‘Facebook maakt slimme speaker met groot touchscreen’

10 reacties

Wil je straks Apple, Google, Amazon of Facebook in je woonkamer? Veel tech­bedrijven storten zich op het maken van een slimme speaker voor in huis. Apple onthulde de HomePod en nu blijkt dat ook Facebook aan een slimme speaker werkt.

De speaker van Facebook zou zich onderscheiden door een groot scherm van 15-inch. Apple’s HomePod heeft helemaal geen scherm, maar Amazon heeft onlangs de Echo Show met klein touchscreen onthuld.

Productie op kleine schaal gestart

Volgens het Taiwanese blog DigiTimes is de productie al op kleine schaal begonnen. Facebook zou het apparaat laten maken bij Pegatron, daar worden ook veel Apple-apparaten zoals de iPhone en MacBook geassembleerd. De speaker is volgens bronnen van DigiTimes nog in experimentele fase en nog geen massaproduct. De speaker zou bij Facebook binnen Building 8 ontwikkeld word, dat is een afdeling voor experimentele producten.

echo show uber 001
De Amazon Echo Show met touchscreen – Klik/tap voor groter

Hoe Facebook het grote touchscreen wil gebruiken is nog onduidelijk. De afgelopen tijd heeft het sociale netwerk van Mark Zuckerberg echter grote ambities laten zien. Zo wil het naar verluidt zijn eigen muziekdienst beginnen en wordt sterk ingezet op video, games en bots binnen Messenger. Ook heeft het sociale netwerk sinds 2015 zijn eigen virtuele assistent, genaamd “M”. In Nederland horen we er maar weinig van, maar dat komt omdat de assistent eerst in de VS getest wordt. Wellicht gaan deze diensten op de Facebook-speaker werken.

Facebook als hardware-bedrijf

Hoewel je Facebook waarschijnlijk vooral kent als maker van het grootste sociale netwerk ter wereld, is het bedrijf ook met hardware bezig. In 2014 nam het bedrijf Oculus over en naar verluidt wordt gewerkt aan een goedkope VR-bril die Virtual Reality mainstream moet maken.

mark zuckerberg facebook vr
Klik/tap voor groter.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  tuuur

  Zodat je nonstop met reclame belaagd kunt worden ?
  Mocht ik zoiets aanschaffen dan hou ik het wel bij Apple, die is misschien iets minder flexibel maar dan wel met meer privacy.

 • Profielfoto
  MajorApple

  Die slimme speakers wordt weer net zo’n hype als de smartwatches. Het ziet er super futuristisch uit, maar uiteindelijk gaat niemand het gebruiken en blijkt het nul toegevoegde waarde te hebben.

 • Profielfoto
  Bart119

  Als we zo een speaker nu anders eens voorzien van een nog groter scherm, pakweg 32″ of groter. Vervolgens zetten we er enkele HDMI en Thunderbolt 3 poorten op zodat er ook externe apparaten aankunnen, en we voorzien dit toestel van een afstandsbediening zodat je het vanuit je luie zetel kan bedienen!

  Zou dat geen prachtapparaat zijn dat ik nu bedacht heb? Ik denk dat ik het de naam “smart-televisie” ga geven.

 • Profielfoto
  computer space

  Als het betaalbaar en hackbaar 15 inch vierkant IPS scherm is dan ga ik aan het modden.

 • Profielfoto
  bartvdv

  @computer space:

  Modden naar wat ? Of neem je je wensen voor werkelijkheid ?

 • Profielfoto
  computer space

  de kleine is ook met vierkant ips scherm…

 • Profielfoto
  Maikelw

  Schoenmaker blijf bij je ….. te.veel.Facebook:confused:

 • Profielfoto
  Frans

  Zie ik daar een camera bovenaan het scherm? Leuk, kan je straks niet alleen Facebooken met Facebook, maar ook Facetimen…
  Of wacht, zou Apple dat liken?;-)

 • Profielfoto
  Zakske

  Zie ik daar een camera bovenaan het scherm?

  Dat is een Amazon Echo Show, van dat ding van Facebook zijn nog geen plaatjes.

 • Profielfoto
  knekkie

  De volgende stap voor Google Apple en Facebook is JARVIS of VERONICA.

  Alle producten digitale Personal assistents die nu uit zijn een opmars daar naartoe.