laten stuiteren, hou je de home-knop ingedrukt.

Meerdere Apple TV’s bedienen

Heb je meer dan één Apple TV in huis? Je kunt moeiteloos switchen door bovenaan op de naam van de Apple TV te drukken en een andere Apple TV te kiezen.

Klik/tap voor groter.

Wij hebben de ingebouwde afstandsbediening met een Apple TV van de vierde generatie getest. Het is op moment van schrijven niet duidelijk of deze ook met oudere settopboxen van Apple werkt. Heb je een oudere Apple TV en iOS 11? Laat in de reacties weten of de ingebouwde remote werkt of niet. De toekomst van de losse Remote-app voor de Apple TV is op dit moment onzeker.

Meer iOS 11

iOS 11 is in september beschikbaar voor iPhone en iPad, maar nu al als publieke beta. Wij schrijven over grote en kleine nieuwigheden in de volgende versie van Apple’s besturingssysteem en hebben al een boel ontdekt! Je kunt alle berichten onder de tag nieuw in iOS 11 vinden.

Reageer op artikel:
iOS 11: Apple TV makkelijk bedienen met ingebouwde remote
Sluiten