Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 25 juli 2017
Leestijd: 2 minuten

‘Facebook maakt slimme speaker met groot touchscreen’

Wil je straks Apple, Google, Amazon of Facebook in je woonkamer? Veel tech­bedrijven storten zich op het maken van een slimme speaker voor in huis. Apple onthulde de HomePod en nu blijkt dat ook Facebook aan een slimme speaker werkt.

De speaker van Facebook zou zich onderscheiden door een groot scherm van 15-inch. Apple’s HomePod heeft helemaal geen scherm, maar Amazon heeft onlangs de Echo Show met klein touchscreen onthuld.

Productie op kleine schaal gestart

Volgens het Taiwanese blog DigiTimes is de productie al op kleine schaal begonnen. Facebook zou het apparaat laten maken bij Pegatron, daar worden ook veel Apple-apparaten zoals de iPhone en MacBook geassembleerd. De speaker is volgens bronnen van DigiTimes nog in experimentele fase en nog geen massaproduct. De speaker zou bij Facebook binnen Building 8 ontwikkeld word, dat is een afdeling voor experimentele producten.

De Amazon Echo Show met touchscreen – Klik/tap voor groter

Hoe Facebook het grote touchscreen wil gebruiken is nog onduidelijk. De afgelopen tijd heeft het sociale netwerk van Mark Zuckerberg echter grote ambities laten zien. Zo wil het naar verluidt zijn eigen muziekdienst beginnen en wordt sterk ingezet op video, games en bots binnen Messenger. Ook heeft het sociale netwerk sinds 2015 zijn eigen virtuele assistent, genaamd “M”. In Nederland horen we er maar weinig van, maar dat komt omdat de assistent eerst in de VS getest wordt. Wellicht gaan deze diensten op de Facebook-speaker werken.

Facebook als hardware-bedrijf

Hoewel je Facebook waarschijnlijk vooral kent als maker van het grootste sociale netwerk ter wereld, is het bedrijf ook met hardware bezig. In 2014 nam het bedrijf Oculus over en naar verluidt wordt gewerkt aan een goedkope VR-bril die Virtual Reality mainstream moet maken.

Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Facebook maakt slimme speaker met groot touchscreen’
Sluiten