Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 14 juli 2017
Leestijd: 1 minuut

‘Facebook werkt aan goedkope VR-bril’

Apple zet met ARKit vol in op augmented reality, maar Facebook droomt van virtual reality. Het sociale netwerk van Mark Zuckerberg werkt naar verluidt aan een goedkope VR-bril die zonder aangesloten computer of smartphone werkt.

Volgens Bloomberg moet de headset in 2018 uitkomen en wordt de prijs 200 dollar. Dat is goedkoper dan een Oculus Rift, die meer dan 600 dollar kost en een krachtige PC of laptop vereist.

VR net zo gewoon als de smartphone

Facebook is eigenaar van Oculus. Oprichter Mark Zuckerberg zei eerder tijdens een conferentie VR net zo gewoon te willen maken als de smartphone. Hij gelooft dat een apparaat dat standalone werkt en goedkoop is de ‘sweet spot’ voor veel consumenten zal zijn. Ze kunnen het apparaat makkelijk meenemen om een film te kijken of game te spelen tijdens een reis.

Facebook heeft ook een eigen VR-platform genaamd Spaces, dat laat gebruikers elkaar in een virtuele ruimte ontmoeten om te chatten, samen te tekenen en video’s te kijken.

Klik/tap voor groter.

De goedkoopste VR-brillen gebruiken momenteel een smartphone als scherm, maar de nieuwe bril van Facebook en Oculus zou een eigen chip en scherm aan boord hebben. Om de prijs laag te houden, ontbreekt een sensor om bewegingen te tracken. Je zult actief je hoofd moeten draaien om rond te kijken, rondlopen zit er niet in. Daarnaast wordt een kleine draadloze afstandsbediening meegeleverd.

De bril heeft naar verluidt de codenaam ‘Pacific’ en het Chinese Xiaomi zou de productie en distributie voor zijn rekening nemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Facebook werkt aan goedkope VR-bril’
Sluiten