iBus: Apple Watch zelf herstellen is een dure grap

9 reacties

Altijd al willen weten hoe Apple-medewerkers een Apple Watch kunnen reanimeren na een mislukte firmware-update? Dat kan gewoon met iTunes, een verborgen poort aan de onderkant van de Apple Watch en de juiste adapter. Goedkoop is het niet.

De verborgen poort zit aan de onderkant van de Apple Watch. Hij valt niet op, maar is wel degelijk functioneel. Met de iBus-adapter (100 dollar exclusief verzending) hangt je ‘m aan een Mac en is herstel mogelijk.

Herstelmodus via iTunes

De Apple Watch heeft net als de iPhone een herstelmodus, ook wel DFU-modus genoemd, waarin het mogelijk is nieuwe firmware op het apparaat te zetten. Je schakelt deze modus in door de twee knoppen aan de zijkant tegelijk ingedrukt te houden. Het moeilijkste is de firmware-bestanden vinden, want Apple biedt ze nergens officieel aan. Onofficiële sites hebben echter wel directe links naar de bestanden.

Het is zonde dat Apple geen eenvoudige en betaalbare oplossing voor het herstellen van de Watch biedt. Alle horloges moeten door Apple worden opgestuurd naar een centraal reparatiepunt en alleen daar is de adapter om de verborgen poort om te zetten naar Lightning of USB aanwezig. Een derde ziet nu zijn kans om voor veel geld een relatief simpele adapter te verkopen.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Alexander

  Dit bericht klopt niet. Apple stores hebben hier geen adapter voor. Alle problemen met de apple watch moeten worden opgestuurd. Hardware reparaties en software herstel.

 • Profielfoto
  athens

  Ik kan fabje1997 dat bevestigen. Ik vind het overigens wel erg vervelend dat de klant zijn watch dient op te sturen, als het buiten de omruil procedure valt van aanschaf.
  Trouble shooting: restart of force reset al niet werken en een rode i blijft in het display staan dan is het tijdelijk game over!

 • Profielfoto
  athens

  Aan onofficiële sites kan Apple geen rechten ontlenen en vallen buiten de daadwerkelijke oplossingen.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Laatste alinea aangepast. Nu staat er niet meer dat de Apple Store het kan, alleen een reparatiepunt.

 • Profielfoto
  Milt

  Super irritant dat we dat niet gewoon zelf kunnen. Mijn watch is voorlopig nutteloos omdat hij is ge-update naar watchOS 4 maar ik mijn iPhone vanwege diverse redenen voorlopig heb moeten terugzetten op iOS 10. Ik heb nog wel een andere iPhone welke wel iOS 11 draait maar die bevat niet mijn agenda en daar komen ook niet de notificaties van bijv. WhatsApp e.d. op binnen en juist daarvoor is de watch zo handig. Ben in de VS al bij een Apple store geweest maar ook daar konden ze me niet helpen. Moest opgestuurd worden. Denk dat ze het in NL ook moeten opsturen.

 • Profielfoto
  Night

  Je kán het wel zelf…. je bent dan alleen € 100,- lichter;-)

 • Profielfoto
  MEEUW

  Duidelijke afbeelding van de verborgen poort…..

 • Profielfoto
  Nikita

  In het filmpje in elk geval wel. Toch apart dat ze dit dan weer via een ‘geheime’ methode voor zichzelf willen houden. Zou toch een stuk praktischer zijn als je het via de poort op de onderkant ook aan iTunes kunt hangen en herstellen.

 • Profielfoto
  Retsiem

  Goedenavond,

  ik weet dat dit een “oud” artikel is, maar ik heb toch een vraag.

  is er al meer bekend wat betreft de Ibus en waar vind ik de benodigde  firmware. Plus welke firmware heb je nodig?

  ik hoop dat iemand hier een antwoordop heeft.

  mvg, Rets