GPS-navigatie makkelijker dan ooit met ARKit

11 reacties

Op de snelweg is navigeren meestal niet zo’n probleem, je hebt rijstroken en soms een afslag. Te voet, in een stad met veel smalle straatjes, is het soms een stuk moeilijker. Augmented Reality met ARKit van iOS 11 kan het echter makkelijker dan ooit maken.

Ontwikkelaar Andrew Hart laat in een demo zien hoe GPS-navigatie met ARKit een stuk makkelijker kan. In plaats van instructies op een kaart, worden pijlen en markeringen via je iPhone in de echte wereld geprojecteerd.

De skyline verkennen met ARKit

De Londense ontwikkelaar gebruikt de data uit Apple Maps om locaties in de buurt te tonen. Omdat Apple het meeste werk met ARKit al heeft gedaan, kan hij aan de hand van de locatie van de iPhone heel gemakkelijk interessante plaatsen op de skyline van een stad tonen.

Duidelijke navigatie-instructies

Wil je er zeker van zijn dat je nooit meer verkeerd loopt bij het volgen van de routeplanner? Ook daar kan ARKit voor zorgen door duidelijke instructies en pijlen die je looprichting aangeven. Niet op een kaart, maar meteen geprojecteerd in de echter wereld door je iPhone-camera te gebruiken.

Apple heeft deze functies niet in zijn Kaarten-app geïntegreerd, maar ze zijn wel voor alle ontwikkelaars beschikbaar en gemakkelijk te integreren. In iOS 11 krijgt Apple Maps overigens wel een stukje virtual reality in de functie FlyOver. Je kunt steden in vogelvlucht bekijken en met je iPhone rondlopen in plaats van met je vingers de kaart te verplaatsen (Zie → Nieuw in iOS 11: Apple Maps FlyOver met virtual reality)

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Purky

  Ze mogen eerst de belangrijkere functies toevoegen die andere navigatie apps wel hebben

 • Profielfoto
  hatolex

  Het is maar wat je belangrijk vind natuurlijk. Ik vind het een waanzinnig goeie toevoeging.

  Wat overigens niets zegt over de kwaliteit natuurlijk.

 • Profielfoto
  Bart119

  En dan met zo een idiote bril op door de stad lopen? Laat ons hopen dat de GPS-ontvangst in drukbebouwde steden dan gaat verbeteren, anders gaan er veel ongelukken gebeuren;)

 • Profielfoto
  polansky

  Kaarten app van Apple is ruk!

  Duurt altijd lang voordat de kaart zichtbaar is.
  Totaal onbetrouwbwaar als het aankomt op navigatie.

 • Profielfoto
  Jopie Huizinga

  Wow!

 • Profielfoto
  maconly

  Dat kaarten van Apple is bagger , traag en het vreet data waardoor m’n bundel van 3 g bij telfort binnen 2 weken op is.

 • Profielfoto
  Jochem De Jong

  WoW, Ik wil dit in mijn auto hebben! Waarbij dit word geprojecteerd op de voorruit. Dan heb je theoretisch je ogen altijd op de weg. Onee niet nodig want die rijd straks volledig autonoom… Maar ik zie mijzelf niet constant kijkend op mijn telefoon door een stad lopen om zo de route te volgen. Dan ga ik eerder iets als een Google glass achting ding dragen. Zolang die als een normale bril eruit ziet. Zet ik wel zo’n “smart” bril op.

 • Profielfoto
  Facundo

  Bril op, door straatje lopen, bril af, foon opladen, bril op, volgende straatje doorlopen, bril af, foon opladen, databundel bijkopen, bril op, ……………..
  Of verwacht Apple soms dat je ermee achter het stuur kruipt? En dat ook nog eens met zo’n onbetrouwbare navigatie-app als Kaarten?

 • Profielfoto
  thejazz

  Sygic heeft dit laatst al gemaakt. Nog niet mee getest.

 • Profielfoto
  steveb

  lijkt ideaal inde voorruit van een auto.

 • Profielfoto
  Humain

  Zet er eerst maar eens fietsroutes met fietstijden in…