iBus: Apple Watch zelf herstellen is een dure grap

Raymon op 04 juli 2017 8 reacties Laatste door Nikita

Altijd al willen weten hoe Apple-medewerkers een Apple Watch kunnen reanimeren na een mislukte firmware-update? Dat kan gewoon met iTunes, een verborgen poort aan de onderkant van de Apple Watch en de juiste adapter. Goedkoop is het niet.

De verborgen poort zit aan de onderkant van de Apple Watch. Hij valt niet op, maar is wel degelijk functioneel. Met de iBus-adapter (100 dollar exclusief verzending) hangt je ‘m aan een Mac en is herstel mogelijk.

Herstelmodus via iTunes

De Apple Watch heeft net als de iPhone een herstelmodus, ook wel DFU-modus genoemd, waarin het mogelijk is nieuwe firmware op het apparaat te zetten. Je schakelt deze modus in door de twee knoppen aan de zijkant tegelijk ingedrukt te houden. Het moeilijkste is de firmware-bestanden vinden, want Apple biedt ze nergens officieel aan. Onofficiële sites hebben echter wel directe links naar de bestanden.

Het is zonde dat Apple geen eenvoudige en betaalbare oplossing voor het herstellen van de Watch biedt. Alle horloges moeten door Apple worden opgestuurd naar een centraal reparatiepunt en alleen daar is de adapter om de verborgen poort om te zetten naar Lightning of USB aanwezig. Een derde ziet nu zijn kans om voor veel geld een relatief simpele adapter te verkopen.

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

8 reacties

Profielfoto

Fabian van Oosteroom op 04 juli 2017

Dit bericht klopt niet. Apple stores hebben hier geen adapter voor. Alle problemen met de apple watch moeten worden opgestuurd. Hardware reparaties en software herstel.

Profielfoto

athens op 04 juli 2017

Ik kan fabje1997 dat bevestigen. Ik vind het overigens wel erg vervelend dat de klant zijn watch dient op te sturen, als het buiten de omruil procedure valt van aanschaf.
Trouble shooting: restart of force reset al niet werken en een rode i blijft in het display staan dan is het tijdelijk game over!

Profielfoto

athens op 04 juli 2017

Aan onofficiële sites kan Apple geen rechten ontlenen en vallen buiten de daadwerkelijke oplossingen.

Profielfoto

Raymon [moderator] op 04 juli 2017

Laatste alinea aangepast. Nu staat er niet meer dat de Apple Store het kan, alleen een reparatiepunt.

Profielfoto

Milt op 04 juli 2017

Super irritant dat we dat niet gewoon zelf kunnen. Mijn watch is voorlopig nutteloos omdat hij is ge-update naar watchOS 4 maar ik mijn iPhone vanwege diverse redenen voorlopig heb moeten terugzetten op iOS 10. Ik heb nog wel een andere iPhone welke wel iOS 11 draait maar die bevat niet mijn agenda en daar komen ook niet de notificaties van bijv. WhatsApp e.d. op binnen en juist daarvoor is de watch zo handig. Ben in de VS al bij een Apple store geweest maar ook daar konden ze me niet helpen. Moest opgestuurd worden. Denk dat ze het in NL ook moeten opsturen.

Profielfoto

Night [moderator] op 04 juli 2017

Je kán het wel zelf…. je bent dan alleen € 100,- lichter;-)

Profielfoto

MEEUW op 04 juli 2017

Duidelijke afbeelding van de verborgen poort…..

Profielfoto

Nikita op 05 juli 2017

In het filmpje in elk geval wel. Toch apart dat ze dit dan weer via een ‘geheime’ methode voor zichzelf willen houden. Zou toch een stuk praktischer zijn als je het via de poort op de onderkant ook aan iTunes kunt hangen en herstellen.

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?