Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 25 juli 2017

Derde publieke beta iOS 11 en macOS High Sierra beschikbaar

Apple heeft de derde publieke beta van iOS 11 en macOS 10.13 High Sierra uitgebracht. Deze nieuwe betaversies zijn gelijk aan de vierde beta’s voor ontwikkelaars, die maandag uitkwamen. De software is nu stabiel genoeg bevonden voor publiek gebruik.

De grootste wijziging in deze iOS 11-beta zijn nieuwe iconen voor App Store, iTunes Store, Herinneringen, Notities en Contacten. Ook werken notificaties weer zoals in iOS 10. Iedereen kan de nieuwe beta’s testen.

Nieuwe iconen en notificaties

Na het installeren van de derde publieke iOS 11-beta, zul je merken dat een aantal iconen zijn veranderd. De rekenmachine was al in het nieuw gestoken en nu zijn ook de App Store, iTunes Store, Herinneringen, Notities en Contacten voorzien van nieuwe iconen. Als je goed kijkt, zie je ook dat het Wi-Fi-icoon dikkere strepen heeft.

Klik/tap voor groter.

→ Voor een compleet overzicht van alle vernieuwingen, check je dit artikel over de vierde developer beta van iOS 11. Deze is identiek aan de derde publieke beta.

Back-up maken en installeren

Hoewel publieke betaversies doorgaans redelijk stabiel zijn, is het niet aan te raden deze te installeren op een apparaat waar je prive of zakelijk van afhankelijk bent. Het is ook raadzaam apparaten goed te backuppen voor het installeren van publieke betaversies. Maak allereerst van je iPhone of iPad een back-up via iTunes of iCloud. Open daarna beta.apple.com op je iOS-apparaat en installeer het profiel. Na een reboot verschijnt iOS 11 op de gebruikelijke plaats bij InstellingenAlgemeenSoftware-update.

Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Derde publieke beta iOS 11 en macOS High Sierra beschikbaar
Sluiten