Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 10 juli 2017
Leestijd: 2 minuten

‘Draadloos laden iPhone 8 optioneel en vertraagd’

In september onthult Apple weer nieuwe iPhones. Deze keer zouden er drie zijn: een iPhone 8, met nieuw ontwerp en OLED-scherm, evenals de meer traditionele iPhone 7s (Plus). De iPhone 8 zou draadloos laden, maar niet direct bij de onthulling.

Apple-blogger John Gruber heeft vernomen dat Apple een apart accessoire voor het draadloos laden voor de iPhone gaat verkopen. Dit zou niet direct bij de onthulling beschikbaar zijn en ook een iOS-update vereisen.

Eigen accessoire en standaard?

Gruber zegt dat het om inductief laden gaat, dat is niet écht draadloos. Het vereist dat de iPhone op een speciaal matje of plateau wordt gelegd. Hoewel de informatie summier is, kunnen we hieruit afleiden dat Apple een eigen accessoire op de markt wil brengen. Het bedrijf zou zich mogelijk niet bij een standaard zoals Qi of AirFuel aansluiten. Dat zou opmerkelijk zijn, omdat Apple wel lid is van het Wireless Power Consortium dat de Qi-standaard beheert.

Klik/tap voor groter.

Opmerkelijk is dat Apple bij de introductie van de iPhone 5 in 2012 al zei niets te zien in inductief laden, omdat het maar weinig extra gemak op zou leveren. Mogelijk is de iPhone-maker van gedachten veranderd en kunnen gebruikers straks kiezen. Gemakkelijk opladen via een matje of plateau op tafel, of snelladen via een stekker.

iPhone 8 in september verwacht

De iPhone 8 wordt in september verwacht. Het toestel wordt naar verluidt voorzien van een OLED-scherm, twee accu’s, betere speakers. Ook zouden er functies voor AR/VR zijn, die aansluiten bij ARKit van iOS 11. Onlangs hoorden we ook dat opladen via de Lightning-poort sneller wordt door een nieuwe adapter en standaard die is afgeleid van USB-C.

De naam van het volgende toestel is nog een mysterie. Soms wordt gesproken over een iPhone Pro of iPhone Edition, maar zolang de naam nog niet bekend is, houden we het op iPhone 8. (Zie → Waarom de ‘iPhone 8’ anders gaat heten)

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Draadloos laden iPhone 8 optioneel en vertraagd’
Sluiten