Apple start blog over Machine Learning

2 reacties

Hoewel iOS en macOS veel Machine Learning gebruiken, prijst Apple het niet actief aan. Als eindgebruiker heb je er ook niets aan zo’n buzzwoord, het moet gewoon werken. Academici willen echter graag de resultaten van onderzoeken delen.

De wetenschappers die zich bij Apple focussen op Machine Learning (of: kunstmatige intelligentie) gaan op een blog de resultaten van onderzoeken delen en geven zo een kijkje in Apple’s academische keuken.

Eerste artikel over beperkt datagebruik

In het nieuwe Machine Learning Journal is momenteel één artikel te lezen. Het omschrijft hoe een algoritme getraind kan worden in het herkennen van menselijke eigenschappen, zonder een enorme collectie echte data (lees: jouw foto’s) te gebruiken. Apple heeft een methode gemaakt die kunstmatige beelden kan combineren met echte foto’s. De data uit echte foto’s, helpt ook weer om de kunstmatige beelden beter te maken.

Apple machine learning 16x9
Klik/tap voor groter.

Open houding

Apple kreeg in het verleden kritiek op zijn gesloten houding rondom academische onderzoeken. Wetenschappers willen graag resultaten delen en van elkaar leren, zo wordt kunstmatige intelligentie alleen maar beter. Met het nieuwe blog over Machine Learning toont Apple zich een stuk opener. Zo worden studenten, ontwikkelaars en andere academici uitgenodigd vragen te sturen. Het blog stelt Apple tevens in staat om de resultaten van onderzoeken snel te delen. Het insturen van een paper naar een wetenschappelijk tijdschrift is een maanden durend proces met peer reviews.

Apple en Machine Learning

iOS en macOS gebruiken op verschillende plaatsen Machine Learning. Natuurlijk voor het herkennen van gezichten en objecten op foto’s, maar ook om de accuduur van de iPhone te verlengen en natuurlijk Siri. Daarnaast werkt Apple aan software voor zelfrijdende auto’s. Die moeten de situatie op de weg zelf in kunnen schatten.

Reacties

2 reacties