Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 28 juli 2017

Twee-factor-authenticatie: Authy lanceert desktop-app

De makers van iOS-applicatie Authy, die gebruikt kan worden voor twee-factor-authenticatie bij diensten als Instagram, Twitter en Gmail, bieden nu ook een desktop-app voor macOS. Voorheen was alleen een Chrome-extensie beschikbaar.

Handig voor gebruikers die niet op Chrome zitten te wachten en ook niet voor iedere aanmeldingspoging hun iPhone willen pakken. De app is momenteel nog in betafase, maar volledig functioneel.

Alternatief voor SMS-code

Twee-factor-authenticatie is bij steeds meer diensten mogelijk en wordt vaak per SMS afgehandeld. Authy maakt het mogelijk om direct een twee-factor-code voor een dienst te genereren zonder SMS. Dat is handig als je de extra beveiligingslaag voor meerdere diensten gebruikt en sneller dan wachten op een code per SMS.

Klik/tap voor groter.

Het gebruik van Authy is gratis, je kunt je eenmalig met je telefoonnummer aanmelden. Daarna wordt alle informatie automatisch tussen de iOS- en desktop-app gesynchroniseerd. Diensten die bij de app aangesloten zijn, betalen per aanmeldingspoging een klein bedrag.

 

Reageer op artikel:
Twee-factor-authenticatie: Authy lanceert desktop-app
Sluiten