Apple wil minder drones boven zijn campus

11 reacties

Meer dan drie jaar geleden startte Apple met de bouw van zijn nieuwe ‘spaceship’ campus, genaamd Apple Park. Al die tijd hebben we de voortgang van de bouw kunnen volgen door vele dronebeelden op YouTube, maar daar komt verandering in.

Het bedrijf wil geen drones meer boven zijn nieuwe campus en heeft beveiligers aangesteld om dit te voorkomen. YouTuber DroneOneMedia werd weggestuurd tijdens het maken van nieuwe luchtopnamen.

Apple Park als no-fly zone

De beveiligers hebben de opdracht gekregen om dronepiloten vriendelijk te vragen het filmen te stoppen. Indien geen gehoor aan dat verzoek wordt gegeven, wordt de politie ingeschakeld. Opmerkelijk is dat Apple Park niet als officiële no-fly zone geregisseerd staat bij de Amerikaanse luchtvaart­autoriteiten, maar mogelijk loopt de aanvraag nog.

Laatste dronebeelden tonen voortgang

YouTuber Matthew Roberts slaagde er wel in om een dronevlucht boven Apple Park te maken. In een video toont hij de voortgang van de bouw. De eerste werknemers zitten sinds april in het gebouw, maar de officiële opening volgt later dit jaar. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het bezoekerscentrum, de grote binnentuin met vijver en een historische schuur die op het land stond voordat Apple het kocht is geheel gerestaureerd.

Plaats voor 12.000 werknemers

Apple Park zal plaats bieden aan 12.000 werknemers en bezoekers zijn welkom in het bezoekerscentrum met een Apple Store en een restaurant. Werknemers vinden er een fitnesscentrum van meer dan 9000 vierkante meter, beveiligde faciliteiten voor onderzoek en ontwikkeling en het Steve Jobs Theater. De binnentuin heeft meer dan drie kilometer aan wandel- en hardlooproutes. Ook is er een boomgaard, grasland en een vijver.

De officiële opening van Apple Park volgt na de zomer. Apple heeft het niet officieel gezegd, maar wij verwachten dat de introductie van de nieuwe iPhone in september het eerste Apple-event op de nieuwe campus zal zijn. Het Steve Jobs Theater heeft meer dan 1000 zitplaatsen.

Apple Park Steve Jobs Theater
Het Steve Jobs Theater op de nieuwe campus – Klik/tap voor groter.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  Dat gaat nog een lastig probleem worden, dat drone-vliegen.

  Stond vorige week zelf ok nog op het punt de DJI Phantom de lucht in te sturen toen Van Morrison bij Paleis Soestdijk optrad. Uiteindelijk toch maar niet gedaan.:)

 • Profielfoto
  koen

  En als er iemand is die een hekel heeft aan drones, dan is het Van Morrison wel.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Haha… Vanaf de overkant van de weg is er niemand die ziet dat er een drone hangt. Maar het is tegenwoordig bij die concerten ook buien het terrein nèt iets te druk, om ongemerkt te kunnen filmen.

 • Profielfoto
  iMac Lover

  These are the days

  Cd avolon sunset

 • Profielfoto
  Di May

  ” 12.000 werknemers … ”

  Ik blijf me afvragen of dat geen
  permanent verkeersinfarct veroorzaakt …

 • Profielfoto
  MacRay

  Logisch.

  Ik dach er precies hetzelfde over. Zoo dat Apple dat toelaat.

 • Profielfoto
  JWB

  ‘Apple wil minder drones boven zijn campus’. Nee, Apple wil geen drones boven zijn campus als ik het artikel lees.

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Uiteraard wil Apple geen drones boven hun campus en ik vind eigenlijk dat het nog lang geduurd heeft! Ik heb dat bewuste filmpje ook gezien trouwens. Uiteraard wil Apple dat niet, ze doen altijd al zo geheimzinnig en willen al hun producten koste wat kost geheim houden om zelf de producten te onthullen (wat ik ook kan begrijpen hé). Maar daarom dus dat het mij helemaal niet verwonderd dit, ik zeg het, dacht dat dit veel vlugger zou gebeuren.

 • Profielfoto
  Bonte

  ” 12.000 werknemers … ”

  Ik blijf me afvragen of dat geen
  permanent verkeersinfarct veroorzaakt …

  Dat zal wel meevallen, Apple heeft geen vaste werkuren dus het werkverkeer is verspreid over de ganse dag (en nacht) en het gebouw zal ook niet constant volzet zijn.

  In dezelfde stad is er een voetbal stadion met 68.000 zitjes om het in perspectief te plaatsen.

 • Profielfoto
  Zakske

  In dezelfde stad is er een voetbal stadion met 68.000 zitjes om het in perspectief te plaatsen.

  Cupertino heeft geen football stadium… en Cupertino is niet San Francisco.

 • Profielfoto
  Rene van den Abeelen

  De weg die voorlangs Apple Park loopt en die de hoofdader vormt om het gebouw te bereiken, is blijkbaar verbreed en werd zondag geasfalteerd.
  Verder is het op het terrein zelf nog altijd een drukte van belang met bulldozers, hijskranen, vrachtwagens en noem het allemaal maar op. Op Tantau Avenue, rechts van de voorzijde, staan tientallen bomen in houten kratten klaar. Dezer dagen zal die strook verder worden opgehoogd want de bomen worden niet ingegraven maar de grond er omheen wordt opgehoogd.