Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 14 juli 2017
Leestijd: 2 minuten

Apple wil minder drones boven zijn campus

Meer dan drie jaar geleden startte Apple met de bouw van zijn nieuwe ‘spaceship’ campus, genaamd Apple Park. Al die tijd hebben we de voortgang van de bouw kunnen volgen door vele dronebeelden op YouTube, maar daar komt verandering in.

Het bedrijf wil geen drones meer boven zijn nieuwe campus en heeft beveiligers aangesteld om dit te voorkomen. YouTuber DroneOneMedia werd weggestuurd tijdens het maken van nieuwe luchtopnamen.

Apple Park als no-fly zone

De beveiligers hebben de opdracht gekregen om dronepiloten vriendelijk te vragen het filmen te stoppen. Indien geen gehoor aan dat verzoek wordt gegeven, wordt de politie ingeschakeld. Opmerkelijk is dat Apple Park niet als officiële no-fly zone geregisseerd staat bij de Amerikaanse luchtvaart­autoriteiten, maar mogelijk loopt de aanvraag nog.

Laatste dronebeelden tonen voortgang

YouTuber Matthew Roberts slaagde er wel in om een dronevlucht boven Apple Park te maken. In een video toont hij de voortgang van de bouw. De eerste werknemers zitten sinds april in het gebouw, maar de officiële opening volgt later dit jaar. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het bezoekerscentrum, de grote binnentuin met vijver en een historische schuur die op het land stond voordat Apple het kocht is geheel gerestaureerd.

Plaats voor 12.000 werknemers

Apple Park zal plaats bieden aan 12.000 werknemers en bezoekers zijn welkom in het bezoekerscentrum met een Apple Store en een restaurant. Werknemers vinden er een fitnesscentrum van meer dan 9000 vierkante meter, beveiligde faciliteiten voor onderzoek en ontwikkeling en het Steve Jobs Theater. De binnentuin heeft meer dan drie kilometer aan wandel- en hardlooproutes. Ook is er een boomgaard, grasland en een vijver.

De officiële opening van Apple Park volgt na de zomer. Apple heeft het niet officieel gezegd, maar wij verwachten dat de introductie van de nieuwe iPhone in september het eerste Apple-event op de nieuwe campus zal zijn. Het Steve Jobs Theater heeft meer dan 1000 zitplaatsen.

Het Steve Jobs Theater op de nieuwe campus – Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple wil minder drones boven zijn campus
Sluiten