Apple bouwt derde datacenter in Europa

2 reacties

Apple bouwt een derde datacenter in Europa. Het nieuwe gebouw met servers voor onder andere de iTunes Store, de App Store, Siri, Apple Maps en iMessage-berichten moet in het tweede kwartaal van 2019 in bedrijf worden genomen.

Het datacenter komt in de Deense stad Aabenraa, die ligt in het Zuiden van het land, bij de Duitse grens. Er worden ook datacentra gebouwd in de Ierse stad Athenry en Viborg, een stad in Midden-Denemarken.

Dichtst bij Nederland

Apple bevestigt de plannen tegenover persdienst Reuters. Het bedrijf benadrukt dat het derde Europese datacenter net als alle andere datacentra 100 procent hernieuwbare energie zal gebruiken. Denemarken staat bekend als koploper op het gebied van duurzame energie. Ruim veertig procent van het land draait op windenergie.

Aabenraa is hemelsbreed 250 kilometer van Groningen en het nieuwe datacenter zal dan ook voor snellere verbindingen met Nederland zorgen.

Eerste Europese datacenter dit jaar online

Eind dit jaar gaat Apple’s eerste Europese thuisbasis voor online diensten in de lucht. Het datacenter in Viborg zal dan worden ingeschakeld. In Ierland ligt Apple overhoop met de lokale bevolking van de stad Athenry, zij hebben bezwaar tegen de komst van het enorme Apple-gebouw met servers. De bouwwerkzaamheden zijn nog niet begonnen.

Viborg, Denemarken.
Het datacenter in Viborg, Denemarken – Klik/tap voor groter.

Reacties

2 reacties
  • Profielfoto
    IGBA

    Uhm… Viborg kun je met wat fantasie wel een stad(je) noemen. Maar Athenry (4000 inwoners) en Aabenraa (16.000) zijn eerder dorpen.:smile:

  • Profielfoto
    jasper050

    Het bouwen in Ierland is door Apple afgeblazen omdat er nog steeds geen vergunning door gesteggel van milieu organisaties en overheden etc.