Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 20 juli 2017

Apple’s Clips-app krijgt Disney-magie

Drie maanden na de release geeft Apple zijn Clips-app een grote update. Versie 1.1 van de app die heel gemakkelijk korte video’s laat maken, bevat een vleugje Disney-magie. Je kunt video’s opvrolijken met diverse Disney- en Pixar-helden.

Er zijn niet alleen klassieke creaties zoals Mickey en Minnie Mouse of Donald en Katrien Duck, maar ook personages uit Pixar-films, zoals Toy Story en Inside Out. Denk aan Woody en Jessie, maar ook Joy en Fear.

Overlays en posters van Disney

In de Clips-app kun je twee soorten Disney-content vinden. Allereerst zijn er overlays, dit zijn geanimeerde stickers die je op ieder moment in beeld kunt laten komen. Daarnaast kun je kiezen uit verschillende posters. Die zijn beeldvullend en handig als scherm om iets aan te kondigen. Je kunt ze voorzien van je eigen tekst.

Klik/tap voor groter.

Ook nieuwe posters en overlays van Apple

Naast de content van Disney, heeft Apple ook tien nieuwe overlays en twaalf nieuwe posters toegevoegd. Ze bevatten allemaal mooie graphics en zijn volledig aan te passen met eigen tekst. Nieuwe posters zijn onder andere glinsterend water, rookpluimen in slow-motion en pop-upkunst in 3D. De posters zijn in de app te vinden onder het vierkante icoon met de T, terwijl de overlays onder de ronde knop met de ster zitten.

Klik/tap voor groter.

Livetitels makkelijker bewerken

Video wordt op sociale netwerken vaak zonder geluid bekeken. Daarom heeft Apple livetitels aan Clips toegevoegd. Hiermee kun je bijschriften en titels inspreken, die vervolgens in beeld verschijnen. De app volgt je spreektempo, zie het als een soort automatische ondertiteling. Het bewerken van livetitels was altijd een beetje moeilijk, je moest eerst het juiste stuk opzoeken en vervolgens op de tekst drukken op deze te bewerken. Nu is er gewoon een knop om dit te doen.

Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple’s Clips-app krijgt Disney-magie
Sluiten