Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 11 juli 2017

Garantie Apple Watch met loslatende onderkant verlengd

De onderkant van de eerste generatie Apple Watch heeft de neiging om los te laten. Diverse gebruikers hebben dit na een aantal maanden gebruik ondervonden. Vervelend, en daarom verlengt Apple de garantie van smartwatches die met dit euvel kampen.

Als de onderkant van de Apple Watch loslaat, repareert Apple dit drie jaar na aankoop zonder vragen of kosten. Alleen de eerste generatie Apple Watch die in 2015 en 2016 te koop was kampt met dit probleem.

Tot drie jaar naar aankoop

Apple heeft geen grootschalig reparatieprogramma aangekondigd. Personeel van de Genius Bar en telefonische helpdesk is ingelicht om reparaties zonder kosten uit te voeren. Het Amerikaanse blog MacRumors kreeg een kopie van deze memo onder ogen. Heb je in het verleden betaald voor een dergelijke reparatie? Dan kun je contact opnemen met AppleCare en krijg je de betaalde kosten terug.

Indien je dit probleem hebt, kun je contact opnemen met Apple of een erkende reparateur. Op de Support-site van Apple.com zoek je naar “Los onderdeel achter” in de supportonderwerpen. Je kunt dan kiezen: je Apple Watch opsturen, wegbrengen of met een medewerker spreken.

Ook extra garantie op accuproblemen

Let op: de extra garantie geldt alleen voor een Apple Watch van de eerste generatie. Dat is niet de Apple Watch Series 1 die in september van 2016 werd geïntroduceerd, maar de Watch die sinds 2015 verkocht werd. Deze eerste generatie heeft ook problemen met de accu en dat fikst Apple ook kosteloos. (Zie → Extra garantie voor Watch met accuproblemen)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Garantie Apple Watch met loslatende onderkant verlengd
Sluiten