Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 4 juli 2017

iBus: Apple Watch zelf herstellen is een dure grap

Altijd al willen weten hoe Apple-medewerkers een Apple Watch kunnen reanimeren na een mislukte firmware-update? Dat kan gewoon met iTunes, een verborgen poort aan de onderkant van de Apple Watch en de juiste adapter. Goedkoop is het niet.

De verborgen poort zit aan de onderkant van de Apple Watch. Hij valt niet op, maar is wel degelijk functioneel. Met de iBus-adapter (100 dollar exclusief verzending) hangt je ‘m aan een Mac en is herstel mogelijk.

Herstelmodus via iTunes

De Apple Watch heeft net als de iPhone een herstelmodus, ook wel DFU-modus genoemd, waarin het mogelijk is nieuwe firmware op het apparaat te zetten. Je schakelt deze modus in door de twee knoppen aan de zijkant tegelijk ingedrukt te houden. Het moeilijkste is de firmware-bestanden vinden, want Apple biedt ze nergens officieel aan. Onofficiële sites hebben echter wel directe links naar de bestanden.

Het is zonde dat Apple geen eenvoudige en betaalbare oplossing voor het herstellen van de Watch biedt. Alle horloges moeten door Apple worden opgestuurd naar een centraal reparatiepunt en alleen daar is de adapter om de verborgen poort om te zetten naar Lightning of USB aanwezig. Een derde ziet nu zijn kans om voor veel geld een relatief simpele adapter te verkopen.

Reageer op artikel:
iBus: Apple Watch zelf herstellen is een dure grap
Sluiten