Google Chrome ondersteunt de Touch Bar

2 reacties

Google Chrome ondersteunt nu de Touch Bar. Aanvankelijk stond dit voor april op het programma, maar na wat vertraging is versie 60 van de browser nu voorzien van snelle acties op de aanraakgevoelige strip van de MacBook Pro.

Chrome houdt het simpel en toont enkele nuttige knoppen en een zoekveld op de Touch Bar. Er zijn knoppen voor volgende, vorige, herladen, favoriet toevoegen en een nieuw tabblad openen.

Knoppen vrij aan te passen

Heb je liever een andere indeling? De knoppen zijn vrij aan te passen via het menu WeergavePas Touch Bar aan. Chrome is na Safari de tweede, grote browser die de Touch Bar ondersteunt. Concurrent Firefox biedt dit nog niet, maar de minder populaire browser Opera wel. In plaats van knoppen, toont Opera open tabbladen op de Touch Bar.

chrome touch bar macbook pro
Chrome met Touch Bar // Afbeelding via: Engadget – Klik/tap voor groter.

Andere vernieuwingen in Chrome 60

Naast Touch Bar-ondersteuning, biedt Chrome 60 ook een nieuwe console voor ontwikkelaars. Deze toont niet alleen de laadtijden van de site, maar ook de toegankelijkheid en implementatie van best practice-technieken. Nuttig om je eigen website eens mee te bekijken.

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  NTG

  Kan niet zeggen dat deze implementatie van de Touchbar met Chrome toegevoegde waarde heeft. Ik heb liever meer informatie op deze plek. Het hoeven niet persé knoppen te zijn. Safari en blijkbaar ook Opera doen dit veel beter.

  Desalniettemin ben ik als frontend dev heel blij met wat ze doen met de dev tools. Het brengt de beste in zijn soort net weer een aantal passen verder in wat momenteel een compleet oneerlijke race is.

 • Profielfoto
  Furbz

  Joepie! Ik hoop dat Chrome een ingebouwde fancontrol heeft voor de touchbar,
  want mijn mbp RET gaan blazen als een mofo van Google Chrome