Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 18 juli 2017
Leestijd: 1 minuut

Apple bevestigt: dit jaar 56 nieuwe emoji

Zijn er ooit genoeg emoji? Apple denkt van niet en heeft zojuist de komst van 56 nieuwe emoji naar de iPhone, iPad, Apple Watch en Mac bevestigd. Met nieuwe dieren, wezens, smileys en andere emoji heb je straks nog meer manieren om je uit te drukken.

De nieuwe emoji zijn onder andere een vrouw met een hoofddoek, een man met baard en een vrouw die borstvoeding geeft. Daarnaast zijn er een aantal nieuwe voedsel-emoji, fantasiefiguren en dieren.

Later dit jaar in iOS 11

Het is onduidelijk of de nieuwe emoji in september tegelijk met iOS 11 uitkomen. Apple spreekt van een release later dit jaar, maar noemt geen specifieke iOS-versie. In de huidige (publieke) beta van iOS 11 zijn nog geen nieuwe emoji aanwezig. Mogelijk volgen de nieuwe smileys, mensen, fantasiefiguren en dieren in een latere versie van iOS 11.

Klik/tap voor groter.

Alle 56 nieuwe emoji

Apple heeft al een preview van de emoji gegeven, maar toont slechts enkele ontwerpen. Ben je benieuwd naar alle 56 nieuwe emoji? Wij hebben een complete lijst met mockups gemaakt. De ontwerpen kunnen wel afwijken van de definitieve versies die later in iOS verschijnen (Zie → Overzicht: deze 56 nieuwe emoji staan klaar).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple bevestigt: dit jaar 56 nieuwe emoji
Sluiten