Apple brengt iOS 10.3.3 en macOS Sierra 10.12.6 uit

12 reacties

Apple heeft zojuist iOS 10.3.3 en macOS Sierra 10.12.6 uitgebracht. Dit zijn de laatste versies van iOS 10 en macOS Sierra 10.12 voordat de focus volledig op iOS 11 en macOS High Sierra 10.13 wordt gelegd. Het zijn kleine updates met vooral bugfixes.

Voor de iPhone 5, iPhone 5c en iPad 4de generatie is dit de laatste iOS-update ooit. Met iOS 11 stapt Apple namelijk volledig over op een 64-bits architectuur en deze oudere apparaten hebben een 32-bits chip.

Update installeren

De iOS-update is zoals altijd over the air te installeren door naar Instellingen → Algemeen → Software-update te gaan. Mac-gebruikers vinden de laatste versie van macOS Sierra onder het tabblad Updates van de Mac App Store.

ios 10.3.3
Klik/tap voor groter.

Ook update voor Apple TV en Apple Watch

Naast iOS 10.3.3 en macOS Sierra 10.12.6 zijn ook software-updates voor de Apple TV en Apple Watch beschikbaar. Apple’s settopbox gaat naar tvOS 10.2.2 en de smartwatch krijgt watchOS 3.2.3. Deze updates bevatten ook alleen bugfixes.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Kristof Vantorre

  Is de bug met de camera Freeze opgelost?

 • Profielfoto
  LT Barclay

  Installateer de update en je weet het

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Apple geeft vooralsnog geen specifieke lijst met bugs die op zijn gelost. Als je merkt dat je last had van een bug, kun je na het installeren van de update testen of deze nog voorkomt. Het resultaat hier delen wordt gewaardeerd.

 • Profielfoto
  Kristof Vantorre

  LT Barclay, ik zit momenteel in het buitenland en ga de update nu niet installeren. Stel dat er iets misloopt, zit ik zonder telefoon. Maar heb die bug nu al een paar keer gehad en soms is het toch zeer irritant als je direct een foto moet nemen.

 • Profielfoto
  Ome Kor

  Er zijn ook updates voor de macOS versies El Capitan en Yosemite.

 • Profielfoto
  mowat

  @Ome Kor
  Dat zou dat 10.11.7 moeten zijn , maar vind ik nergens iets van , ook niet via Google .

 • Profielfoto
  Ome Kor

  Het zijn slechts security updates voor die oudere versies.
  https://support.apple.com/kb/DL1932?locale=en_US

  Bij mij werd ie geïnstalleerd toen ik de App Store naar updates liet zoeken.

 • Profielfoto
  DaveFlash

  en dan nu nog de jailbreak. kom op lieve Chinezen van Pangu Team… verras ons met een nieuwe jailbreak…

 • Profielfoto
  Ruwepit

  en dan nu nog de jailbreak. kom op lieve Chinezen van Pangu Team… verras ons met een nieuwe jailbreak…

  Want?

 • Profielfoto
  Reint

  Ik heb een oudere Macbook Pro van begin 2011. Bij de installatie van Sierra 10.12.6
  is het systeem na de installatie volledig vastgelopen. Na wissen van de harde schijf (dmv Firewire verbinding met mijn andere computer) en vervolgens via CMD-R het nood menu van Apple opgestart. Daarna de laatste Time-machine backup gebruikt om alles weer terug te zetten naar Sierra 10.12.5.

  Ik heb geen waarschuwing van Apple gelezen of een machine check gezien voordat ik deze update ging installeren.

 • Profielfoto
  Gitte65

  Ik heb een oudere Macbook Pro van begin 2011. Bij de installatie van Sierra 10.12.6
  is het systeem na de installatie volledig vastgelopen. Na wissen van de harde schijf (dmv Firewire verbinding met mijn andere computer) en vervolgens via CMD-R het nood menu van Apple opgestart. Daarna de laatste Time-machine backup gebruikt om alles weer terug te zetten naar Sierra 10.12.5.

  Ik heb geen waarschuwing van Apple gelezen of een machine check gezien voordat ik deze update ging installeren.

  Hier ook een oudere MBP (mid 2010) en daar verliep de installatie van de update probleemloos.

 • Profielfoto
  csteelooper

  LT Barclay, ik zit momenteel in het buitenland en ga de update nu niet installeren. Stel dat er iets misloopt, zit ik zonder telefoon. Maar heb die bug nu al een paar keer gehad en soms is het toch zeer irritant als je direct een foto moet nemen.

  Welk toestel heb je? Hier met de iPhone 6S nergens last van gehad… Die ‘Camera Freeze’ heeft zich bij mij nog nóóit voorgedaan. Maar misschien is het beperkt tot de iPhone 7?