‘Draadloos laden iPhone 8 optioneel en vertraagd’

5 reacties

In september onthult Apple weer nieuwe iPhones. Deze keer zouden er drie zijn: een iPhone 8, met nieuw ontwerp en OLED-scherm, evenals de meer traditionele iPhone 7s (Plus). De iPhone 8 zou draadloos laden, maar niet direct bij de onthulling.

Apple-blogger John Gruber heeft vernomen dat Apple een apart accessoire voor het draadloos laden voor de iPhone gaat verkopen. Dit zou niet direct bij de onthulling beschikbaar zijn en ook een iOS-update vereisen.

Eigen accessoire en standaard?

Gruber zegt dat het om inductief laden gaat, dat is niet écht draadloos. Het vereist dat de iPhone op een speciaal matje of plateau wordt gelegd. Hoewel de informatie summier is, kunnen we hieruit afleiden dat Apple een eigen accessoire op de markt wil brengen. Het bedrijf zou zich mogelijk niet bij een standaard zoals Qi of AirFuel aansluiten. Dat zou opmerkelijk zijn, omdat Apple wel lid is van het Wireless Power Consortium dat de Qi-standaard beheert.

wireless-16x9
Klik/tap voor groter.

Opmerkelijk is dat Apple bij de introductie van de iPhone 5 in 2012 al zei niets te zien in inductief laden, omdat het maar weinig extra gemak op zou leveren. Mogelijk is de iPhone-maker van gedachten veranderd en kunnen gebruikers straks kiezen. Gemakkelijk opladen via een matje of plateau op tafel, of snelladen via een stekker.

iPhone 8 in september verwacht

De iPhone 8 wordt in september verwacht. Het toestel wordt naar verluidt voorzien van een OLED-scherm, twee accu’s, betere speakers. Ook zouden er functies voor AR/VR zijn, die aansluiten bij ARKit van iOS 11. Onlangs hoorden we ook dat opladen via de Lightning-poort sneller wordt door een nieuwe adapter en standaard die is afgeleid van USB-C.

De naam van het volgende toestel is nog een mysterie. Soms wordt gesproken over een iPhone Pro of iPhone Edition, maar zolang de naam nog niet bekend is, houden we het op iPhone 8. (Zie → Waarom de ‘iPhone 8’ anders gaat heten)

 

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Cenobyte

  Niets zien in inductief laden?? Wat te denken van verbetering van de waterdichtheid? Of eindelijk eens verlost zijn van een pluisje/vuiltje in je connector waardoor de telefoon niet (goed) laadt? Of verlost zijn van die laadsnoeren die na 3 jaar al compleet versleten zijn? Of eindelijk verlost zijn van 56 verschillende laadsnoeren in de schuif van je bureau?

 • Profielfoto
  Vilscon

  Niets zien in inductief laden?? Wat te denken van verbetering van de waterdichtheid? Of eindelijk eens verlost zijn van een pluisje/vuiltje in je connector waardoor de telefoon niet (goed) laadt? Of verlost zijn van die laadsnoeren die na 3 jaar al compleet versleten zijn? Of eindelijk verlost zijn van 56 verschillende laadsnoeren in de schuif van je bureau?

  Heb ik de afgelopen 5 jaar met twee ipads, twee MacBooks en 1 iphone ieder jaar nieuw, nog nooit last van gehad. Ik ben dus absoluut niet geïnteresseerd in Draadloos oplader. Ik heb liever bewegingsvrijheid dan mn iphone altijd op dezelfde plek opladen.

  Los van het feit dat Draadloos laden via Apple waarschijnlijk €119 gaat kosten.. Je lijkt wel gek.

 • Profielfoto
  nieuwsgroepen

  Wat is het (extra) stroomverbruik van draadloos laden? en dan ook vooral het stroomverbruik tijdens het niet laden. Want de praktijk bij veel mensen is dat de lader in het stopcontact blijft zodra de telefoon eraf gaan.

  waarom deze vraag: Onze elektrische tandenborstels (oral-b) worden dmv inductie geladen, de stroom die deze laders tijdens het niet laden gebruiken is bijna evenveel als tijdens het laden zelf. Mijn iPhone lader die gebruikt daarentegen bijna niets als er geen telefoon aan hangt. Even uit mijn hoofd, de tandenborstel laders gebruiken ongeveer 12 tot 15 watt aan stroom, op zich niet veel maar dat is toch al gauw 100 KWh per jaar per lader.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Niets zien in inductief laden?? Wat te denken van verbetering van de waterdichtheid? Of eindelijk eens verlost zijn van een pluisje/vuiltje in je connector waardoor de telefoon niet (goed) laadt? Of verlost zijn van die laadsnoeren die na 3 jaar al compleet versleten zijn? Of eindelijk verlost zijn van 56 verschillende laadsnoeren in de schuif van je bureau?

  Heb ik de afgelopen 5 jaar met twee ipads, twee MacBooks en 1 iphone ieder jaar nieuw, nog nooit last van gehad. Ik ben dus absoluut niet geïnteresseerd in Draadloos oplader. Ik heb liever bewegingsvrijheid dan mn iphone altijd op dezelfde plek opladen.

  Los van het feit dat Draadloos laden via Apple waarschijnlijk €119 gaat kosten.. Je lijkt wel gek.

  @ Vilscon, Ben het volledig met je eens man! Ik weet niet wat “Cenobyte” allemaal uitsteekt met zijn apparatuur, maar dit soort problemen heb ik ook nooit gehad, niet met mijn iPhone 5, ook niet met mijn 6S plus. De zoon van mijn zus, mijn zus, haar dochter en mijn zus haar vriend hebben allemaal iPhones, ook niemand heeft daar last van genoemde problemen. En eerlijk is eerlijk, zij dragen niet altijd de beste zorg voor hun gerief, en hebben deze problemen dus helemaal niet.

  Ik vraag me ook wel af waarom Apple zo opeens van gedachten veranderd. Wel, het antwoord is waarschijnlijk gewoon om “mee te zijn” met de huidige markt. Maar ik vind het eigenlijk een beetje jammer. Apple had veel belovende woorden voor het draadloos laden, ze zeiden zelf dat je eigenlijk niet echt de vrijheid hebt als je het nog steeds op zo een matje moet leggen. En daar was ik het eigenlijk mee eens.

  Ik vraag me nu wel af hoe het allemaal in zijn werk zal gaan. Want in mijn auto heb ik een speciaal vakje voor draadloos laden, maar ik vermoed dat het niet compatibel zal zijn met Apple als ze hun eigen “dock” zullen brengen…

 • Profielfoto
  Duncanvdlinden

  Ik zie wel een voordeel voor externe battery cases die op de achterkant een stuk eleganter geklikt zou kunnen worden dan dat ze het via de lightning poort moeten aansluiten. Daarnaast ben ik persoonlijk fan van een soort pogo pin achtige oplossing (zoals apple watch). Zo hoef je minder op te letten of de telefoon goed op de lader ligt…