Derde publieke beta iOS 11 en macOS High Sierra beschikbaar

14 reacties

Apple heeft de derde publieke beta van iOS 11 en macOS 10.13 High Sierra uitgebracht. Deze nieuwe betaversies zijn gelijk aan de vierde beta’s voor ontwikkelaars, die maandag uitkwamen. De software is nu stabiel genoeg bevonden voor publiek gebruik.

De grootste wijziging in deze iOS 11-beta zijn nieuwe iconen voor App Store, iTunes Store, Herinneringen, Notities en Contacten. Ook werken notificaties weer zoals in iOS 10. Iedereen kan de nieuwe beta’s testen.

Nieuwe iconen en notificaties

Na het installeren van de derde publieke iOS 11-beta, zul je merken dat een aantal iconen zijn veranderd. De rekenmachine was al in het nieuw gestoken en nu zijn ook de App Store, iTunes Store, Herinneringen, Notities en Contacten voorzien van nieuwe iconen. Als je goed kijkt, zie je ook dat het Wi-Fi-icoon dikkere strepen heeft.

output_07Tn0C
Klik/tap voor groter.

→ Voor een compleet overzicht van alle vernieuwingen, check je dit artikel over de vierde developer beta van iOS 11. Deze is identiek aan de derde publieke beta.

Back-up maken en installeren

Hoewel publieke betaversies doorgaans redelijk stabiel zijn, is het niet aan te raden deze te installeren op een apparaat waar je prive of zakelijk van afhankelijk bent. Het is ook raadzaam apparaten goed te backuppen voor het installeren van publieke betaversies. Maak allereerst van je iPhone of iPad een back-up via iTunes of iCloud. Open daarna beta.apple.com op je iOS-apparaat en installeer het profiel. Na een reboot verschijnt iOS 11 op de gebruikelijke plaats bij InstellingenAlgemeenSoftware-update.

ios-10-001
Klik/tap voor groter.

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  Reinier666

  Op mijn ipad air2 werkt hij als een zonnetje.
  Altijd leuk, nieuwe dingen uitproberen.

 • Profielfoto
  Spinozo

  Klok lijkt ook een andere tijd aan te geven:P

 • Profielfoto
  Ne0

  Oh No! Geüpdate, maar nu doet Binck het niet meer:(

 • Profielfoto
  ToMiKoN

  Eerste indruk is dat hij een heel stuk vlotter werkt op mijn iPhone 6 plus!

 • Profielfoto
  Verwijderen

  iTunes Store en App Store hadden in Pub beta 2 al een nieuwe icoon.

 • Profielfoto
  Zaphod_B

  Ik ben wel benieuwd hoe stabiel High Sierra op dit moment al is. Bruikbaar of niet?

 • Profielfoto
  Zaphod_B

  Raymon, waarom vertel je helemaal niets over de veranderingen in de MacOS betas en focus je alleen op iOS?????

 • Profielfoto
  pinkie

  Ik heb High Sierra op mijn 27″ iMac 2017 vanaf PB2 en het draait hier uiterst stabiel. Er zijn een paar kleine glitches maar niets wat echt stoort of onwerkbaar zou zijn. Zo gedraagt Facebook zich wat vreemd op Safari maar dat is in PB3 alweer beter. Ook de default printer laat zich niet instellen, die blijt op mijn Dymo label printer staan en dat is niet handig voor lange documenten?

 • Profielfoto
  EGrafland

  Als we het toch over iconen hebben: ik snap er niets van dat “Contacten” op MacOS een ander icoon heeft dan op iOS. Daar wordt kennelijk niets aangedaan. Het lijkt futiel, maar ik moet iedere keer weer bedenken welke van de twee ik moet zoeken. Ben ik de enige die dat irritant vindt?
  Nu ja, het zal wel een of andere bureaucratische stammenstrijd zijn in Cupertino.:sad:

 • Profielfoto
  pruus

  High Sierra draait hier op een aparte partitie. En ik vind het best goed. Durf nu meer…. hahaha

 • Profielfoto
  koen

  Oh No! Geüpdate, maar nu doet Binck het niet meer:(

  Even doorgeven aan Binck.

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Iemand een idee hoe ik van de developer bèta naar de public kan? Zonder restore. Alleen het bèta profiel installeren werkt niet:(

 • Profielfoto
  Wim Van Hemelrijk

  Waarom staat op mijn lockscreen niet enkel het uur maar ook een groot venster om mijn muziek te bedienen?

 • Profielfoto
  PowerMac

  iTunes broken?

  (iTunes 12.6.2 en macOSHigh Sierra 10.13 beta (17A315i) )